Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Padające channele

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z channelami, pisze tutaj bo już kurwicy z tym dostaje, drugi tydzień szukam rozwiązania na własną rękę ale no cóż, nie pamiętam czy dogrywałem coś do plików (i możliwe że przez to) ale cofnąłem się do stanu wyjścia gdzie robiłem jeszcze coś w kwietniu - brak efektów.

W syserrach ch jest tylko błąd od map (regeny), auth - nic, więc wrzucam syserr z db.

Tak wiem, mam coś z mysql, ale licze na bardziej wartościowe odpowiedzi.

SYSERR: May 24 08:47:53 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: May 24 08:47:53 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous
query: SELECT empire, pid, name, money, windate FROM monarch a, player b where a.pid=b.id
SYSERR: May 24 08:47:53 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Unknown column 'date' in 'field list'
query: SELECT pid, name, date FROM monarch_candidacy a, player b where a.pid = b.id
SYSERR: May 24 08:47:53 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Unknown column 'selectedpid' in 'field list'
query: SELECT pid, selectedpid, electiondata FROM mon
SYSERR: May 24 08:48:00 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 21
SYSERR: May 24 08:48:03 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 22
SYSERR: May 24 08:48:06 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 21
SYSERR: May 24 08:48:09 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 22
SYSERR: May 24 08:48:10 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 23
SYSERR: May 24 08:48:12 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 22
SYSERR: May 24 08:48:15 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 21
SYSERR: May 24 08:48:17 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 23
SYSERR: May 24 08:48:22 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 21
SYSERR: May 24 08:48:22 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 22
SYSERR: May 24 08:48:24 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 23
SYSERR: May 24 08:48:25 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 21
SYSERR: May 24 08:48:27 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 24

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

SYSERR: May 24 08:47:53 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous
query: SELECT empire, pid, name, money, windate FROM monarch a, player b where a.pid=b.id
SYSERR: May 24 08:47:53 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Unknown column 'date' in 'field list'
query: SELECT pid, name, date FROM monarch_candidacy a, player b where a.pid = b.id
SYSERR: May 24 08:47:53 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Unknown column 'selectedpid' in 'field list'

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

wiem ze to od tego

­

Opublikowano

To popraw zapytania? Czy mam Ci wytłumaczyć czemu tak jest i co masz poprawić konkretnie?

Opublikowano

Bleh

Pole name jest dwuznaczne (jest w obu tabelach) odwołaj się do niego za pomoca a.name lub b.name zależnie od tego co CI potrzeba.

Nie ma takiego pola jak date, strzelam, że chodziło Ci o windate

Nie ma takiego pola jak selectdpid w kolumnie mon (sprawdź nazwę kolumny albo pola).

Opublikowano

Bleh

Pole name jest dwuznaczne (jest w obu tabelach) odwołaj się do niego za pomoca a.name lub b.name zależnie od tego co CI potrzeba.

Nie ma takiego pola jak date, strzelam, że chodziło Ci o windate

Nie ma takiego pola jak selectdpid w kolumnie mon (sprawdź nazwę kolumny albo pola).

zrobiłem po swojemu i nadal leży ^_^

­

Opublikowano

Dalej te same błędy? Jak tak to coś wkopałeś, chcesz to wrzuć strukture tych kolumn, będzie łatwiej.

Opublikowano

Dalej te same błędy? Jak tak to coś wkopałeś, chcesz to wrzuć strukture tych kolumn, będzie łatwiej.

no właśnie robiłem na strukturze z serwera kolegi, tzn wyjebalem sobie tabelke mon a reszte monarch dump do sql i do siebie

#już dograłem sobie tabelke mon na zasadzie monarch candidacy i dlatego się łączy:

SYSERR: May 25 16:43:48 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: May 25 16:43:50 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous

Opublikowano

no właśnie robiłem na strukturze z serwera kolegi, tzn wyjebalem sobie tabelke mon a reszte monarch dump do sql i do siebie

#już dograłem sobie tabelke mon na zasadzie monarch candidacy i dlatego się łączy:

SYSERR: May 25 16:43:48 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: May 25 16:43:50 :: DirectQuery: AsyncSQL::DirectQuery : mysql_query error: Column 'name' in field list is ambiguous

Zmień name na a.name albo b.name

Opublikowano

Zmień name na a.name albo b.name

To możliwe że jest naprawione, ale z procesami nadal nic, leżą.

SYSERR: May 25 17:58:51 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use default
SYSERR: May 25 17:58:59 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 21
SYSERR: May 25 17:59:01 :: Process: FDWATCH: peer null in event: ident 22
SYSERR: May 25 17:59:03 :: hupsig: SIGHUP, SIGINT, SIGTERM signal has been received. shutting down.

Opublikowano

­Nawet @Maxrik i @Tesoria Ci nie pomoże. W sysserze pisze jasno i wyraźnie w czym jest problem. Czy wgrywałeś coś jeszcze przed wystąpieniem takowego problemu?

­a5kpx.png

Pamiętaj księżniczko, łobuz kocha najbardziej ! :*

Opublikowano

­Imaguś grafik, imaguś technik, imaguś developer nie potrafi rozwiązać bardzo znanych błędów.

Kiedy ruszasz z Gówniosem czyt. Castiosem, bo nudno :( Nie ma czym się bawić. Co tam słychać u Maxrika aka. developera

Opublikowano

­Nawet @Maxrik i @Tesoria Ci nie pomoże. W sysserze pisze jasno i wyraźnie w czym jest problem. Czy wgrywałeś coś jeszcze przed wystąpieniem takowego problemu?

tak wgrywałem questa na start było w nim napisane montera.pl ale wydaje mi sie ze to wlasnie przez napis montera.pl gdyz iz ja mam serwer castios.eu czy to moze byc przezz to//???????????????????????????????????????????????

@1361622928-U485574.pngJazwa.

@Tesoria

@Grafiese

@TheBols

prosze o pomoc na prywatna wiadomosc bardzo wazne chlopaki 

zapomnialbym za pomoc daje naj i 5 w profilu . ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 

­

Opublikowano

­

­Ale tutaj sysser nie ma nic do padania kanałów, wina leży po stronie source/gejma którego używasz.

On nie wie jak wygląda kod src, więc o czym mówimy?

tak wgrywałem questa na start było w nim napisane montera.pl ale wydaje mi sie ze to wlasnie przez napis montera.pl gdyz iz ja mam serwer castios.eu czy to moze byc przezz to//???????????????????????????????????????????????

@1361622928-U485574.pngJazwa.

@Tesoria

@Grafiese

@TheBols

prosze o pomoc na prywatna wiadomosc bardzo wazne chlopaki 

zapomnialbym za pomoc daje naj i 5 w profilu . ! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 

­

montera.pl ? nie znam takiego serwera. Fajny był?

Opublikowano

f5 (wiem ze przed 24h ale darujcie sobie)

­

On nie wie jak wygląda kod src, więc o czym mówimy?

montera.pl ? nie znam takiego serwera. Fajny był?

o czym ty do mnie człowieku mówisz? znamy się? wątpię, najpierw weź się za angielski kretynie bo odmianę to be w szkole podstawowej cię uczyli, tak sądzę.. :)

­

Opublikowano

Problem nie leży w tym co tutaj pokazujesz... Wszystkie błędy które wywala ci syserr nie mają nic do tego że chanele padają/nie uruchamiają się. Pamiętasz albo nie, ale poprawiałem to kiedyś przed startem castiosa chyba. Poszukaj w archiwum gg rozmowy zemną a znajdziesz rozwiązanie :) Daj syserr db i auth

­Imaguś grafik, imaguś technik, imaguś developer nie potrafi rozwiązać bardzo znanych błędów.

Kiedy ruszasz z Gówniosem czyt. Castiosem, bo nudno :( Nie ma czym się bawić. Co tam słychać u Maxrika aka. developera

Znamy się? "Developerem" się nigdy nie nazwałem a potrafię x razy więcej niż większość ludzi z tego forum. Nie wiem skąd się biorą tacy jak ty zmądrzej trochę, to pogadamy na równym poziomie.

btw. już nie współpracuję z weightem/imagusiem/crime etc. także z pytaniami co słychać zapraszam na pw  ;)

Opublikowano

Problem nie leży w tym co tutaj pokazujesz... Wszystkie błędy które wywala ci syserr nie mają nic do tego że chanele padają/nie uruchamiają się. Pamiętasz albo nie, ale poprawiałem to kiedyś przed startem castiosa chyba. Poszukaj w archiwum gg rozmowy zemną a znajdziesz rozwiązanie :) Daj syserr db i auth

tu nie leży problem w jailu bo jestem na vpsie.. jakbym wiedział co robiłem to bym to naprawił, ogarniasz?

­

Opublikowano

Napraw FDWATCH'e i nie będzie channel padał.
Ogólnie to który jest taki mądry aby channel wywaliło od błednie napisanego query? xD
Kurdę 2015 rok i nadal patola w dziale.

0LsM05U.png

Opublikowano

Napraw FDWATCH'e i nie będzie channel padał.

Ogólnie to który jest taki mądry aby channel wywaliło od błednie napisanego query? xD

Kurdę 2015 rok i nadal patola w dziale.

to jest metin tego nie ogarniesz B)

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...