Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Three Road Of Magic

MrPatrikson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście serwer na wersję 1.8!

Start planowany na piątek.

98169316632077510945.png

65369955600422610715.png

07555481297097948671.png

52953960346227590970.png

62458524744238292169.png

40295893758233491715.png

Uwaga konkurs!

Wygraj 3x konto VIP na serwerze!

Jego przywileje znajdziesz już w grze!

Co wystarczy zrobić?

Napisz swój nick pod postem, oraz dlaczego chciałbyś go zgarnąć?

Opublikowano

Chciałem przypomnieć iż serwer jest oparty tylko i wyłącznie na pluginach, nie jest to modowany serwer.

Więcej informacji wkrótce.

Opublikowano

Jeśli serwer jest faktycznie oparty tylko na pluginach, to według screenów przezentuje się świetnie. To duże wyzwanie tak zmienić działanie gry, aby wyciągnąc coś zupełnie nowego ze standardowego silnika. Czekam jednak na większą ilość screenów prezentujących mozliwości jakie pojawią się przed graczami.

images.jpg

Opublikowano

Jeśli serwer jest faktycznie oparty tylko na pluginach, to według screenów przezentuje się świetnie. To duże wyzwanie tak zmienić działanie gry, aby wyciągnąc coś zupełnie nowego ze standardowego silnika. Czekam jednak na większą ilość screenów prezentujących mozliwości jakie pojawią się przed graczami.

Tylko na pluginach. Pomaga w tym wszystkim resource pack.

@MrPatrikson

Opublikowano

Kolejna dawka zdjęć z zabawy dla was! :)

Już niedługo pogracie i poczujecie to razem z nami!

32783983486771395182.png

74425756875665547468.png

16632930571556199213.png

20811383075659474988.png

58345205944115427446.png

92356761649081376192.png

37069209578475642199.png

85258611173350220126.png

71103058590880739671.png

Jeden z czarów oślepiających, efekt jest zdumiewający.. trochę taki flashbang :D

87490904130600673589.png

80193779815460025312.png

(Pokazałem zdjęcia najprostszych 3 czarów, te bardziej rozbudowane z wielkimi efektami znajdziecie w piątek na serwerze, nie chcę ich teraz pokazywać.. niech to będzie tajemnica)

Na zdjęciach także widać gogle, które pozwalają nam widzieć w ciemnościach i oddychać pod wodą w nieskończoną ilość czasu!

Ahh to latanie na miotle jest wspaniałe :3

Opublikowano

Fajny serwer szkoda tylko że te czary to nie autorski plugin :)

@Nter

A powiedz mi jedno, gdyby był autorski.. i działałby na tej samej podstawie to jakie miałoby to znaczenie?

Poza tym.. w Polsce nie było i nie ma takiego serwera, dlatego też czemu nie użyć pluginu, oraz kilku innych i dorównać zagranicznym serwerom.

Opublikowano

W tym jednym mogę się zgodzić z Tobą... Większość serwerów to teraz EasyHC , Survival+FreeBuild. Jaki to ma sens? Każdy serwer uciągnie max 3 tygodnie z maksymalną liczbą graczy 20.

Teraz niestety najmłodsi gracze Minecrafta wolą standardowy serwer z frakcjami oraz VIP'ami + NAJNOWSZĄ AKTUALIZACJĘ GRY...

Od niedawna myślę nad stworzeniem serwera na wersji BETA. Niestety nikt na niego nawet nie zajrzy... Wszystkich odpychają stare rzeczy. A na Becie najlepiej się grało i było wiele wspomnień. Jeśli kiedykolwiek ktoś oglądał JJayJokera lub CTSG to wiedzą o co mi chodzi. ... .... Codziennie czekając na nowy odcinek Przygód z Minecraft.... To były piękne czasy... Nie to co dziś. Wszyscy cisną na tych zjeb**ych modach... m.in. Pingwin czy skkf...

Te czasy już nie wrócą , a bardzo bym chciał zagrać z kimś na takim oto serwerze OldSchool.

Opublikowano

Co sądzicie drodzy przyjaciele aby jednak gildie mogły składać się z członków różnych frakcji? Pomyślcie wypady na gildie... druid, buntownik i zakonnik. Coś naprawdę wartego zachodu.

Opublikowano

Wow, fajnie się zapowiada. Przynajmniej jakaś nowość w świecie serwerów Polskich ;D

Wejdę na sto procent i zobaczę co i jak! :)

PS. Biorę udział w losowaniu konta VIP, nick w grze: ellanore

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Ja również wbiję polukać jak się gra na serwerze. Mój nick do losowania VIP: Ciagnik.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Dobra kochani! Dzięki za komentarze, ciesze się że komuś się spodobało! Macie kilka więcej screenów! Nie mogłem się oprzeć :D

32427514837426325581.png

40614843813219344354.png

18634208310402073637.png

33389391882897149442.png

63619981936350321937.png

29889301506219500145.png

Opublikowano

Serwer zapowiada się świetnie, pytanie tylko: Czy wypali?
Większość (a raczej wszystkie) Polskich serwerów RPG pada
po chwili, dlatego teraz tylko czekać i sprawdzić jak zachowa
się to w praktyce... ;)

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Choć mówią mi: Synthious, weź ćpanie odstaw... - Ja tylko chcę pizdę mieć #AnnaGrodzka

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Poniedziałek, wtorek, środa, czwartek, wiesz co jest pięć?

Opublikowano

się to w praktyce... ;)

Oczywiście że wypali. A wiesz dlaczego? Bo robimy go pod graczy. Wiemy co jest dla was dobre.

Opublikowano

się to w praktyce... ;)

Nie jest to prawda, że wszystkie serwery RPG upadają. Kończą egzystencję tylko te, których administracja to amatorzy, nie znający się na rzeczy, potrafiący tylko obiecywać cuda. Te naprawdę dobre serwery RPG istnieją latami.

Natomiast co do Three Road Of Magic - intryguje mnie jak będzie rozwiązany sposób łączenia i uczenia się zaklęć z różnych szkół czarów. Poza tym się zastanawiam jak udało się Wam uzyskać efekt trójwymiarowych przedmiotów trzymanych w ręce. Mam nadzieję, że na serwer będzie można wejść bez jakichś specjalnych modyfikacji klienta. Rozumiem, że wszystko co będzie musiał zrobić gracz to pobrać odpowiednią paczkę tekstur zgadza się? W każdym razie serwer nie może opierać się tylko na ładnych efektach. Istotne jest to, żeby miał ciekawą fabułę, dobrze rozwiązany system rozwijania postaci, bohaterów niezależnych i questy. No i oczywiście nie można zapomnieć o eventach. Liczę, że zgrabnie połączycie ten innowacyjny sposób czarowania z całą resztą, która świadczy o dobrej jakości serwerze RPG.

images.jpg

Opublikowano

Nie jest to prawda, że wszystkie serwery RPG upadają. Kończą egzystencję tylko te, których administracja to amatorzy, nie znający się na rzeczy, potrafiący tylko obiecywać cuda. Te naprawdę dobre serwery RPG istnieją latami.

Natomiast co do Three Road Of Magic - intryguje mnie jak będzie rozwiązany sposób łączenia i uczenia się zaklęć z różnych szkół czarów. Poza tym się zastanawiam jak udało się Wam uzyskać efekt trójwymiarowych przedmiotów trzymanych w ręce. Mam nadzieję, że na serwer będzie można wejść bez jakichś specjalnych modyfikacji klienta. Rozumiem, że wszystko co będzie musiał zrobić gracz to pobrać odpowiednią paczkę tekstur zgadza się? W każdym razie serwer nie może opierać się tylko na ładnych efektach. Istotne jest to, żeby miał ciekawą fabułę, dobrze rozwiązany system rozwijania postaci, bohaterów niezależnych i questy. No i oczywiście nie można zapomnieć o eventach. Liczę, że zgrabnie połączycie ten innowacyjny sposób czarowania z całą resztą, która świadczy o dobrej jakości serwerze RPG.

Oczywiście masz rację. Jedyne co będą musieli pobrać gracze, to paczka tekstur. Postaramy się zrobić to wszystko w jednym, co prawda już jesteśmy w 80% serwera, lecz jeszcze do piątku jest troszkę czasu :)

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...