Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zabójczy serwer Minecraft ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ten serwer już kończę i być może wyjdzie jako pierwszy. Serwer będzie z trybem Murder który jest znany w Garry's Mod

Na serwerze Gracz odrodzi się na spawn po czym czeka aż zakończy się runda gdzie grają inni Gracze.
Będzie jeden serwer 60 slotów gdzie grają wszyscy.
Na serwerze znajdzie się także mapa z Garry's Moda tzw. Clue jedna z najpopularniejszych map na GMod.

O co chodzi dokładnie ?

Morderca - Musi zabić wszystkich (Oraz osobę z bronią.)
Świadek z bronią -  Musi zabić morderce. Jeżeli zabije niewinnego świadka to jego ekran robi się czarny i traci ten pistolet. Wtedy inna osoba może podnieść pistolet.
Świadek - Musi uciekać przed Murderem i nie dać się zabić. Najlepiej aby nikomu nie ufał.

Oczywiście osoby zabite nie będą widziane co piszą na czacie. Tak więc nie trzeba się martwić o podpowiadanie kto jest Murderem. Jedynie osoby żywe mogą napisać kto nim jest jeżeli go zobaczą.

Jedynie świadek może podnosić pistolet. Morderca nie da rady go podnieść. 
Przed rozpoczęciem rundy wszyscy Gracze są rozstawiani po mapie i mają czarny ekran z napisem świadek, świadek z pistoletem lub morderca.
Morderca musi się ukrywać i nie może zostać przyłapanym przy zabijaniu inaczej inna osoba może go zdradzić przez co może zostać zabitym przez świadka z bronią.

Po wejściu na serwer można pobrać Texture pack'a który jest specjalnie zrobiony pod ten tryb. Wszystko jest ładnie spolszczone.
Każdy Gracz ma własną postać które mają po dziesiątki kolorów.
Np. Sierra z kolorem Niebieskim. Postacie mogą się powtarzać tą samą nazwą ALE ZAWSZE MAJĄ INNY KOLOR. Nigdy nie będzie tak, że są obie sierry z niebieskim dokłądnie takim samym kolorem. to jest niemożliwe.

Jeżeli świadek znajdzie 5 znajdziek (To specjalne przedmioty rozmieszczone na mapie.) to otrzyma pistolet dzięki któremu może zabić Morderce.

Mapy będą dodawane co tydzień nowa mapa.

Ten serwer nie bedzie dla kasy. Nie ma żadnych vipów itd.. Gracze mają czerpać przyjemność z Gry. 
Być może kiedyś zostaną dodane inne Mini-Gry mało znane.

Co myślicie o takim serwerze Murder? przepraszam, że rozpisałem się dosyć chaotycznie mam nadzieje, że dacie radę to przeczytać.
Oczywiście Murder oraz osoba z bronią po trafieniu zabija od razu czyli ma innego Gracza na jednego Hita.

Nazwy wszystkich postaci:

Alfa, Bravo, Charlie, Delta, Echo, Foxtrot, Golf, Hotel, India, Juliett, Kilo, Lima, Miko

Takie są nazwy postaci. Trzeba pamiętać, że dwóch graczy moze mieć taki sam "nick" czyli dwóch bravo ale mogą mieć inne kolory.
Mapy będę robić takie pasujące do Murdera.

Co o tym myślicie startować z tym w przyszłym tygodniu ?

Opublikowano

Co to za google translator?

Pomysł zdaje mi się w ogóle nie autorski.

Server oparty na Murder z Garry'sMod.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Co to za google translator?

Pomysł zdaje mi się w ogóle nie autorski.

Pomysł nie jest autorski. Wystarczy przeczytać, że jest on wzięty z Garrys mod i przeniesiony do Minecraft.

Jaki Google Translator..

Opublikowano

No brawo za własne myślenie a nie podążanie jak stado owiec za trendami i zgapianiem trybów serwera ;)

Co do trybu podoba mi się, jeżeli nie bedzie to tylko czyta nawalanka tylko będzie trzeba pomyśleć to zagram

TEMAT

Opublikowano

No brawo za własne myślenie a nie podążanie jak stado owiec za trendami i zgapianiem trybów serwera ;)

Co do trybu podoba mi się, jeżeli nie bedzie to tylko czyta nawalanka tylko będzie trzeba pomyśleć to zagram

Nie jest to zwykła nawalanka. Trzeba patrzeć, uważać czy czasem ktoś nie zabija na naszych oczach. Jeżeli tak się stanie to szybko napisać np. Czerwona Sierra morderca dzięki czemu poinformujemy innych Graczy kto zabija. 

Jeżeli świadek z bronią zabije niewinnego to traci broń oraz ma czarny ekran.

Szczerze to jest to zgapiony tryb serwera ponieważ istnieją takie w grze Garry's Mod Murder lecz został przeniesiony do Minecraft.

Opublikowano

Ważne że nie jest to kolejny isi hc albo jak teraz wymyślili jeszcze łatwiejszy isi survival -.-

Nie odrazu creative i op dadzą i po problemie

Jak zrobisz fajne mapki typu creepy house to chętnie zagram

TEMAT

Opublikowano

Pomysł ogólnie fajnie się zapowiada, więc jak z nim wystartujesz to zagram z pewnością.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Naprawdę dobry i oryginalny serwer. Wkońcu ktoś kto nie robi EasyHC tylko coś nowego. Ja napewno zagram. Cieszę się też, że nie będzie rang VIP. ;)

Opublikowano

Ja mógłbym zostać budowniczyn, ale potrzebuje screenów z gry

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Bardzo podoba mi się ten pomysł i z chęcią zagrałbym na takim serwerze, jednak mam jedno pytanie. Te 60 slotów ma być na jedną mapę, czy też mają być one podzielone? Bo jeżeli na jedną mapę to wydaje mi się, że niemożliwe jest zabicie 59 osób tak, żeby nikt nie się dowiedział. O ile przenoszenie gry do minecrafta jest złym pomysłem, to jednak ten wydaje mi się całkiem dobry i powinien wypalić. Jeżeli serwer wystartuje to z pewnością zagram.

Opublikowano

Szczerze? Murder w Garrys Modzie jest bardzo fajny. Chyba jeden z moich ulubionych trybów. Z chęcią zobaczyłabym go w minecrafcie, to może być ciekawe, sądze ,że to może wypalić :)

Opublikowano

Aktualnie w GMod posiadamy jako jedyni Polski serwer Murder. W GMod jesteśmy jedną z popularnych Polskich serwerowni. Ale chciałbym aby Murder przeniósł się także do minecraft. To dobry tryb, a mało kto go zna:)

Będzie podzielone. Na jedną arenę po 20 Graczy. Min. 6 Graczy na jedna mapę musi być aby wystartować. Max. 20.

Opublikowano

Jeśli chodzi o informowanie świadków kto jest murderem to można to zrobić przez skype, ts3 i jeszcze dobrze by było, gdybyś dodał zasięg czatu na np. max 10 kratek.

Opublikowano

Jeśli chodzi o informowanie świadków kto jest murderem to można to zrobić przez skype, ts3 i jeszcze dobrze by było, gdybyś dodał zasięg czatu na np. max 10 kratek.

Można komunikować się poprzez czat. Ghostowanie gdy jest się umarłym i będzie chciało podpowiedzieć będzie zabronione i karane banem. Jedynie jeżeli żyjemy będzie można mówić kto nim jest. Jeżeli umieramy i będziemy potem pisać kumplowi lub innym Graczom takie infomracje kto jest Murderem to od razu leci ban dla takiej osoby.

Opublikowano

Ciekawy pomysł  ;) Chętnie wejdę obczaić taki serwer  :P

34fmy4o.jpg

Nie dyskutuje z debilami, najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, by nastepnie pokonać doświadczeniem... :rolleyes:  <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...