Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ashe, co o niej myślicie? Co maksować, build?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Owszem, jest silniejsza. Zupełnie inaczej się nią teraz gra, zmiany są odczuwalne, zarówno grając nią jak i przeciwko niej. Ja akurat builda nie zmieniłam do niej, ciągle używam tego co używało się przed zmianą. Przed zmianą jakoś maksowałam w, teraz maksuje q.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Przed zmianą też była OP :) 

Co do nowej to jest naprawdę silnia i na 100% dostanie nerfa

Nerfa? Na co? Jest zbalansowana. Nerfa to potrzebuje Naut i Gragas. Jak enemy picknie oba champy to już można dawać surrender bo tego nie zabijesz.

Ashe jest w porządku i jak dla mnie maksować W dla mniejszego cd bo Q to mało daje w early (maksowane) i starczy definitywnie 1-2pkt do czasu zmaksowania W. Te "nowe" E jest broken bo global wizja i dodatkowo fajnie bo daje też wizję na wszystko po drodze tego gołębia.

Ogólnie ciężko od niej uciec bo w late ma bodajże 49% slowa z pasywki razem z Q i ten niezły push turretów z Q.

Jedynie co boli to 'W' bo już nie zadaje AoE dmg. To znaczy, że nie przechodzi przez kilka jednostek jedna strzała. Na linii to boli ale potem ten buff ułatwia nam trafienie.

Opublikowano

Co o niej sądzicie po jej zmianach? Ciągle maksujemy w pierwsze? Build na nią się nie zmienił? Jest teraz silniejsza? Zapraszam do dyskusji

Omówie to troche:

Pasywa: 

Wreszcie jest użyteczna. Perm slow na AA i ataki krytyczne robią swoje. Same obrażenia krytyczne które są właściwie cały czas można zwiększyć kupując itemy pod kryta także napewno pierwszy item to infinity a potem statik.

Q:

Tu już będzię więcej pisania. Teraz masz coś takiego że jak 5 razy walniesz AA to po naciśnięciu Q masz zwiększony AS i walisz kilka AA na raz, oczywiście możesz to wykorzystać w troche inny sposób bo sama salwa ładuje się tylko po 5-ciu ładunkach to możesz wykorzystać nawet 3 ładunki i zwiększyć swój AS jednak wtedy nie będziesz mieć dodatkowego DMG. 

W:

Prawie bez zmian tylko więcej strzał leci teraz więc większa szansa że strafisz enemy.

E:

z*******y buff bo teraz ma zasięg globalny i możesz mieć dwa ładunki 

R: bez zmian

Opublikowano

Nerfa? Na co? Jest zbalansowana. Nerfa to potrzebuje Naut i Gragas. Jak enemy picknie oba champy to już można dawać surrender bo tego nie zabijesz.

Ashe jest w porządku i jak dla mnie maksować W dla mniejszego cd bo Q to mało daje w early (maksowane) i starczy definitywnie 1-2pkt do czasu zmaksowania W. Te "nowe" E jest broken bo global wizja i dodatkowo fajnie bo daje też wizję na wszystko po drodze tego gołębia.

Ogólnie ciężko od niej uciec bo w late ma bodajże 49% slowa z pasywki razem z Q i ten niezły push turretów z Q.

Jedynie co boli to 'W' bo już nie zadaje AoE dmg. To znaczy, że nie przechodzi przez kilka jednostek jedna strzała. Na linii to boli ale potem ten buff ułatwia nam trafienie.

Prosze cie :D  pickujesz vayne i nauta i gragras niszczysz :).Co do ashe to nadal  jest gowniana draven dalej ma ja na pare toporkow :D taki rework ze hoho Q tylko zmienione E na cala mape wielka zmiana :D 

Opublikowano

Ashe teraz jest swietna wczesniej grajac nia na vayne czy dravena bylo strasznie ciezko szkoda tylko ze jinx znerfili

Czekam az wreszcie bedzie znowu mozna carrowac gre adc bo dzisiaj panuje meta tankow ten kto ma ich wiecej niszczy gre w late

Opublikowano

Gragas robi gierki 1v5. Dosłownie.

Ashe fajne zmianki dostała i jest silniejsza. Mi się podoba.

"And I'm staying here to end my life,

down in the Rising Sun."

Opublikowano

Jak dla mnie Q nie warto maxować a dalej W (W Q przeliczniki zmieniają się o ile? 0.02...? Błagam). Q jest dobre jeśli mamy 2-3 przedmioty. Na samym początku W jest lepsze jak do wave clearu jak i po prostu do bicia w przeciwnika. Grająć Ashe na linii to tego Q użyjemy przy czym? Ganku? Walce? W używamy stale. Mamy z niego mniejszy koszt many, mniejsze CD, więcej obrażeń. Q daje nam dużo obrażeń, prawda, ale nie mająć tylko miecz dorana... Zasugerowaliście się tym nowym Q, a jak się mu przyjrzeć, to nic tak wiele nie daje. Build ten sam, ale Statik raczej -> PD.

Opublikowano

w sie maksuje pierwsze bo q w early nie robi nic, w mozna spamowac ciagle i to daje efekty w przeciwienstwie do q

mocna ze wzgledu iz w zasadzie dostala nowe zrodlo dmg, a poprzednie jej zalety zostaly, build ten sam 

­

Opublikowano

Teraz Q broken :D - na baronie na 1 Q miałem 8k dmg wbite ;)

...................\/...................

Opublikowano

Szkoda, że nie dali jej żadnego flesza, bo żadnej ucieczki nie ma, no ale zmiana i tak jest okej. 

Ma slowa z AA, stuna z ulta, slowa z W co chcesz jeszcze? 

Opublikowano

Przed zmianą z krytykiem na pasywce również była OP, teraz jest mi ciężko się do niej przyzwyczaić, a jak gram przeciwko niej to niestety zazwyczaj przegrywam. :/ Jest prze kozacka, nawala z tego Q niesamowicie. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...