Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słaba jakość dzwięku

WasserFull

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż kupiłem sobie ten zestaw z mpcforum z płyta h81-p33. Mam go ładnie złożone ale się okazało że jak podłączam słuchawki do przedniego wejścia to mam dzwięk ale jak gadam z kimś przez skype to od razu wszystko się ścisza. Na tylnim tak nie jest ale nie mam dlugich sluchawek zeby podlaczyc. A i jeszcze to ze jak slucham jakiejs piosenki bo sciagnelem sobie to bardzo slabo dziala, tylko tak huczy. Co moze być nie tak? To wina słuchawek? Bo jak coś korzystam z tych od telefonu bo nie mam innych ;D

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

To tylko twoja wina że podłączasz słuchawki do sprzętu który nie współpracuje akurat z nimi z powodu niedopasowania impedancji wejścia i wyjścia. 

Kup sobie wzmacniacz słuchawkowy albo kombinuj dalej z ustawieniami płyty, niektóre mają w układach kodeków dodatkowy wzmacniacz i przestawienie zworki przełącza z wyjścia liniowego an słuchawkowe ze wzmocnieniem.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Na początek wgraj jakieś sterowniki oprócz tych windowsowych, ustaw odtwarzanie i nagrywanie 24b/44,1kHz, wyłącz wszystkie dodatkowe efekty(equalizer, bassboost, 3d itp.), w Dźwięk -> zakładka komunikacja ustaw "Gdy w systemie Windows zostanie wykryta aktywna komunikacja: Nic nie rób". Sprawdź jak działa

Opublikowano

Zapewne masz jednego jacka w tych słuchawkach 2 kanałowegp czy jak to się zwie w którym płynie i dźwięk z kompa i z mikrofonu a ty podłaczyles do normalnego gniazda dla samego dźwięku z kompa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...