Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fpsów w lolu

kamilos19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że zły dział możecie przenieść gdzie tam trzeba.

Miałem laptopa w innym pokoju grałem mialem czsami nawet 10 fps ale tak to 30-60

Lecz gram teraz w innym pokoju , ale mam do 30 fps ... Przeważnie mam 10-15 fps i nwm dlaczego tak się stało. Szukam pomocy jak zwiększyć te fps . Grafika na B.Niska itd

Nie znam się na tym ale.. Mam 4gb ramu, Procesor: Intel® Core i3-2330M CPU 2.20 GHz, Karta graficzna AMD Radeon HD 6470M oraz Intel® HD Graphics Family

Ps. Nie znam się na tych kartach sieciowych itp ale wypisałem co znalazłem o więcej pytajcie .

Opublikowano

Powiedz mi, ile Twój komputer zużywa pamięci kiedy masz normalnie włączoną grę? (ctrl+shift+esc - zakładka wydajność).

Opublikowano

Jutro ci napiszę bo dziś juz ide ale jak w oknie jestem (nie w grze) to mam 1,86 nawet do 2.15 dochodzi

@Edit

W grze z włączoną przegladarką mam 3 gb ale teraz mam 25-60 fps mialem niedopięta baterie dopiąłem i lepiej jest WTF xD

Opublikowano

Być może masz ustawiony system, aby używal tej zintegrowanej grafy Intel® HD Graphics Family. Sprawdź i przełącz na tą drugą. Bo przy takich parametrach powinieneś mieć dużo więcej FPSów.

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

Jeżeli masz spadki fps co jakiś czas i są one regularne to raczej  nie wina kompa, tylko RIOT coś zwalił po patchu 5.4 pisałem do nich, problemy te ma b.dużo osób w tym ja :(

fs.png

Opublikowano

Spróbuj naprawić klienta, sam miałem problem po pobraniu lola ping 220+ cały czas, fps koło 30 na b. niskich, czy wysokich(cały czas 30), a po repairu się wszystko naprawiło. ;)

Opublikowano

Być może masz ustawiony system, aby używal tej zintegrowanej grafy Intel® HD Graphics Family. Sprawdź i przełącz na tą drugą. Bo przy takich parametrach powinieneś mieć dużo więcej FPSów.

Jak to zrobić nie znam się na tym .. Nie chcę sie zabierać do czegoś czego nie znam .

Po 2 Ile mogę na b.niskich wyciągnąć Fps ..

Ustaw zużywanie energi na maxymalne i odrazu poprawi się wydajność

Lola przez gamebostera bd włączał

Opublikowano

Jak to zrobić nie znam się na tym .. Nie chcę sie zabierać do czegoś czego nie znam .

Po 2 Ile mogę na b.niskich wyciągnąć Fps ..

Lola przez gamebostera bd włączał

moj komputer -> właściwości systemu -> menadżer urządeń i pokaż co ty tam masz chociaż szczerze mówiąc wątpie żeby to była wina lapka, ew. możesz go przeczyścić ręcznie jak i systemowo czyli pobrać ccleanera i adw cleanera i powinno być wszystko okej.

Opublikowano

masz źle ustawienia baterii skoro odpinasz zasilanie i Ci fpsy spadają, tak samo musisz ustawić na maxymalną wydajność zasilanie, no i polecam format i na nowo zainstalować lola gdyż nie wiadomo co tam jeszcze masz poinstalowane i co się włącza w tle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...