Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sposób, żeby urosnąć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Zastanawia mnie to, czy są jakieś ćwiczenia. Mam 17 lat i zdaje mi się, że już przestałem rosnąć. A przydałoby mi się jeszcze kilka centymetrów.

1780114744926761191981.png

Opublikowano

Jakby się dało to bym oddał Ci kilka moich cm.

Z tego co mi wiadomo to niestety nie istnieją takie ćwiczenia. Może w przyszłości ludzie coś wymyślą.

Opublikowano

Jeśli twierdzisz że powinno ci przybyć jeszcze troszkę centymetrów, to nie. Jak skończyłeś rosnąć to skończyłeś. Taki okres wiekowy. Teraz

najwyżej będziesz tylko malał, ale nie bój się, jeszcze nie ten wiek . :)

Jeśli uważasz że jesteś bardzo niski, skontaktuj się z lekarzem.

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Podobno są badania genów wzrostu które mogą określić ile jeszcze możesz urosnąć +/-

Ludzie czasem w krótkim momencie dostają skok do góry więc jeszcze nie czas panikować.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Mężczyzna rośnie niby do 21 roku życia, więc może masz jeszcze szanse.Po pierwsze 8 godzin czystego snu to podstawa, zdrowe odżywianie, sport (np. pływanie, koszykówka, basen), ćwiczenia np. zwis na drążku, nie wiem czy to faktycznie pomaga, jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz.

Opublikowano

@ Absurd Turtle

Jakiś takich specjalnych, sprawdzonych ćwiczeń raczej nie ma ( no chyba, że o czymś nie wiem ) Możesz brać hormon wzrostu / przejść operacje - ale to podobno boli, długotrwałe a w ostateczności tylko będziesz 2-4 cm wyższy. 

Właśnie rośnie się najwięcej w okresie rozwojowym ( każdy rośnie w innym czasie + bardzo dużo zależy od genów ) Rośnie się gdzieś do 21 lat. Dużo snu.

Ja przestałem rosnąć pod koniec gimnazjum ( jestem niski ) Zdążyłem się już przyzwyczaić :P

Jak masz kasę to polecam udać się do endokrynologa ( zrobić RTG ręki i mu dać. On Ci powie czy jest w ogóle jeszcze jakaś szansa na to czy urośniesz )

Opublikowano

Ponoć koszykarze/siatkarze robią rozciąganie, zwisy na drążku i jakieś 3-4 cm można na tym zyskać. A jak nie to szukaj kolegi co lubi różne substancje skołować i załatw sobie hormon wzrostu, jeśli jesteś zdrowy i nie masz jakichś zaburzeń wzrostu kości (Niskowzrost czy coś nie wiem dokładnie) to zadziała :) Bo legalnie raczej nie dostaniesz

OndteAw.png

Opublikowano

­Jedynym sposobem, który może zadziałać, jest regularne rozciąganie się oraz zdrowy tryb życia. Teoretycznie wciąż możesz urosnąć.

Z góry uprzedzam - nie bierz hormonu wzrostu, jeśli lekarz Ci tego nie zalecił.

Opublikowano

Pij mleko

Jak mleko to tylko z farmy a nie ze sklepu. Racjonalne żywienie 5 posiłków dziennie, uśmiech, moc, fitness, sport, chleb, ser, jajka, pomidory i żadnych używek.

Opublikowano

Wszystko zależy od genów, nic tu nie pomoże zdrowy tryb życia, czy spanie po 8 godzin. Ja np. mam 16 lat (3 gimnazjum) i mam 192cm, mimo że nie uprawiam żadnego sportu, i nie dbam za bardzo o siebie. Nie ma co przeżywać, do 21 roku życia jeszcze kilka centymetrów na pewno Ci przybędzie.

Opublikowano

Rosnąć możesz do 21 roku życia więc jeszcze radzę poczekać.

OQqSOv4.png

Opublikowano

Tobie się to nie wydaje, rośniesz .. ale codziennie czy co tydzień/miesiąc nawet nie będziesz widział czy urosłeś. Jeżeli masz wątpliwości "Pij mleko, będziesz wielki" ;).

Opublikowano

już nie urośniesz kolego, musisz się pogodzić ze swoim wzrostem.

pierdolenie z tym 21 rokiem życia, urośniesz w najlepszym wypadku z pół centymetra jeszcze

Opublikowano

Hormon wzrostu ale nie wiem czy zadziała, legalnie go nie dostaniesz.

urośnie. a także będzie miał owłosienie x2 wszędzie gdzie się da...

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...