Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3, a książki

Thinkerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy wiedźmin 3 zaspoilerujęmi sagę o wiedźminie, którą planuję przeczytać?

Czy mogę grać w wiedźmina 3 nie znając poprzednich części? Z takim samym funem rzecz jasna.

Opublikowano

Czy wiedźmin 3 zaspoilerujęmi sagę o wiedźminie, którą planuję przeczytać?

Czy mogę grać w wiedźmina 3 nie znając poprzednich części? Z takim samym funem rzecz jasna.

Tak i polecam zagranie w poprzednie części, albo przynajmniej w 2.

Opublikowano

Tak i polecam zagranie w poprzednie części, albo przynajmniej w 2.

Chciałem zagrać w poprzednie cześci, ale wiedźmin 1. mnie odstrasza systemem walki oraz grafiką, a wiedźmin 2 tym, ze nie będę wiedzial o co chodzi nie grajac w wiedźmina 1

Opublikowano

Chciałem zagrać w poprzednie cześci, ale wiedźmin 1. mnie odstrasza systemem walki oraz grafiką, a wiedźmin 2 tym, ze nie będę wiedzial o co chodzi nie grajac w wiedźmina 1

Wiedźmin 1 był jedną z najlepszych gier w 2009r. i jest nią do dzisiaj, sam przechodzę ją teraz po raz enty bo jest tego warta.

Opublikowano

cała seria wiedźmin zaczyna się po końcu sagi i będzie tam kilka spolierów

i jeżeli chodzi o gry to wiedźmin 1 powala dwójkę klimatem lepiej sobie zagrać w te dwie części 

Opublikowano

Właśnie skoro mowa o wiedźminie, nie chcę robić nowego tematu, a więc spodobał mi się wiedźmin 3, warto przechodzić go od jedynki aż dojdę do trójki?

Najwięcej zabawy będzie, jeśli najpierw przeczytasz opowiadania, potem sagę, a na końcu grę od jedynki do trójki.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

@Ariness

Szkoda mi kasy na książki, mam inne wydatki, dlatego pytam czy warto zacząć od jedynki.

Nawet jeśli nie zamierzasz czytać książek, z mojego posta wynika, że warto.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Wiedźmin 1 i brzydka grafika WTF? Pograj sobie w Gothica, czy starą Lare Craft to będziesz wiedział co jest według Ciebie ,, odstraszające ''. Nie ma się czego bać naprawdę ;)

pyhvh7E.png

Opublikowano

Wiedźmin 1 i brzydka grafika WTF? Pograj sobie w Gothica, czy starą Lare Craft to będziesz wiedział co jest według Ciebie ,, odstraszające ''. Nie ma się czego bać naprawdę ;)

W gothica nie gralem, w starą lare craft też nie. Sorry, ale taka moja ocena, kiedyś moze na to nie zwracalem uwage, ale teraz ciezko by mi sie gralo w cos z takimi nierealistycznymi projektami postaci, średnią animacją, zamkniętym światem i monotonnym systemem walki. Dla fabuly to ja planuje kupic książke ;)

Wiedźmin 1 był jedną z najlepszych gier w 2009r. i jest nią do dzisiaj, sam przechodzę ją teraz po raz enty bo jest tego warta.

No to jednak spróbuje skoro takie są zdania ;)

Właśnie skoro mowa o wiedźminie, nie chcę robić nowego tematu, a więc spodobał mi się wiedźmin 3, warto przechodzić go od jedynki aż dojdę do trójki?

To ja stworzylem temat, rozumiem Twoje intencje, ale nie życze sobie, zebys go sobie przywlaszczal. 

Opublikowano

@Ariness

Szkoda mi kasy na książki, mam inne wydatki, dlatego pytam czy warto zacząć od jedynki.

Dear%2Blord,%2Bplease%2Bgrant%2Bme%2Bthe

W gothica nie gralem, w starą lare craft też nie. Sorry, ale taka moja ocena, kiedyś moze na to nie zwracalem uwage, ale teraz ciezko by mi sie gralo w cos z takimi nierealistycznymi projektami postaci, średnią animacją, zamkniętym światem i monotonnym systemem walki. Dla fabuly to ja planuje kupic książke ;)

Bogowie, jeśli Ty tak na grafikę patrzysz, to naprawdę szkoda mi Ciebie... pewnie na takie klasyki klasyków, miażdżące zdecydowaną większość gier jak Planescape: Torment, czy Baldur's Gate nie spojrzysz? Albo Fallout 1 i 2 (f**k bitchsoft, to tak przy okazji), że o tonach innych świetnych gier nie wspominając.

I am the god, the chaos and destruction
Behold the powers of my wrath

Opublikowano

Dear%2Blord,%2Bplease%2Bgrant%2Bme%2Bthe

Bogowie, jeśli Ty tak na grafikę patrzysz, to naprawdę szkoda mi Ciebie... pewnie na takie klasyki klasyków, miażdżące zdecydowaną większość gier jak Planescape: Torment, czy Baldur's Gate nie spojrzysz? Albo Fallout 1 i 2 (f**k bitchsoft, to tak przy okazji), że o tonach innych świetnych gier nie wspominając.

No sorry, ale dla mnie gra oprócz grywalnosci, czy fabuły musi miec rownież fajną grafike i utwory muzyczne ;)  Mam do tego prawo. 

Opublikowano

Polecam najpierw przeczytać książki, a potem zagrać. Tak jak z filmem na podstawie książki (albo na odwrót). Najpierw czytasz a potem oglądasz.

1583214294267341314985.png

by

Ziółko.

Opublikowano

To normalne, że każda następna cześć jakiejś gry/filmu/serialu zawiera jakiejś spoilery, więc polecam najpierw przeczytać,a potem zagrać :) 

Opublikowano

IMO. nie ma sensu granie w jakiegokolwiek Wieśka jeśli nie czytało się żadnej książki, czy nawet opowiadania. W każdej części jest jakiś spoiler, a jeśli ktoś jest na to wrażliwy, to podczas planowanego czytania może stracić część frajdy.

W3 Kaer Morhen sam począteczek - wszystko z książki, część dialogów kropka w kropkę.

167161466687770313241.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...