Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS na komputerze

DEETpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam wielki problem. Ok. 2-3 miesiące temu zakupiłem laptopa. Od tego czasu miałem 2 formaty, z czego ok. 1 tydzień temu. Pobrałem MC i mam bardzo mało FPS

Specyfikacje laptopa:

Procesor Intel i5 4200-h 2,9ghz

Karta Graficzna NVIDIA GeForce GTX 850

Ram 8GB

System Windows 8.1 64 bit

Minecraft:

Crystal Launcher ustawiony na 4GB Ram
Nie gram na modach.

Pozdrawiam.

PS. W takich grach jak:

BF4 , CS:GO , D3 RoS , CoD BO2 itp. gram na ultra 100+ fps

PC : R9 280X | I5-3350P | B75M-PLUS | G.SKILL 8GB 1600MHz | ZALMAN Z9 PLUS | HDD 1TB 80GB

2 PC : X4 955BE OC 4,0GHz | HD6850 1GB | GIGABYTE GA-880GM-UDH2 | PATRIOT 2x4GB 1866MHz | HDD 1TB | IBOX ORION 910A

3 PC :

PROGRAMOWANIE : MACBOOK PRO 13" 2015

SPRZĘT : BENQ ZOWIE XL2411 24" | ZOWIE FK1 | HypperX Alloy Elite | M12 MAXI | HD9999 | ZALMAN ZM-MIC1

Opublikowano

@premul

"integry" ?

PC : R9 280X | I5-3350P | B75M-PLUS | G.SKILL 8GB 1600MHz | ZALMAN Z9 PLUS | HDD 1TB 80GB

2 PC : X4 955BE OC 4,0GHz | HD6850 1GB | GIGABYTE GA-880GM-UDH2 | PATRIOT 2x4GB 1866MHz | HDD 1TB | IBOX ORION 910A

3 PC :

PROGRAMOWANIE : MACBOOK PRO 13" 2015

SPRZĘT : BENQ ZOWIE XL2411 24" | ZOWIE FK1 | HypperX Alloy Elite | M12 MAXI | HD9999 | ZALMAN ZM-MIC1

Opublikowano

O boshe jak ja to dziwnie napisałem przepraszam za moje rozkojarzenie chodziło mi czy komputer odpala się na interze[słabej karcie graficznej wbudowanej w procka] czy na normalniej karcie w twoim laptopie 

Opublikowano

W bf4 napewno nie masz 100fps na ultra ale to szczegol:D  

a do tematu to tak

Mam podobnego lapka (troche lepszy bo procek 4210h i 860m

I mam tak samo jak u cb  inne gry ladnie chodza ,a w minecrafcie mam 30 fps , jak dam wszystko na najnizsze i optifine to 50 na serwerze to da sie grac

Jaki masz laptop? Moj lenovo y50-70

Tez zakladalem temat ale nic nie pomoglo;/

U mnie nie da sie odpalic na innej grafie niz integra nw m czemu

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

@CiasteczkoMen

robilem tak ale i tak pod f3 w minecraft wykrywa tylko integre

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

Co wy gadacie Mejnkruft ma większe wymagania od BF4 Premium więc nie macie o czym gadać kupcie sobie za 10000zł komputer i wtedy możemy gadać o 55 FPS a tak serio pobierzcie launcher z możliwością zmiany z integry na GTX ;D

Opublikowano

@premul

mam taki sam problem i tak ,w innych grach wszystko jest jak powinno 

A jaki launcher pozwala na zmiane karty xD

Opublikowano

@premul

mam taki sam problem i tak ,w innych grach wszystko jest jak powinno 

A jaki launcher pozwala na zmiane karty xD

Po pierwsze, czy zainstalowałeś sterowniki do GTXa?

Opublikowano

@Solymr

Ty tak serio?:D Mam sterowniki wszystkie najnowsze ,niby jak inne gry mialy by mi dzialajc lux na nvidii bez sterownikow

Opublikowano

Też mam nvidie i bez sterowników działa prawie tak samo jak z sterownikami luknij na stronę czasami zdarza się że masz przestarzałe a o tym nie wiesz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...