Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nietypowe lagi na multimediach

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Od jakiegoś czasu zaobserwowałem, że multimedia (gry, filmy itp.) lagują w nietypowy sposób. Nie chodzi o to że np mam przez słaby sprzęt 20 fps i chcę "z dupy" wyciągnąć 50. Wszystko chodzi ładnie. Lagi są "spowalniające". Przez sekundę obraz chodzi normalnie, kolejną sekundę w "slowmotion" (płynnie, ale obraz spowolniony) i znów sekundę normalnie. Myślałem że to tylko w grach, ale okazało się że z filmikami na yt jest ten sam problem. Wcześniej tego nie było. Mój komp:

"Intel Core i3-4130 3,4 GHz 3MB cache s. 1150 Box

MSI B85-G43

Intel B85 LGA 1150

G.Skill RipjawsX DDR3 2x4GB 1600MHz CL8 F3-12800CL8D-8GBXM

ASUS GF GTX650 2048MB 128bit PCI-E z NVIDIA GeForce Experience

Seagate ST1000DM003 1TB sATA III 64MB

Cyclone Enea 2013 Pure Black / White CR311-WH, czarno biała obudowa Midi Tower

Aerocool PGS VS-600 85+ 600W Bulk

LiteOn DVDRW+ iHAS122-04 SATA OEM Black

MS Windows 8.1 OEM 64-bit PL 1-pack

Dell AS500"

w lipcu wymieniam grafikę na GTX 780, a do lutego bd miał jakiegoś lepszego i5 lub słabszego i7, potem zasilacz itd, ogólnie przez najbliższe 2-3 lata modernizuję kompa. Da się coś zrobić żeby ekran przestał "lagować" czy muszę kupić nowy sprzęt?

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...