Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nostale - Ogromna ilość banów?

CrunsherGCV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. jak można zauważyć na stronie http://pl.nostale.gameforge.com/pillory/index/no/6/0/1w nostale jest naprawdę ogromna liczba banów za " Sprzedaż/Kupno konta/przedmiotów/złota za realne pieniądze" i "Niedozwolone oprogramowanie"

Jak myślicie, czym jest to spowodowane? większą ilością GMów?

a może ktoś z forumowiczów dostał bana i potrafi powiedzieć, za co dokładnie?

szczególnie mnie ciekawi, że dość duże lvle poleciały za te sprzedaże czy kupna kont. gmowie to jakoś wykrywają czy co?

Opublikowano

Nic nadzwyczajnego, nie ma czym się podniecać. Żadnych "wysokich lvl" tam nie widzę, po prostu sprawdzili, logi i dali bany, pewnie też raz od wielkiego święta GM raczył zalogować się do gry i pobanować boty na groszkach, za minilandem i na glacy, czyli jak wcześniej mówiłem nic nadzwyczajnego.

Opublikowano

zglaszali na supporcie/gm byl na niewidzie

to kupno golda/handel to jest np. kupie skiny w cs go/kupie konto sf game itp itd.

joduska.me

botoflegends.com

RITO I HATE U!

Opublikowano

Ja się w tym troche orientuje, bo sam dostałem bana.

Więc tak:

-Gm'owie chodzą niekiedy w biały dzień na niewidce, piszą na szepcie cokolwiek do ciebie, jakieś pytanie.

-Tepią cię do " pokoju GM'A" i tam są takie meteoryty jakie na terenach kopalń, przy komecie

-I mają. Jeśli w nie walisz, a nie odpisujesz -> Baniczek

-Jesli im odpiszesz -> To nic.

Ja dostałem bana za "Niedozwolone oprogramowanie" Czyli Bot.

A tak jak napisał

@1361622928-U485574.pngRioNGames

To Ci co stoją na środku nosvile, i Spamują:

S>1KK gold 1.25zł Przelew/Dotpay/SMS/PSC (x500)

S>100KK gold 1.25zł/1kk Przelew/Dotpay/SMS/PSC

I tak dalej...

Jednak mądrzejsi Się zabezpieczają.

Jak?

Mają 3 konta.

Główne, przekładane I Nupne.

Z głównego dają hajs przekładanemu, i jakby gm zapytał dlaczego sprzedajesz hajs (na głównym koncie) To mówią że ich okradli

(robią sztuczny dialog, np: na kompie babci która ma inny net, piszą jej co ma pisać, na np: skype)

Potem ta "Babcia" jak jej powiesz to ci przekłada na Nupne konto, (Gdy masz klienta) on płaci i ty mu dajesz golda.

Widziałem już inny sposób łapania przez GM'ów.

Nawet admin lubi pograć normalnie w Nostale. Robi zwykłe konto, chodzi po nosvile itd. Zwykle gra, bez GM. Jeśli ktoś po prośbie odpisania nie odpisuje, to wchodzi na gm'a

tepie do pokoiku i ma przesrane. [Zalezy czy ma bota, czy tylko nie odpisywal]

--

Opublikowano

Ja się w tym troche orientuje, bo sam dostałem bana.

Więc tak:

-Gm'owie chodzą niekiedy w biały dzień na niewidce, piszą na szepcie cokolwiek do ciebie, jakieś pytanie.

-Tepią cię do " pokoju GM'A" i tam są takie meteoryty jakie na terenach kopalń, przy komecie

-I mają. Jeśli w nie walisz, a nie odpisujesz -> Baniczek

-Jesli im odpiszesz -> To nic.

Ja dostałem bana za "Niedozwolone oprogramowanie" Czyli Bot.

A tak jak napisał

@1361622928-U485574.pngRioNGames

To Ci co stoją na środku nosvile, i Spamują:

S>1KK gold 1.25zł Przelew/Dotpay/SMS/PSC (x500)

S>100KK gold 1.25zł/1kk Przelew/Dotpay/SMS/PSC

I tak dalej...

Jednak mądrzejsi Się zabezpieczają.

Jak?

Mają 3 konta.

Główne, przekładane I Nupne.

Z głównego dają hajs przekładanemu, i jakby gm zapytał dlaczego sprzedajesz hajs (na głównym koncie) To mówią że ich okradli

(robią sztuczny dialog, np: na kompie babci która ma inny net, piszą jej co ma pisać, na np: skype)

Potem ta "Babcia" jak jej powiesz to ci przekłada na Nupne konto, (Gdy masz klienta) on płaci i ty mu dajesz golda.

Widziałem już inny sposób łapania przez GM'ów.

Nawet admin lubi pograć normalnie w Nostale. Robi zwykłe konto, chodzi po nosvile itd. Zwykle gra, bez GM. Jeśli ktoś po prośbie odpisania nie odpisuje, to wchodzi na gm'a

tepie do pokoiku i ma przesrane. [Zalezy czy ma bota, czy tylko nie odpisywal]

przeciez za boty na pl'u to tylko jak ktos na iircu sie poskarży to gm przyjdzie lub na szpecie powiadomisz, a i tak wystarczy ze odpowiesz na pytania i tyle

a za sprzedawanie/kupowanie golda nie ma bana,  no chyba ze sie stoi w nosville i sie spami o sprzedazy to nic dziwnego

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...