Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Spadek prędkości pobierania

hanys94

Pytanie

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz taką prędkość w przypadku pobierania z jednej strony, czy z każdej?

Sprawdzałem pierw z megaupload.. pozniej z torrenta a na koniec z steama :c

Opublikowano

To w czym problem,  na ile liczysz że ta prędkość ma wynosić właściwie ? 

Speedtest podaje w Mbps a ty patrzysz w programach na mb/s   czyli to ty według twojego myślenia o prędkości nie potrafisz przeliczać prostych jednostek i wszystko jest ok , no chyba że masz łącze komutowane  1 Gbps  i minimalne  transfery na poziomie 5-10 Mb/s 

Zawsze myslałem, ze 10Mbps to będzie pobierało z predkoscia 1mb/s.. i tak było w sumie.. ;-; jezeli tak jest to powinno pobierać z predkoscia 6,4mb/s poniewaz tyle mam w umowie..

Opublikowano

Nie nie będzie pobierało bo ty tak chcesz i masz w umowie, prędkość jest ograniczana przez serwery z których się ściąga, więc nigdy nie będziesz miał więcej niż umożliwia serwer i więcej niż przepustowość sieci i łącza, Średnio dla polskich łącz transfer 1-2 Mb/s jest bardzo dobrym transferem za psie pieniądze, chcesz lepszy to sobie kup komutowane za 300-500 zł miesięcznie  ale jak napisałem będziesz miał dokładnie takie same transfery jakie masz, tylko większą przepustowość łącza. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To w czym problem,  na ile liczysz że ta prędkość ma wynosić właściwie ? 

Speedtest podaje w Mbps a ty patrzysz w programach na mb/s   czyli to ty według twojego myślenia o prędkości nie potrafisz przeliczać prostych jednostek i wszystko jest ok , no chyba że masz łącze komutowane  1 Gbps  i minimalne  transfery na poziomie 5-10 Mb/s 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...