Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy zagrałbyś na takim serwerze?

Zagrał byś?  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrałbyś na takim serwerze?

• Tak
      4
    • Nie
      2
  2. 2. Na jaką wersje serwerek?

• 1.7.x
      1
    • 1.8.x (Wole tą)
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam stworzyć serwer. Widzę, że normalne freebuild czy hardcore lub survival już nie wypali bo te serwery już się znudziły. Więc wpadłem na pomysł, żeby stworzyć taki serwer. Będzie to serwer typu freebuild. Lecz zmienię nazwę i będzie to serwer 4Fun. Gdy wejdziesz na serwer będziesz mógł wybrać klasę i ta klasa będzie miała jakieś tam dodatki. Zwykły serwer freebuild połączę z survivalem. Co dodamy do freebuilda z survivala? Dodamy /warp frakcje gdzie będzie można założyć gildie za kasę lub rzeczy(zastanowię się). System gildii będzie autorski(plugin nie skrypt). Będą też następujące rozgrywki: MobArena, Parkour. Będzie dużo eventów typu: OX, parkour z nagrodami, itp. Zastanawiam się też nad tym, że drop ze stona będzie trzeba wykupić. Nie za sms czy coś takiego tylko za kasę w grze. Będą aukcje, magiczne gąbki i vipzone. Będzie również sklep i galeria oraz targi. Co do galerii i targów to gracz sobie wykupi stanowisko za kasę na miesiąc(będzie można przedłużać) i będzie tam sprzedawać co chce(sklep w skrzynkach). Będą też questy. Spawner będzie można zmieniać za kasę kliknie się na spawner i tam będzie do wyboru na co zmienić. Tyle mam pomysłów co dodać a tak to zwykły freebuild. Masz pomysł co jeszcze dodać? Pisz w komentarzach. Również głosów w ankiecie czy zagrałbyś na takim serwerze.

Opublikowano

Pomysł innowacyjny, to na pewno, ale czy będą gracze? Oto jest pytanie! Na pewno trzeba będzie załatwić jakiegoś youtubera, co jest dość kosztowne. Moim zdaniem serwer ma szansę wypalić, a ja chętnie bym na nim zagrała :) Powodzenia!

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi. Biorę się do pracy ;) myślę, że w wakacje serwer wystartuje ;) To nie znaczy, że nie proszę o dalsze komentowanie pomysłu. Oczywiście jak macie jakieś propozycje to proszę o pisanie w komentarzach :)

Wpadłem jeszcze na taki pomysł, żeby zrobić sklep z efektami.

Opublikowano

Fajny pomysł. Napiszesz mi na prv jak skończysz pracę i otworzysz serwer ?

Myślę że na 1.7.x wejdzie więcej osób ponieważ moim zdaniem 1.8.x jest troszeczke źle "zoptymalizowany"

Opublikowano

Tak . Innowacyjne i autorskie .

Jeden z niewielu oficjalnych partnerów minecraft pochodzących z polski.

goPYjbL.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...