Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem

Mr.Cukier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio moja kumpela ma problem z kompem, otóż wywaliło jej cały system, więc wziąłem jej dysk do siebie, zgrałem potrzebne rzeczy i zrobiłem formata. Po formacie wszystko śmigało jak należy, nie było żadnych problemów (gdy jej dysk był w moim kompie), gdy przełożyłem dysk do jej kompa system działał, ale cały czas wyrzuca bluescreeny oraz wszystkie programy po chwili działania wyłączają się (jak nie natychmiast). Po ponownym formacie dzieje się tak samo. Dziś próbowałem zainstalować linuxa, ale po wybraniu opcji zainstaluj ubuntu nic dalej się nie działo (tzn. coś cały czas się wczytywało przez jakąś godzinę i instalacja nawet się nie zaczęła). Robię teraz test pamięci i obecnie wygląda to tak: http://scr.hu/4avr/vifi2wyjmowałem już baterię z kompa, próbowałem instalować sterowniki, ale nawet one nie chciały się zainstalować. Cały dysk był przed instalacją windowsa kilkukrotnie skanowany programem antywirusowym.

Prawdopodobnie jest to problem sprzętowy, gdyż jej dysk z system działał stabilnie na moim komputerze.

Proszę o szybką pomoc!

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Prawdopodobnie jest to problem sprzętowy

Ze zdjęcia wynika, że problemem jest pamięć RAM i konieczna jest jej wymiana. Istnieje jednak szansa, że pamięć jest umieszczona w uszkodzonym slocie. Aby się upewnić, przełóż ją do innego i wykonaj test ponownie.

Opublikowano

Ze zdjęcia wynika, że problemem jest pamięć RAM i konieczna jest jej wymiana. Istnieje jednak szansa, że pamięć jest umieszczona w uszkodzonym slocie. Aby się upewnić, przełóż ją do innego i wykonaj test ponownie.

Tylko, że tam jest włożone 2x2gb ramu i są tylko 2 sloty, spróbuję na innych ramach i zobaczymy :)

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...