Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Falujący ekran w grach

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż jak gram sobie w gry np: Gothic 3 albo CS GO, to mam takie coś ze lekko mi ekran faluje. Korzystam z przejściówki D sub - Dvi. Czy jeżeli kupie sobie kabel DVI - HDMI/ DVI - DVI  to problem się rozwiąże?

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Pewnie tak ale nie możesz być pewny czy to wina monitora. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Kirito. Gdzieś wyczytałem ze wlaczanie synchronizacji pionowej pomaga, i faktycznie. Jak gralem w cs to wlaczylem i przestalo ale fps spadły i to dużo. Czy mozna to gdzies w karcie graficznej zmienić? Posiadam r9 270. To chyba gdzieś pod PPM > AMD CCC i zakładka Gry i Ustawienia 3D, ale nie wiem co mam włączyć, jaką opcje. Help...

Opublikowano

Synchronizacja pionowa właśnie na tym polega, ale zżera fps i nie polecam grać z nią włączoną, sam mam to samo i jakoś to przebolewam, jak już mówiłem, musiałbyś zainwestować w nowszy (w cholerę droższy) monitor. :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

@Kirito. to ja chyba podziękuje. Te fale to i tak drobnostka, bo występuje w niektórych grach, ale jak się skupiam na grze to tego nie zauważam ;D

Chociaż kiedyś spróbuję z kablem DVI-HDMI, to tylko 20 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...