Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gta V tylko 20/30 fps... Amd Radeon HD Series 8500 2 gb

kar102030

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno zakupilem gre gta v przez aktywacje kodu rockstar social club. Posiadam laptop LENOVO o takich parametrach:

- Intel Core i5-4200M 2.5 GHz

Ram: 6GB

karta graficzna: Amd Radeon HD Series 8500 2 gb zintegrowana

Od razu byly problemy. Gra sie nie uruchamiala. Wyskakiwal znany blad, ze gta 5 niespodziewanie przestalo dzialac. Zainstalowalem sterowniki od AMD specjalnie pod gta 5. Gra wlaczyla sie. Nie moglem natomiast uruchomic Amd Catalyst Center, tego programu od zarzadzania przelaczania karty. Gra chodzila na najnizszych ustawieniach po 20 fps/30 fps. Przy okazji temperatura dochodzila do 100 C. Nie da sie grac! Po restarcie gra znowu sie nie wlacza, a AMD Catalsy Control center wlacza sie, a GTA V nie uruchamia sie tak jak wczesniej opisalem. Wiec powracam do punktu wyjscia... Prosze o pomoc. Czy w gta 5 na laptopie da sie grac, chociaz zeby nie bylo ZBYT WIELKI SCIN ? PROSZE O POMOC

Opublikowano

Spróbuj dać najmniejsze ustawienia w grze, oraz wgraj mody do gta 5 na wiecej fps i gorsza grafike.

Jesli pomoglem, daj like.

Pozdrawiam.

Opublikowano

ustaw żeby gra odpalała z DirectX 10 lub 10.1

AMD HD8500 Series to niedokładny model, podaj co pisze we właściwościach karty graficznej

nie jest możliwe aby GPU grzało 100°C bo miałbyś fraktale zamiast obrazu, a nawet sfajczoną grafe

Opublikowano

Poszperałem trochę w internecie i znalazłem to (od supportu amd):

THE GAME MAY FAIL TO LAUNCH ON CERTAIN LAPTOP CONFIGURATIONS WITH SWITCHABLE GRAPHICS.
DETAIL OF THE ISSUE
The error message "Grand Theft Auto V exited unexpectedly" is displayed when the game is launched on laptops with switchable AMD graphics.
STATUS
AMD is working closely with Rockstar Games to investigate the issue.

Chyba akurat chodzi o mój laptop... pech

Potwierdza to się tym, że gdy w Catalyst Control Center (obsługa AMD) przełączam, aby podczas gry w GTA V działała karta graficzna od Intela to gra się uruchamia.

(te 20/30 fps o których pisalem to własnie przy grze na karcie Intel)

Instalowałem sterowniki od AMD do GTA V, ale one nic nie dają. To co napisałem w temacie.

Może ktoś miał ten problem i go rozwiązał? Prosze o odp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...