Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Top 5 kreska+animacja

Ardina

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. W tym temacie umiejszajcie swoje top 5, (moze byc nawet top 10) anime jeśli chodzi o stronę techniczną, tj. kreska + animacja.

Ja zacznę.

1. 5cm per second. 

2. Zankyo no terror.

3. Fate/stay night unlimited blade works (seria tv, nie movie).

4. Toaru majutsu no index movie (choć seria tv też była pod tym względem niezła)

5. Shigatsu wa kimi no uso

Opublikowano

Na pewno 5cm per Second, genialna kreska. Jak to oglądałem myślałem, że ogladam film.

Na miejscu 2 jest Yamada-kun to 7-nin no Mayo

Nisekoi

Amagami SS

Bleach (podobała mi sie ta kreska bardzo)

Strike The Blood

Date a Live

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

10? trudny wybór... Może być TOP 13? ;)

(SPOILERY)

1. Fate/Stay Night 

2. Another  

3. White Album 2  

4. Plastic Memories 

5. Akame ga Kill 

6. Psycho-Pass

7. Zetsuen no Tempest

8. Zankyou no Terror

9. Mashiro-iro Symphony : The Color of Lovers

10. Grisaia no Kajitsu

11. Kuroko no Basuke

12. Sakurasou no Pet na Kanojo

13. Kuroko no Basuke
Opublikowano

Wszystkie filmy Shinkaia i Studia Ghibli. Reszta może possać.

Żenada to co wypisujesz. Dużo anime jest w świetnej jakości wizualnej.

Jeśli na serio chcecie oglądać anime w bardzo wysokiej jakości wizualnej to polecam filmy kinowe jak na przykład oba Macross Frontier.

Z serii TV to zdecydowanie Guilty Crown jest piękne wizualnie. Również Hyouka.

10? trudny wybór... Może być TOP 13? ;)

@Sorata

Niektóre anime, które wymieniłeś są przeciętne lub słabe wizualnie.

Opublikowano

@armoro ­Może dla Ciebie, innych tak. Nic na to nie poradzę, że właśnie te tytuły podobały mi się pod względem wizualnym. Kwestia gustu ;) ...

Opublikowano

1. Sword Art Online

2. Sword Art Online: Extra Edition

3  Sword Art Online 2

4. Sword Art Online II: Debriefing

5. Swort Art Online: Sword Art Offline

To jest moje top 5. Te animacje najbardziej przypadły mi do gustu.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Jeżeli o mnie chodzi do moją 5 zawezilabym tylko do produkcji starego Clamp,a, jak X-clamp, magic knight rayearth, chobits, czy Angelic Layer. Poza tym kilka produkci studia Madhouse, jak No game no life, czy claymor. No i oczywiście cudowne studio Ghibli <3

igNMhIy.png

Opublikowano

@Sorata

Niektóre anime, które wymieniłeś są przeciętne lub słabe wizualnie.

Nie spamuj. Ten temat nie sluży do krytykowania czyjegoś gustu, z resztą to dziecinne i lekko egocentryczne. 

1. Sword Art Online

2. Sword Art Online: Extra Edition

3  Sword Art Online 2

4. Sword Art Online II: Debriefing

5. Swort Art Online: Sword Art Offline

To jest moje top 5. Te animacje najbardziej przypadły mi do gustu.

Prosilabym o podawanie 5 różnych anime, a nie 5 tych samych tylko w innej wersji ;)

Opublikowano

Studio Ghibli - genialne! Cossette no Shouzou - również świetna kreska, animacja + oprawa dźwiękowa.

Takie anime jak Chobits, Code Geass, No game No life, Bleach, itp., mają swój urok.

Opublikowano

­@Kagura

Jak mi mogło takie studio jak Madhouse wylecieć z głowy? :(  Ostatecznie jak teraz tak o tym myślę. Kiedy zastanowiłem się dokładnie i przejrzałem wszystkie mi znane, obejrzane produkcje 2 razy : to do mojej TOP listy oprócz tych wcześniejszych chciałbym dodać również : 

Death Parade

Final Fantasy VII - Advent Children

K-Project

Fullmetal Alchemist - Brotherhood

Tokyo Ghoul  

edit. Steins;Gate

Tylko wtedy nie byłoby 5,10 czy te nawet 13 tylko około 19 tytułów.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciężko tak określić zaledwie 5 tytułów ale hmmm...
Animacja/Kreska to zdecydowanie: Aoki Hagane no Arpeggio: Ars Nova. Anime w 100% wykonane przy pomocy CGI (Computer-generated imagery) - czyli w 100% przy użyciu silników 3D do zanimowania. Zero postprodukcji w 2D, zero kluczowych klatek w 2D etc.
Sam styl anime: Kotonoha no Niwa (Garden of Words)
Animacje/Kreska: Ghost In The Shell (2.0 i Innocence) - Tutaj na moją decyzję przeważa fakt, że jestem fanem Cyberpunku (tego dystopijnego i utopijnego). Ale sam w sobie film nawet ten z 1995 r. jest niesamowicie zrobiony.
PS. Jako ciekawostkę o GITS dodam fakt, że nawet reżyser Matrixa opierał się na GITS'ie przy tworzeniu filmu(zainspirował go). Czyli właściwie gdyby nie GITS - nie było by popularnego Matrixa ;)
Kreska z powodu swojej oryginalności: Seria Monogatari - Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego ta seria ma "unikalną kreskę" :D
Przy ostatnim miejscu miałem ciężki wybór ponieważ wachałem się pomiędzy tymi tytułami: Shingeki no Bahamut, Shingeki no Kyojin czy też Mekakucity Actors, Mahouka Koukou no Rettousei, Machine-Doll wa Kizutsukanai, Kill la Kill oraz Ergo Proxy...
I zdecydowałem się że wybiorę Shingeki no Bahamut ponownie, ze względuna wspaniałą animację 3D w wielu momentach. Anime chociażby już w 1 odcinku pokazuje pięknie renderowany obraz 3D gdy bohater pędzi na koniu po moście.
Gdyby ktoś się interesował, tutaj mój MAL - http://myanimelist.net/animelist/Cripzore

5gubmKI.png

Opublikowano

Zgodzę się co do Cross Ange. Jeśli już jesteśmy przy CGI to również warto wspomnieć o Code Geadd Boukoko no Akito, gdzie walki w mechach wyglądały świetnie.

Zapomniałem wspomnieć, że kreska podobała mi sie w Another oraz w Monogatari series.

gfgdf

Opublikowano

Według mnie może być i najgorsza kreska jak na początku one piece,liczy się fabuła i to co przedstawia anime a nie jakaś kreska :)

ale to nie jest temat dyskusjny o kresce tylko temat, w którym mamy umieszczać swoje ulubione kreski, ze tak powiem. Nie ważne jakie masz priorytety, grafika moze Ci się bardziej podobać lub mniej i to jest fakt.

Opublikowano

Mimo że nie lubię tych tytułów to jednak kreskę mają ładną, a mianowicie: Shigatsu wa Kimi no Uso oraz F/SN UBW.

A z reszty to:

Saenai Heroine no Sodatekata (Fajnie, że ma być 2 sezon)

Noragami

M3: Sono Kuroki Hagane

Hibike! Euphonium

gfgdf

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Kotonoha no Niwa

2. brak

3. brak

4. brak

5. naruto

Ja również na pierwszym miejscu postawiłbym Kotonoha no Niwa, nie dość, że kreska jest cudowna to i fabuła urzekająca. Lepszej kreski nie widziałem. Ogólnie świetne anime.

Co do reszty to nie mam jakiś swoich faworytów którym dałbym jakieś określone miejsca.

Ładna kreska jest również w Kyoukai no kanata.

Dodałbym jeszcze xxxHolic i Soul Eater do tego zestawienia, pommimo, że grafika z techniczkego punktu widzenia nie jest rewelacyjna. Niemniej jednak jest w nich coś co wyróżnia je spośród reszty i nadaje smaczek. ;)

HBV27j.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...