Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pare pytań

PowciU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Chciałbym mieć wiele czapek, ale strasznie mało itemków dropi, przez co mam mało metalu rafinowanego czy jakoś tak, tutaj pojawia się pytanie. Czy da jakoś zarobić ten metal rafinowany? 

2. Co ile może mi dropnąc itemek? Chodzi mi o to że strasznie wolno lecą mi itemki, wiec czy jest jakiś odstęp czasowi od dropem jego itemka a drugiego? 

3. Dlaczego czasami jak mnie zabiją zamieniam się w złoto? 

28u5tsm.jpg  

Opublikowano

Zamiana w złoto, efekt kosmetyczny niektórych broni np. złotego klucza.

System dropów jest szczegółowo opisany na wiki:

https://wiki.teamfortress.com/wiki/Item_drop_system

Generalnie, dostajesz item co 30-70 minut aż nie osiągniesz tygodniowego limitu czasu gry, który wynosi około 10 godzin. Limit jest resetowany w nocy z środy na czwartek.

Skrzynki i eventowe śmieci nie liczą się do tego dropu.

Opublikowano

A metal rafinowany? Da się go jakoś więcej robić nie posiadając czapek? 

I co zrobić z tymi skrzynkami które cały czas dropią? :_:

28u5tsm.jpg  

Opublikowano

Ja tam skrzynki oddawałem ludziom, którzy je otwierali. A jak nikt nie chciał to delete.

Nie rozumiem, co masz na myśli. Metal możesz kupić, dostać w trade, wytworzyć z itemów. Raczej żadnych "trików" nie ma.

Ale inwestować w metal się nie opłaca. Jego wartość wciąż maleje - kiedyś klucz kosztował 2.33 ref, a teraz 20 :P Jak masz coś wartościowego, wymieniaj na klucze.

Opublikowano

A metal rafinowany? Da się go jakoś więcej robić nie posiadając czapek? 

I co zrobić z tymi skrzynkami które cały czas dropią? :_:

Metal rafionowany zdobywasz:

-Z handlu (wymiana itemków)

-Z zamiany trzech sztuk metalu z odzysku (daje 1 ref)

Skrzynki albo sprzedajesz(za jedną broń,chyba że najnowsza to wtedy na rynku) lub otwierasz(ale nie rób tego bo to strata hajsu jak w CS:GO)

1. Chciałbym mieć wiele czapek, ale strasznie mało itemków dropi, przez co mam mało metalu rafinowanego czy jakoś tak, tutaj pojawia się pytanie. Czy da jakoś zarobić ten metal rafinowany? 

2. Co ile może mi dropnąc itemek? Chodzi mi o to że strasznie wolno lecą mi itemki, wiec czy jest jakiś odstęp czasowi od dropem jego itemka a drugiego? 

3. Dlaczego czasami jak mnie zabiją zamieniam się w złoto? 

1.Handel,poradników jest wiele a koleś którego nauczyłem handlować zarobił 9 kluczy ~180 refów

2.Itemki dropie losowo ~max 12

3.Albo mają broń typu saxton albo golden frying pan (złota patelnia) albo grasz na prywatnych serwerach gdzie VIP może zamieniać w złoto.

Generalnie, dostajesz item co 30-70 minut aż nie osiągniesz tygodniowego limitu czasu gry, który wynosi około 10 godzin. Limit jest resetowany w nocy z środy na czwartek.

Skrzynki i eventowe śmieci nie liczą się do tego dropu.

Ja ci dam śmieci,rok temu haloweenowy potion był warty 1 klucz.

Opublikowano

Pewnie długo zajmie mi szukanie handlarza na skrzynki, ale mam jeszcze jedno pytanie, dlaczego jak niektórzy gracze zabijają innych to im zlicza serio? Czasami na środku ekranu pisze coś w stylu "Player jest w szale zabijania(20)" O co chodzi?

28u5tsm.jpg  

Opublikowano

Pewnie długo zajmie mi szukanie handlarza na skrzynki, ale mam jeszcze jedno pytanie, dlaczego jak niektórzy gracze zabijają innych to im zlicza serio? Czasami na środku ekranu pisze coś w stylu "Player jest w szale zabijania(20)" O co chodzi?

Bo mają dokupiony do broni killstreak (zwykły,wyspecjalizowany lub profesjonalny)

http://wiki.teamfortress.com/wiki/Killstreak_Kit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...