Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ustawienie PVP po czerwonej lini.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem bo chcę zrobić cuboid mapy surowcowej no i chciał bym zrobić tak że ta wyznaczony teren otaczam czerwoną linią  i tam budować się nie da bić itp,Ale za czerwona linią można się bić i można rozwalać.Więc czy ktoś zna jak zrobić 1 Cuboid żeby w za czerwona linią nie dało się budować minimum 30 kratek a dało się bić?.A żeby w środku tego pola nie było można ani bić ani niszczyć(to umiem).Nie umiem Zrobić tego poza linjowego.

Jeżeli moje pytanie jest mało zrozumiałe napisz spróbuje je napisać inaczej i zrozumialej 

Opublikowano

Musisz zaznaczyc od rogu do rogu czerwonej lini world editem pozniej zrobic cuboid pozniej dodac flagi i pozniej zrobic tzw. Niebieskaa linie czyli wyznaczasz sobie od kad mozna budowac i daajesz flagi jak nie rozumiesz do konca zobacz na yt jak robic cuboid world guard

LOL ZAPRASZAM NA MOJ KANAL youtube.com/user/warmi158 CHETNIE ZROBIE REKLAME TWOJEGO SERWERA MINECRAFT!

Opublikowano

Robisz tak: Wpisujesz //wand , po czym dostajesz drewnianą siekierke. Zaznaczasz prawym przyciskiem myszki jeden róg miejsca gdzie chcesz aby PvP było wyłączone a następnie idziesz do 2 rogu tego obszaru i klikasz lewym przyciskiem myszy. Po zaznaczeniu wpisujesz komende /rg define <nazwaCuba> , Gdy to już masz zrobione ustawiasz flagi takie jakie są ci potrzebne, np /rg flag <nazwaCuba> pvp deny , jeśli chcesz wyłączyć budowanie zamiast pvp dajesz build itd, liste wszystkich flag WorldGuarda znajdziesz na necie wpisując hasło np "flagi do WorldGuard"

Myśle że pomogłem :D Licze na like c:

Opublikowano

Robisz tak: Wpisujesz //wand , po czym dostajesz drewnianą siekierke. Zaznaczasz prawym przyciskiem myszki jeden róg miejsca gdzie chcesz aby PvP było wyłączone a następnie idziesz do 2 rogu tego obszaru i klikasz lewym przyciskiem myszy. Po zaznaczeniu wpisujesz komende /rg define <nazwaCuba> , Gdy to już masz zrobione ustawiasz flagi takie jakie są ci potrzebne, np /rg flag <nazwaCuba> pvp deny , jeśli chcesz wyłączyć budowanie zamiast pvp dajesz build itd, liste wszystkich flag WorldGuarda znajdziesz na necie wpisując hasło np "flagi do WorldGuard"

Myśle że pomogłem :D Licze na like c:

Ładnie opisałęś to ale to wiem akurat mie gnębi czy da się zrobić 1 Cuboid że w środku gdzie będzie spawn mapy nie będzie pvp i nie będzie można budować a żeby poza było pvp i nie można budować przez jakieś 30 kratek 

Opublikowano

Więc tak.. Robisz 2 cuboidy. 1 na spawnie, a drugi to będzie teren, na którym nie będzie można budować. Następnie użyj /rg setpriority <nazwa_regionu_bez_budowania> 1

6770714055827651007269.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...