Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] 2 skrypty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Chce aby po uderzeniu w ocelota trafial piorun w gracza. Najlepiej jakis mocny

2. Szukam skryptu na glowstone pod graczem jak ma zalozony helm zloty lub trzyma pochodnie. Wiem ze jest taki plugin RWTorch light ale on lubi sie bugowac i laguje strasznie pod 1.8 (chodzi mi o spadek fps)

Jakies tam lajki za pomoc...

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

­1. tutaj masz kodzik do pierszego .sk, nie testowany

on damage:
	if victim is ocelot:
		if attacker is player:
			strike lightning at the attacker
			send "&cNie bij ocelotów idiot!"

Opublikowano

2.Skrypt tak samo będzie lagował, co 1 sekudnę trzeba sprawdzać pozycję gracza i worldeditem sestować blok pod graczem, więc nie ważne czy to skrypt czy pl oba lagują FPS

Możesz dać żeby co 2 sek sprawdzało czy gracz ma dany przedmiot, jeżeli tak dostaje efekt widzenia w ciemności na 2sek i po problemie

TEMAT

Opublikowano

2.Skrypt tak samo będzie lagował, co 1 sekudnę trzeba sprawdzać pozycję gracza i worldeditem sestować blok pod graczem, więc nie ważne czy to skrypt czy pl oba lagują FPS

Możesz dać żeby co 2 sek sprawdzało czy gracz ma dany przedmiot, jeżeli tak dostaje efekt widzenia w ciemności na 2sek i po problemie

Ale patrz jeżeli bedzie sprawdzało co 2 sec czy ma dany przedmiot i jeżeli bedzie go trzymał to bedzie dodawało cały czas ten efekt 

więc musiał by sprawdzać czy ma dany przedmiot w eq, i jeżeli ma to daje mu i zabiera coś w tym stylu

­

Opublikowano

Chciał hełm.

Dodawanie GlowStone pod Gracza z danym hełmem laguje jak cholewcia, pisałem że trzeba by > Sprawdzić czy gracz ma hełm > Pozycję Gracza > Ustawić pozycję pod Graczem > Ustawić blok pod graczem > Sprawdzić pozycję pod Graczem > usunąć glowstone z starej pozycji > Ustawić na nową

^-----------------------------------------Wrócić tutaj i znów to samo-------------------------------------------I

Jak pisałem lepiej dać nawet co 1sek niech będzie, sprawdza czy gracz ma założony hełm z daną nazwą, jeżeli tak daje mu efekt nighvision w innym razie olewa gracza.

Aby ograniczyć listę osób można zrobić event z listą takich graczy > Gracz zakłada hełm > wpis gracza na listę {lista::%player%} > Otrzymywanie efektu > Gracz zdejmuje hełm > Usunięcie gracza z listy {lista::%player%}

TEMAT

Opublikowano

@pablos11

dzieki, wyrzucilem juz rwtorchlighta od pewnego czasu i tak mi sie bugowal i fps z 80 lecialy do 20 a ja kompa mam w miare dobrego to co beda gracze odpierniczac..

@Daimenes124

wejde sprawdze stestuje jak bedzie dzialac to dam ocene ;d

edit dziala ale tez wali kota ale to przez to ze blisko stoi xD

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

To dodaj do tego taki warunek >>>

on damage:

victim is a ocelot

damage cause by lighting:

cancel event

Powinno działać bo nie pamiętam jak sprawdzało się powód obrażeń :D

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...