Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pamięć RAM

mateuszwoz

Pytanie

Opublikowano

Witam mam problem z ram , wolny ram to 265mb wolny a posiadam 2gb ram ddr2 windows 7 mam malo wolnego ramu i na przegladarce ciagle zamula

Proszę o pomoc.

1377531174-U173186.png

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co to ma do tego ?  Chrome czy Firefox zaraz po starcie zabierają od 500 Mb do 1 Gb RAM

2 Gb to minimum na windows 7 to nie wiem jak  on sobie wyobrażał komfortowo używać cokolwiek w windowsie zwłaszcza przeglądarki 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No i działa normalnie jak na 2 Gb z tym stystemem. Widocznie wcześniej ktoś ogarnięty zoptymalizował system i programy 

Opublikowano

No to zrób identycznie jak poprzednio skoro sam zajmujesz się swoim komputerem 

Opublikowano

A co to ma do tego ?  Chrome czy Firefox zaraz po starcie zabierają od 500 Mb do 1 Gb RAM

2 Gb to minimum na windows 7 to nie wiem jak  on sobie wyobrażał komfortowo używać cokolwiek w windowsie zwłaszcza przeglądarki 

Użycie pamięci przez przeglądarki zależy od ilości uruchomionych kart.

Różnica w użyciu pamięci pomiędzy wersją 64 bitową a 32 bitową nie jest szczególnie duża, ale na pewno jest zauważalna, gdy posiada się tylko 2GB RAMu i korzysta z przeglądarek, w których każda uruchomiona karta oznacza zwiększenie użycia pamięci.

@@mateuszwoz

Jak w końcu było z tymi wersjami bitowymi systemów? Wiesz może, jaką miałeś poprzednio i jaką masz teraz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...