Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyjmowanie klawiszy z klawiatury

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy klawisze od klawiatury takich jak są w szkołach jakaś za 10/20 zł można wyjmować bez obawy że po ponownym ich włożeniu będą obluzowane etc. (Nie mówię o fakcie że można złamać jakiś bolec czy coś innego)? Bo gościu (nauczyciel) upiera się że nie wyjmuję się klawiszy bo właśnie potem są obluzowane i kiedyś mogą wypaść :O Dla mnie to trochę dziwne bo zawsze uważałem że żeby dokładnie wyczyścić klawiaturę trzeba te klawisze wyjąć.

Pytam po prostu z ciekawości czy rzeczywiście mówi prawdę czy ... się zna. 

PS: Tak wiem to pytanie może wydawać się głupie :D

Cześć...

Opublikowano

Chodzi o to że klawiatura działa normalnie, klawisze działają tak jak trzeba i są na swoich miejscach, a on wyjechał że trzeba odkupić klawiaturę :D No nie chodzi o te 20 zł, ale o to czy to co on gada to prawda. Tak czy tak nie mnie temat dotyczy ja chcę tylko wiedzieć jakie jest wasze zdanie nt. wyjmowania klawiszy :D

Cześć...

Opublikowano

Zależy od typu nauczyciela i poziomu szkoły, jak jest to w jakiejś gimbie, to to nie jest nauczyciel informatyki, tylko koleś z łapanki, a jak to jest nauczyciel już na jakimś wyższym poziomie, to pewnie chce, żeby sprzęt posłużył jak najdłużej i żeby uczniowie nie rozwalili pracowni w tydzień. :P

436951440626370320491.png

Opublikowano

Klawisze można wyjmować ale z głową, nie wszystkie mają przecież takie samem mocowania i nie wszystkie wyciąga się ta samo. 

W szkołach wystarczy dopuścić do tego że każdy będzie sobie je wyciągał aż trafi się w końcu taki tuman co uszkodzi czy to przypadkiem czy specjalnie.

Jak to wyżej napisano, czasem tak się uczy dzieci szacunku dla cudzej własności bo naprawdę trzeba być tumanem i niedorozwojem poniżej poziomu swojego wieku ( najczęściej tak psują klawiatury przedszkolaki, znam to z autopsji klawiatur ze szkół i przedszkoli )  by wyciągać klawisze z nie swojej własności tylko dla zabawy. Przecież on nie płaci za klawiaturę w szkole i nie jest jego by żałować jak zepsuje. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...