Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Quandem Browser - przeglądarka marzeń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ja jestem ShadowProgramming (także Luke0nco :D) i pragnę pokazać Wam mój nowy projekt w Visual Basic - Quandem Browser.

Jest to przeglądarka z dość minimalistycznym interfejsem - mało toolbarów, dużo strony :)

Przeglądarki tej nie atakują toolbary! :)

Zachowuje ustawione wartości typu strona główna, czy jakiej wyszukiwarki używać.

Prawdopodobnie nie działa pod Windowsem XP (potwierdzi ktoś?)

Link do pobrania [własna strona]:

http://quandem.weebly.com

Skan [wykrycie 0/57]:

https://www.virustotal.com/pl/file/b29ddb5ebc058fd36b6e3d5855d95212cd671d4294045f653bd1f3733288fe5f/analysis/1432632746/

Proszę zgłaszać opinie i bugi w postach! :)

EDIT: BTW, wszystko waży mało, dzięki tej kompresji (Dodatkowe informacje na VirusTotal): TrID FreeArc compressed archive (100.0%)

­

kazan [*] 2013-2018

Opublikowano

zip działa dobrze z freearca, ale już update leci ;)­

aktualizacja już jest

­

kazan [*] 2013-2018

Opublikowano

Życzę powodzenia w projekcie. Jednak mam małe pytanie. Silnik strony będzie ten co jest VB czy własny tworzysz/tworzycie ?? Bo np aktualnie strona mojego serwera to nie wygląda ;pp I nie lepiej w c# to robić ??

Opublikowano

Życzę powodzenia w projekcie. Jednak mam małe pytanie. Silnik strony będzie ten co jest VB czy własny tworzysz/tworzycie ?? Bo np aktualnie strona mojego serwera to nie wygląda ;pp I nie lepiej w c# to robić ??

Wolę nauczyć się najpierw jednego języka. Silnik prawdopodobnie ten z VB. Niestety robię to sam - może się przyłączysz? :D

­

­

kazan [*] 2013-2018

Opublikowano

Z miłą chęciom bym się przyłączył lecz mam na utrzymaniu serwer do którego sam robię parę rzeczy itp. Co do VB i c# to robiłem klienta w VB i natchnęło mnie coś na przepisanie do C# i powiem ci że nie było z byt dużo problemów gdyż aż tak bardzo się nie różnią te dwa języki. Z tego co wiem to VB można zdekompilować czy coś w tym stylu i można kod podejrzeć. Jednakże jeśli będziesz miał jakiś problem możesz zawsze do mnie napisać i może uda nam się wspólnie go rozwiązać.

Opublikowano

Z miłą chęciom bym się przyłączył lecz mam na utrzymaniu serwer do którego sam robię parę rzeczy itp. Co do VB i c# to robiłem klienta w VB i natchnęło mnie coś na przepisanie do C# i powiem ci że nie było z byt dużo problemów gdyż aż tak bardzo się nie różnią te dwa języki. Z tego co wiem to VB można zdekompilować czy coś w tym stylu i można kod podejrzeć. Jednakże jeśli będziesz miał jakiś problem możesz zawsze do mnie napisać i może uda nam się wspólnie go rozwiązać.

A mogę pomóc z serwereeeeeeem? :s

@AntyBlezur

Spoko, napiszę.

­

­

kazan [*] 2013-2018

Opublikowano

silnik explorera, serio? od razu mówie ze lepiej zakonczyc prace nad "projektem", to nie ma prawa wypalic. na tym czyms zadna strona sie nie bedzie poprawnie wyswietlala, ani dobrze dzialala, to jest IE...

Opublikowano

Ogólnie .Net jest łatwy do decompilacji więc tu nie ma wielkie różnicy

linki w górę

Opublikowano

silnik explorera, serio? od razu mówie ze lepiej zakonczyc prace nad "projektem", to nie ma prawa wypalic. na tym czyms zadna strona sie nie bedzie poprawnie wyswietlala, ani dobrze dzialala, to jest IE...

post zignorowano

­

BTW niedługo update, wrzucam silnik Gecko do przeglądrki! :D­

­

kazan [*] 2013-2018

Opublikowano

post zignorowano

­

BTW niedługo update, wrzucam silnik Gecko do przeglądrki! :D­

czyli nadal myslisz ze ktos będzie korzystal z IE tylko bez wielu opcji?

Opublikowano

Jest to przeglądarka z dość minimalistycznym interfejsem - mało toolbarów, dużo strony :)

No nie wiem gdzie masz dużo strony, ale korzystając z Firefox, chrome masz jej więcej bo nie ma na dole jakiegoś paska z IE który np. mnie denerwuje. Ogólny wygląd też odstrasza, o wiele ładniejszy jest Firefox, Chrome czy nawet ten najnowszy IE. 

Ogólnie ja bym nie korzystał z takiej przeglądarki, no ale brawa za chęci i włożoną pracę! 

PS: Daj jakieś SS do tej prezentacji czy na stronie. 

Cześć...

Opublikowano

Przetestuję Twoją przeglądarkę i ew. pokaże jakie masz błędy i co poprawić.

@EDIT 

Troszkę design dopracuj (ja jestem dobry w tym)

Od razu na sam początek zauważyłem, że masz silnik Internet Explorer, co nie jest najlepsze.

Polecam Ci użyć silnika CefSharp jest to najnowszy Chrome 39, cały czas jest wspierany (CEF - Chromium Embed Framework)

Też zauważyłem pewien błąd, że pasek adresu aktualizuje się kiedy dopiero kliknę w niego myszką :/

Poszedłeś trochę na łatwiznę robiąc to menu u góry :/

Polecam Ci zrobić karty na pasku tytułowym (Aero glass) jest to trochę trudne, więc mogę Ci pomóc.

Mój skype: sential.x

.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@EDIT 

Od razu na sam początek zauważyłem, że masz silnik Internet Explorer, co nie jest najlepsze.

Polecam Ci użyć silnika CefSharp jest to najnowszy Chrome 39, cały czas jest wspierany (CEF - Chromium Embed Framework)

Też zauważyłem pewien błąd, że pasek adresu aktualizuje się kiedy dopiero kliknę w niego myszką :/

Polecam Ci zrobić karty na pasku tytułowym (Aero glass) jest to trochę trudne, więc mogę Ci pomóc.

Okej, dzięki za współpracę. Zaproszenie na Skype zaraz dostaniesz. ;D

­

­

kazan [*] 2013-2018

Opublikowano

To jest jakaś porażka ;_;

Jak przeglądarką można nazywać zwykłe GUI do IE?

To tak, jakby korzystać z IE bez wielu opcji, jak napisał kolega wyżej.

Nie marnuj na to czasu.

winking wink GIF by nog

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@EDIT 

zaproszenie poszło ;)

od lukiz #lennyface

BTW będę potrzebował kogoś kto mi .exe zdekompiluje bo restartuję projekt i potrzebuję pliki a już ich nie mam.

­

­

kazan [*] 2013-2018

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...