Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoly wojskowe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Jak w temacie. Chcialbym udac sie do szkoly wojskowej, najlepiej zwiazanej z piechota i taktyka szkolaca na oficerow. Czytalem w necie juz sporo na ten temat ale chodzi mi o najlepsza szkole tego  typu, a jak wiadomo na ich stronach kazda jest ta najlepsza. Jezeli ktos wie cos wiecej na ten temat, bede wdzieczny za pomoc. Odrazu mowie ze miejsce szkoly nie ma znaczenia.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Polecam taką szkołę, według mnie warta uwagi :)

Ale jeżeli chcesz Oficerską (Wojska lądowe), to polecam tą szkołę:

Podobno nie jest łatwo, ani ciężko. Mój brat poszedł na Oficerską, musiałabym się go pytać co i jak. Także popytam i edytują jak będę wiedziałą coś więcej w sprawie rekrutacji i jak to wygląda.

Rzeczywiście, szkola wygląda solidnie pod względem nauki jak i ma duzo pozytywnych aspektów i opinii.

Dziękuje za pomoc, ale będę jeszcze bardziej wdzięczny jeśli Pani czegoś więcej się dowiedziała od brata i dała znać :) Pozdrawiam.

Opublikowano

Ja osobiście celuję na WAT, ale to już trochę inaczej.

Generalnie z oficerek masz Dęblin, AMW, WAT i Wrocek, jeśli interesuje Cię typowo piechota to oczywiście Wrocław.

Opublikowano

Ja osobiście celuję na WAT, ale to już trochę inaczej.

Generalnie z oficerek masz Dęblin, AMW, WAT i Wrocek, jeśli interesuje Cię typowo piechota to oczywiście Wrocław.

Wlasciwie to piechota lub oddzialy pancerne.

Opublikowano

W Polsce jest kilka szkół oficerskich: Dęblin, Gdynia, Wrocław i Wa-wa. Jak związana z piechotą to tylko i wyłącznie WSO we Wrocławiu. Tylko jak chcesz się tam dostać to musisz mieć bardzo dobre wyniki w nauce i być ponadprzeciętnie sprawnym fizycznie. Z tego co się orientuje (też się wybieram do tej szkoły) to na 1 miejsce w tamtym roku było około 41 kandydatów. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...