Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana na facebooku?

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio dostałem oferte wymiany za pewną rzecz. Ja oferuje przedmiot nr 1 za przedmiot nr 2 drugiej osoby. Umówiliśmy się na facebooku jakt o ma wyglądać i on chce aby każdy z nas wysłał ten przedmiot za pobraniem za 100zł. W sensie że on mi wysyła przedmiot nr 2 pobraniowo 100zł i ja jemu przedmiot nr 1 w ten sam sposób. I teraz pytanie do was. Czy jeżeli on odbierze np mój przedmiot i mi nie wyśle swojego to mogę mu coś zrobić? Oba przedmioty mają wartość ok. 300 zł. (proszę mi nie pisać by dać 300 zł z pobraniem, takie odpowiedzi mnie nie interesują.) Czy rozmowy na facebooku mogą posłużyć jako dowód i wgl warto coś w tej sprawie działać jeżeli zostane tak oszukany? Czy raczej bez szans z racji iż nie podpisaliśmy żadnej umowy? Czekam na odpowiedzi.

Opublikowano

Nie ma umowy, więc to cholernie ryzykowne. Może i coś zdziałasz na policji, ale będzie bardzo ciężko. Wystaw po prostu ten przedmiot na Allegro. :v

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Nie ma umowy, więc to cholernie ryzykowne. Może i coś zdziałasz na policji, ale będzie bardzo ciężko. Wystaw po prostu ten przedmiot na Allegro. :v

A bez allegro to raczej jak mnie oszuka koleś to już mogę zapomnieć o tym przedmiocie i co najwyżej pocieszać się że dostałem chociaż 100zł?  :v

Opublikowano

Wystaw na olx, co CI szkodzi?

Wystawienie na olx też nie jest w żaden sposób wiążące, więc wyszłoby na to samo, co przez Facebooka.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Allegro w tym przypadku będzie najlepszym rozwiązaniem i przede wszystkim najbezpieczniejszym. Jeżeli druga osoba nie jest zbyt ogarnięta to zawsze można postraszyć policją w razie oszustwa. Z własnego doświadczenia wiem, że takie takiego typu zagrywki się sprawdzają.

Admin Cienia
Opublikowano

Wyślij umowe kupna sprzedaży to może się chociaż przestraszy. :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

To ze koles daje Ci fb nie znaczy ze Cię nie oszuka. Jedyna pewność to allegro iż w Polsce nawet z dowodami nic nie zdzialasz, a szkoda byc w plecy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...