Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Osoby kreatywnie myślącej+ logicznie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, szukam osoby która pomoże mi w wymyśleniu tuta na serwer.

Tworzę RPG i chcę żeby gracz wiedział co do czego służy gdzie co znajdzie na start gdzie ma iść i co zrobić, tutek będzie można zaprojektować w skript albo tabliczkami, ważne żeby nowy gracz spoza forum wiedział co to za serwer i co na nim znajdzie.

Na start starałem się już:

Dawać Quest - ale nie każdy brał ten Quest który potrzeba

Przedmiot z 'lore' co ma zrobić - przedmiot z opisem, papier z lore gdzie kogo znajdzie i co ma zrobić

Wysyłanie wiad na czat - czyściłem czat żeby gracz na 100% zauważył tekst

NPC - niby postać która z nami rozmawia i tłumaczy ale to też bez efektu bo nie mogę narzucić gadki bo trzeba kliknąć na npc

Dodatkowo, jeżeli ktoś zna plugin na książki które można dawać zapisane KOMENDĄ (nie chcę ESS bo te kity mnie dobijają)

To mogę sprawdzić jeszcze z ksiązkami, bo tam mam na tyle miejsca aby opisać każdego z 22NPC i każdy z 60itemów

Dodatkowo mogę dodać sporo informacji bo książki mają chyba no limit stron.

Tak więc szukam tego pluginu oraz pomysłu jak pokazać graczowi serwer na start.

#---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------#

Na serwer wchodzimy bez niczego, brak kitów komend itd.

Po 25sek włącza nam się okno z wyborem postaci, mogę zamienić to na komendę

Następnie Gracz musi udać się do kapłana aby ten wpisał go do ksiąg i dał mu statusy Many, Poziomu, Coinów itd

Po tym zabiegu gracz idzie po swój pierwszy Quest do szkoły magii aby porozmawiać z dyrektorem.

Następnie gracz jest 'wolny' może iść i robić co chce w mieście

#---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------#

Problem z tym że gracze którzy wchodzą z stronki minelist nie wiedzą co to za tryb, co tam trzeba zrobić i jak to zrobić.

Nie wiedzą dlaczego jest zrobione tak a nie inaczej.

Dlaczego statusy daje 'NPC' a nie dostajemy ich na start?

Z powodu botów, jak wiadomo nie ma w 100% działającego anty bota a jak rangi many itd posiadam w skript.

Tak więc podczas wejścia 100 botów nie mam szans na dobre działania czegokolwiek.

Plik skryptu zapcha się przez 700błędnych statystyk i koniec.

A tak przynajmniej podczas ataku skrypt nie da rangi  botowi.

TEMAT

Opublikowano

@H_Brunner Piszę książkę już od 20minut która ma 23 strony z opisem 18 NPC 5 lokalizacji w mieście

A muszę jeszcze dodać +/- 4NPC +/- 4 Lokalizacje + jak stworzyć Gildię co na nią potrzeba, jak stworzyć miasto i co na nie potrzeba + opis tworzenia postaci, nauczycieli, dyrektora itd więc Hologram mi nie wystarczy

TEMAT

Opublikowano

@H_Brunner Piszę książkę już od 20minut która ma 23 strony z opisem 18 NPC 5 lokalizacji w mieście

A muszę jeszcze dodać +/- 4NPC +/- 4 Lokalizacje + jak stworzyć Gildię co na nią potrzeba, jak stworzyć miasto i co na nie potrzeba + opis tworzenia postaci, nauczycieli, dyrektora itd więc Hologram mi nie wystarczy

Jak ktoś Ci przeczyta tą książkę to powodzenia xD z natury wiem że nikomu nie będzie się chciało :P 

2579314424273501027542.png

Opublikowano

@Nter a to już nie moja wina będzie :D jak coś będzie szukał to książka służy pomocą, napisałem tam gdzie znajduje się dany npc albo domek :p więc jego problem.

Administracja nie będzie musiała mu odpowiadać na te pytania "Gdzie jest kowal/ stajenny/ sędzia" bo to wszystko jest w książce.

Każdy kto jest mądry przejrzy książkę i zobaczy co w niej jest a dzieciaki wyrzucą ją jak zobaczą ilość stron [27]

Książkę można zachować i szukać w niej potrzebnych informacji albo wyrzucić i prosić o informacje graczy, mnie nie obchodzi jak to zrobią Ja pomoc dałem a co oni z nią zrobią to ich zmartwienie.

Ok tak więc książkę mam.

Macie pomysły na tuta do serwera ale nie pisanego na forum bo niektórzy wchodzą z mc listy i nie wiedzą nic o serwerze

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...