Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ahri w obecnej mecie

Mr Mądrala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż kiedyś grałem Ahri jeszcze przed ograniczeniami dmg z W i była całkiem przyjemną postacią.

Teraz gdy chciałem wrócić do jej mainowania zauważyłem spadek w jej obrażeniach... Wydaję mi się czy może faktycznie jest to teraz jedna z gorszych postaci w mecie?

Jakie to upierdliwe...

Opublikowano

Po zmianie Q i DFG u Ahri była ona praktycznie najbardziej OP championem. Nie pamiętam czy dostała jakieś nerfy, ale kiedy weszła meta tanków przez buff cinderhulka to Ahri troszkę spadła w tier liście. Teraz dalej jest bardzo mocna, ale tylko pod określone team compy (te bez tanków)

Opublikowano

Ahri dostała buffa i ja nie widzę żadnej zmiany na gorsze, imo jest lepsza niż kiedyś, jednakże minusem jest DFG. Co do mety, to teraz tanki częściowo dominują w grach i nic z tym nie zrobisz.

Opublikowano

DFG wcale nie pogorszylo Ahri, teraz z Ludenem Ahri oneshotuje jeszcze lepiej, + moze wykajtowac wszystkich przeciwnikow, zamiast wjebac wszystko w jednego. Na dodatek MS z Q pozwala jej na szybsze naladowanie ww. itemka.

Ogolnie Ahri to jeden z najlepszych miderow atm. Jej potencjal jest niesamowity lecz nie wykorzystywany przez wielu.

Imo podobny burst do Ahri ma Diana czy nawet Cho, tymi postaciami sie latwiej gra ale tez latwiej zginac ( Diana ofc, bo melee )

Lecz za to Ahri jest bardziej mobilna od tank-mety championow co pozwala na wykonczenie przeciwnika z dystansu.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Usuneli 20% wiecej dmg po trafieniu charma

Usuneli dfg 

A co do ahri, jest moim zdaniem spokojnie w top 5 na mida, slaba nie jest, dmg ma spory w mid/late tyle ze nie da sie juz robic tych one shotow.

Sam na niej mialem przy 80 grach 73,5% win rate.

Opublikowano

Ahri jest nadal bardzo silna. Ciągle jest w top tierze. Wymaga trochę większej wprawy niz kiedyś :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...