Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki typ serwa ;)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanko ;D

Witam was!

Chciałbym stworzyc serwer minecraft.

Kupiłem i opłaciłem na 3 tygodnie narazie :D.

Macie jakiś pomysł na serwer konkretny ?

tylko nie przesadzajcie xD

Moje propozycje które jestem w stanie zrobić sam xD:

- Easy Hc < Dużo osób napisze ,,Pfff to już głupie >

- Surv + Gildie < Prawie to samo co wyżej >

- SkyBlock < Każdy wie >

- FreeBuild < Wiadomo xD >

Opublikowano

Chyba, że troche się rozpisze: i opisze :D

Kiedyś grałem w mc 1.1 lub 1.2.5 i grałem na pewnym serwie nie pamietam nazwy był to zwyczajny surwiwal bez gildi bez dropu ze stone org surw bylo tam 20 slotow jednak gralo 7/11 osob ale był klimat byl!

Wszyscy tam siebie szanowali kiedy ktos zrobil domek nikt nie niszczyl i kazdy sie lubial szkoda mi tych starych czasow i chetnie bym sie cofnął bo teraz każdy każdemu niszczy i patrzy tylko żeby pobrac haki i zabijac krasc itd

:( :( :( szkoda wielka szkoda ze juz tamte czasy minely moge zrobic cos takiegoze Zwykly surwiwal ale prosze pisac w odp jakie typy was kreca serwerow.

Osobiscie wole ZWYKLY SURW ale nie tylko ja tam bede grac :P

Opublikowano

Chętnie bym zagrał na 1.2.5 stare czasy gdzie nie było cheatów, dzieci niszczących itemy itp

1.2.5 tylko 0.1% serverów jest i było dużo cheatów wtedy, ogólnie odradzam ci tryby serii HC survival i 1.0-1.6.x mozę też 1.7.x i zrób na 1.8 SB, Minigames,Freebuild, jail.

Jaila zrób

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

SB pisałem Survival i HC wychodzą bokami graczom 

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Z tych co wymieniłeś to zdecydowałabym się na SkyBlock. Prosty, ładny, logiczny serwer z dobrą ekonomią, bez cudowania.

Oprócz tego od siebie mogę Ci zaproponować zrobienie serwera typu guns lub jail, jest tego mało w Polsce, a szkoda. :)

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Z wymienionych wyżej opcji najbardziej pasuje mi skyblock, jednak jest z nim jeden problem - nie wszyscy lubią cały czas kopać kamień. Kolejnym problemem z tym trybem jak i innymi jest taki, że każdy się deklaruje na granie, a gdy przychodzi co do czego to nikogo nie ma przykładem jest pewien skyblock na 1.8 - niby spełnienie marzeń.

Opublikowano

A co powiecie na SkyBlock z ładnym prostym w prostocie spawnem z sklepem dla vipów oraz sklepem dla wszystkich z sala komend arenama pvp 

+!!! Arena Survival Games dla rozrywki 

+Mogę sie postarać o dobrze skonfigurowany One in the chamber

co wy na to? zagrałby ktoś z was jakby była ogarnięta ekipa?

+ dobre pluginy?

Jednak myśle nad pluginem na wyspy

Opublikowano

Ja ci proponuję wymyślić coś nowego lub odwzorować jakiś tryb gry z innej gry, ponieważ wtedy będziesz miał w temacie dużo pozytywnych opinii i gracze będą grać zaraz po starcie serwera.

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...