Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Modyfikacją Minions.

Tetmajer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Minecraft - problem z modem

Witam 
Nie wiem za bardzo gdzie mógłbym się z tym skierować więc postanowiłem napisać tu . Chodzi o Minecraft 1.8 i moda Minions mianowicie wszystko robię jak w poradniku -https://www.youtube.com/watch?v=Zanu5X_rJc0&feature=youtu.be -wszystko działa wchodzę do gry tworzę "pomocników" i gdy każę im coś wykonać gra się wyłącza i wyskakuje mi - (załączam zdjęcie) . Może ktoś jakoś pomóc ?

Zna ktoś może stroną, na której mógłbym pobrać pełnego, sprawdzonego minecrafta ? Może problem tkwi w moim Minecrafcie ;o  

MinecraftU.jpg

Mam także problem z grą wieloosobową - mianowicie nie znajduje innych serwerów,jeżeli chcę udostępnić grę przez LAN nie pokazuje mi adresu IP tylko kilka liczb z którymi nic nie da się zrobić ;o  Bardzo bym chciał pograć z bratem lecz nie wiem jak - dwa osobne laptopy, to samo wi-fi - mógłby ktoś pomóc bym mógł z młodym pograć ? będę wdzięczny - będą ++ :P

errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.jpg

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Opublikowano

@topic

Co do lokalnego servera to niech jeden komputer otworzy swiat na LAN a drugi sproboje sie podlaczyc

localhost:<tutaj port>

Nie mam pojecia czy to podziala ale moze pomoze.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

@topic

Co do lokalnego servera to niech jeden komputer otworzy swiat na LAN a drugi sproboje sie podlaczyc

localhost:<tutaj port>

Nie mam pojecia czy to podziala ale moze pomoze.

Tyle,że nie wiem gdzie mam to wpisać, bo to nie IP - swoim laptopem udostępniam, a  drugi by się połączyć potrzebuje ip ? 

Opublikowano

Tyle,że nie wiem gdzie mam to wpisać, bo to nie IP - swoim laptopem udostępniam, a  drugi by się połączyć potrzebuje ip ? 

Ten co sie podlacza to wpisuje localhost jako IP. To jest IP na lokalnej sieci. Ten co hostuje ma port ktory trzeba dodac po localhost aby sie podlaczyc pod server

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

To troszkę zbyt skomplikowane jak dla mnie ;o Kiedyś w ogóle nie znałem się na minecrafcie, a ściągałem i grałem z innymi ;p gry jednak odmóżdżają ^^ 

Znasz może jakąś stronę, z której będę mógł pobrać minecrafta, na którym będą mi chodzić modyfikacje ? ;o 

Bo mój aktualny jest jakiś do du*y - 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...