Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blue screen

'Harper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Halo, ostatnimi czasy mój komputer na prawdę zaczyna wariować, nie wiem co wywołuję bluescreeny, ponieważ się na tym kompletnie nie znam.
Jak się ich pozbyć bez konieczności reinstalowania windowsa? Mam tutaj zbyt dużo ważnych rzeczy, aby je stracić.
Najczęściej dzieje się to podczas grania w gry, słuchania muzyki, a nawet podczas oglądania vine'sów (facepalm).
Wszystkie błędy jakie do tej pory wystąpiły:

iMs2VAx.png

Opublikowano

FIX BSOD ATI Blue screen on atikmdag.sys solved fix

YOU NEED DO IT 
Driver Sweeper DONT WORK AND DO NOT DELETE ALL FILES

YOU NEED DO IT EVEN IN A FRESH COPY OF WINDOWS 7 IS INSTALED

atikmdag Stopped Responding – Step 1: Download and install the latest ati graphic driver.

atikmdag Stopped Responding – Step 2: Then go to C:\Windows\System32\Drivers and rename atikmdag.sys to atikmdag.sys.old.

atikmdag Stopped Responding – Step 3: Go to ati directory (usually in C:\ATI) and find the file atikmdag.sy_.

atikmdag Stopped Responding – Step 4: Copy the file to your Desktop directory.

atikmdag Stopped Responding – Step 5: Open cmd.exe by going to Start -> type cmd in the search box and hit enter.

atikmdag Stopped Responding – Step 6: Change the directory to Desktop by typing chdir Desktop.

atikmdag Stopped Responding – Step 7: Then, type EXPAND.EXE atikmdag.sy_ atikmdag.sys. Or,
expand -r atikmdag.sy_ atikmdag.sys

atikmdag Stopped Responding – Step 8: When the expansion is complete, copy the new atikmdag.sys from your Desktop to C:\Windows\System32\Drivers

atikmdag Stopped Responding – Step 9: Restart your computer and the problem should be resolved.

ALSO DISABLE HARDWARE ACCELERATION IN FLASH

­

Opublikowano

Jak ja się zawsze boje mieszać coś w plikach systemu xD
Jeżeli coś pójdzie nie tak to będę obwiniać Ciebie @TroLLu xD ale tak czy siak dzięki.
Dam znać pod koniec dnia jak poszło i czy problem dalej występuję.

Opublikowano

nie grzebiesz w systemie, jedynie podmieniasz atimdag.sys na starsza lub nowsza wersje, najlepiej na taka gdzie nie bylo problemow (wersje sterownika ofc)

­

Opublikowano

nie grzebiesz w systemie, jedynie podmieniasz atimdag.sys na starsza lub nowsza wersje, najlepiej na taka gdzie nie bylo problemow (wersje sterownika ofc)

Chociaż tam jedynym problemem nie był ten atimdag.sys o ile dobrze widzę, tam wywoływało go również win32k - z tym nie będzie problemów?

Opublikowano

Jest mały problem.
Nie mam tego folderu: atikmdag Stopped Responding – Step 3: Go to ati directory (usually in C:\ATI) and find the file atikmdag.sy_.
xD

YkdcOlF.png

A w AMD nie ma tego pliku :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...