Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobic publiczny serwer 1.7.2 bez hamachi bukkit?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

serwer na hostingu to komputer taki sam jak Twój. Dobre łącze, dobre parametry i możesz u siebie stawiać. Wystarczy stały adres ip i przekierowane porty, na początek 25565. Na dłuższą metę nie ma to jednak większego sensu.

Autorski plugin na gildie!

newlogo.png

Opublikowano

Oczywiście, że się da. Musisz mieć statyczne IP!

Odblokowujesz port Minecrafta (25565) w routerze i stawiasz serwer. Kupujesz domenę i podpinasz ją pod swój adres IP. Pamiętaj jednak, że komputer nie służy do stawiania serwerów. Twój procesor prawdopodobnie nie wyrobi (podaj specyfikację). Twój Internet (jak na Polskie standardy) wywali przy 7 - 10 graczach online, nie mówiąc o atakach DoS i DDoS w ogóle.

#AntyBlezur

Opublikowano

Procesor amd fx 6100 8gb ramu

Dodaj do tego taktowanie RAMu, jaki DDR i prędkość Twojego łącza Internetowego.

@AntyBlezur uruchamiasz normalnie bukkit tylko musisz dopisać sobie argument w konsoli, bla bla bla

#AntyBlezur

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

możesz kupić hosting polecam CraftServe Pukawke Ale wcale nie musisz jest sporo poradników na yt jak zrobić swój serwer bez hamachi.

Jeżeli pomogłem daj Like :D Dzięki.

Opublikowano

Jezu nie musi nic kupować, jak masz neostrade to masz zewnętrzne (Publiczne) IP, lecz zmienne ale co za problem uzyć DYNAMIC DNS ? za free ?

Ja kiedyś na internecie troche szybszym jak ty bo 123 kb/s (a ty masz ze 78 kb/s)  i uciagnalem max 12 ludzi z lekkimi laggami

Jak masz radiówke to już zależy od dostawcy, ja musiałem się pytać (i dostałem za DARMO ZEW IP - STATYCZNE :D)

Proszę o zdjęcie tych %. Dziękuję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...