Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tera NA, STEAM a GF - co wybrać ?

Nanttomera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na wstępie objaśniam, od samego początku (Tera p2p) grałem na tera-europe.com czyli serwerach GameForge.
Mam zatem kilka pytań:
1. Które "wydanie" wybrać i gdzie jest najwięcej polaków ? NA/GF/Steam? i jaki serwer

2. Czy jest różnica między GameForge a wersją udostępnioną przez Steam'a ? 

3. Jeżeli padła by propozycja grania na NA, posiada ktoś przykładowy IP serwera aby sprawdzić pingi ? (Obecnie posiadam łącze na światłowodzie, ale wiemy jak to jest za "wielką wodą")

Z góry dzięki :)

Opublikowano

O Steam się nie wypowiadam, bo się nie znam;

grałem troszkę na NA i gram troszkę EU- u mnie na łączu da się odczuć "wielką wodę"- grać na NA spokojnie się da, aczkolwiek na EU czuję większą kontrolę i nad postacią i nad otaczającym ją światem- nie wiem jak to opisać, ani to lagi ani to ścinki, ale właśnie takie "opóźnienie"- ułamki sekundy- jednak odczuwalne;

jak się sprawdza ping nawet nie wiem...

NrwUNCU.png

Opublikowano

Nie zastanawiaj się, tylko zaczynaj na EU ;)

Jaki serwer z EU (GF) proponujesz i czy jest tam jakaś guild do której mógłbym dojść.

Jeśli chodzi o doświadczenie to +/- dobre, 59 lvl Archer na Killianie i kilka gorszych postaci.

Opublikowano

Proponuje Na dużo bonusów i nie ma p2w jak na GF

emo2kopials4.png

"Masz prawo wyboru miejsca, w którym będziesz robił, co Ci każą."

Opublikowano

Nie graj na EU. Gameforge kompletnie nie interesuje się tam Terą. Gram na NA i żadnych powyżej opisanych opóźnień nie mam. W dodatku porównaj fanpage oraz stronę główną Tery NA a EU. Zobaczysz że na NA jest o wiele więcej eventów i różnych ciekawych rzeczy. A co jest na stronie EU ? Same informacje o ulepszaniu sklepiku o jakieś gówniane stroje. Dodatkowo bugi są na Eu okropne i prawie wcale nie naprawiane. Nie polecam Tery pod skrzydłami GF'a bo to jest kompletna porażka.

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

To w końcu jaka jest lepsza? Myślałem nad EU lub Steam dlatego że podobno na NA mniej polaków gra, chcę zacząć grać w TERE bo się na nią napaliłem, pomorze ktoś?

Opublikowano

Na EU jest zdecydowanie więcej Polaków- przynajmniej ich widać na chacie, na NA "Tempest Reach" na przykład wydaje się, że graczy online jest o wiele więcej niż jak gram na EU [godź 20~24], ale przeczytać coś po Polsku ciężko- raz spotkałem się z "naganiaczem" do Polskiej gildii- więc też są ;)

Teraz ja mam pytanko- NA oferuje ściąganie gry przez launcher, torrent i poprzez steam- czy taki serwer jak Tempest Reach nie jest wspólny dla "steam-owca" i na przykład "torrenciaka"? Pobrałem NA torrentem i wiem, że ta nazwa serwera występuje tu i tu, czy to nie ten sam serwer?

NrwUNCU.png

Opublikowano

To jest ten sam serwer. A jeśli chodzi o Polaków, to najwięcej jest na Mount Tyrannas. Codziennie tam piszą jacyś Polacy, którzy szukają gildii więc i na NA znajdziesz sobie kompanów do gry ;)

d3witchdoctor.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...