Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Programik przydatny do filmów

Ayume

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­hej, nie wiem do końca, czy dobre subforum, w razie czego proszę przenieść.

Poszukuje programu ułatwiającego nagrywanie filmów w Mt2. Programik ten działa na tej zasadzie, że możemy przemieszczać się po całej mapie, oddalać ją maksymalnie, nagrywać jakby z lotu ptaka idt, będąc na /inv.

Dodatkowo pytanie- czy żeby korzystać z tego programu trzeba mieć gm'a na serwerze, czy można odpalić go bez takich przywilejów?

igNMhIy.png

Opublikowano

Szczerze mówiąc, to takiego programu nie widziałem, ale może mało "siedzę", ale również by mi się bardzo przydał. xD
Podbijam!  -.-

No jak ? Przecież program do nagrywania filmików nie może i nie będzie ingerować w clienta gry. Aby oddalić na maxa kamerę to trzeba edycji w rootkach itd.

Mój post nie był w 100 procentach na serio.  B)

Opublikowano

Szczerze mówiąc, to takiego programu nie widziałem, ale może mało "siedzę", ale również by mi się bardzo przydał. xD

Podbijam!  -.-

No jak ? Przecież program do nagrywania filmików nie może i nie będzie ingerować w clienta gry. Aby oddalić na maxa kamerę to trzeba edycji w rootkach itd.

@topic

Ja używam Action i jako tako jest dobry, tylko jeżeli da się opcję na wykrywanie gier, to nie wykrywa. Trzeba dać opcję pulpitu i zaznaczyć dany fragment, aby nagrywać.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

A widziałaś coś takiego? Wydaje mi się, że wszystko to kwestia odpowiedniego montażu i modyfikacji klienta metina - w grze nie ma osi Z, więc niemożliwe staje się "latanie"

Jedyna opcja jaką widzę to całkowite usunięcie UI z klienta i usunięcie ograniczenia zoomu (zoomhack), chociaż wtedy pojawia się problem z mgłą.

to co widać w niektórych filmach to genialne umiejętności montera, ręki nie dam sobie uciąć, ale pokuszę się o stwierdzenie, że program jakiego szukasz nie istnieje.

nie wiem czy Ci się to przyda, ale do nagrywania polecam Dxtory (z lagarith lossless codec) i do obróbki AdobePremiere

(mowa oczywiście o wersjach tekstowych, nikt tu nie zachęca do piractwa :ninja: )

Opublikowano

­

@topic

Ja używam Action i jako tako jest dobry, tylko jeżeli da się opcję na wykrywanie gier, to nie wykrywa. Trzeba dać opcję pulpitu i zaznaczyć dany fragment, aby nagrywać.

mam Action, ale nie chodzi o to :)

A widziałaś coś takiego? Wydaje mi się, że wszystko to kwestia odpowiedniego montażu i modyfikacji klienta metina - w grze nie ma osi Z, więc niemożliwe staje się "latanie"

Jedyna opcja jaką widzę to całkowite usunięcie UI z klienta i usunięcie ograniczenia zoomu (zoomhack), chociaż wtedy pojawia się problem z mgłą.

to co widać w niektórych filmach to genialne umiejętności montera, ręki nie dam sobie uciąć, ale pokuszę się o stwierdzenie, że program jakiego szukasz nie istnieje.

nie wiem czy Ci się to przyda, ale do nagrywania polecam Dxtory (z lagarith lossless codec) i do obróbki AdobePremiere

(mowa oczywiście o wersjach tekstowych, nikt tu nie zachęca do piractwa :ninja: )

To nie jest kwestia montażu :)

Dla sprostowania, chodzi mi o coś takiego:

Widziałam jeszcze jeden taki filmik, który właśnie został podobnie nagrany. Można było na inv nawet "chodzić po wodzie" i tym samym nagrywać "ładne krajobrazy gry". To nie był kamer mod, ani nic z tych rzeczy.

igNMhIy.png

Opublikowano

­

mam Action, ale nie chodzi o to :)

To nie jest kwestia montażu :)

Dla sprostowania, chodzi mi o coś takiego:

Widziałam jeszcze jeden taki filmik, który właśnie został podobnie nagrany. Można było na inv nawet "chodzić po wodzie" i tym samym nagrywać "ładne krajobrazy gry". To nie był kamer mod, ani nic z tych rzeczy.

Dlatego mówię, jeżeli chce się oddalić kamerę tak jak na filmiku, to trzeba edycji plików w root. Jeżeli chce się chodzić po wodzie to albo włączyć wallhacka od np. kamera lub specjalnie pod to edytować mapę, aby był attrybut usunięty do blokowania przed wodą.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Ten film, który wrzuciłaś to nic innego jak zwykły zoomhack ;)

chodzenie po wodzie? wallhack / edytowanie właściwości mapy - usunięcie kolizji dla wody

Opublikowano

Mi sie wydaje że chodzi ci o coś podobnego co miała Malestia. Machinima Tools jakoś tak to sie zwaĺo ;)

lqn1ws1buph9.png

Opublikowano

­

Mi sie wydaje że chodzi ci o coś podobnego co miała Malestia. Machinima Tools jakoś tak to sie zwaĺo ;)

No, jeden z konkretną odpowiedzią! :) Dokładnie o to mi chodziło :) czy jest to gdzieś możliwe do ściągnięcia?

igNMhIy.png

Opublikowano

Ale to w dalszym ciągu modyfikacja klienta, a nie zewnętrzny program - piszemy Ci o tym od początku :ninja:

Możesz albo edytować klienta Malestii, żeby połączyć się z Twoim serwerem (to może być mega upierdliwe, bo musiałabyś pozmieniać wszystkie rzecy takie jak mapy, itemy etc etc), albo jeśli jesteś zdolna to edytować klienta Twojego serwera, żeby takie bajery potrafił :ninja:

Opublikowano

=============================

Jak usunąć mgłę czyli gra nofog

=============================

1.Rozpakuj root

2.Odszukaj constinfo.py

3.Znajdź w nim taki ciąg ...

FOG_LEVEL0 = xxxx.x //mgła: gęsta

FOG_LEVEL1 = xxxx.x //mgła: środek

FOG_LEVEL2 = xxxx.x //mgła: światło

FOG_LEVEL = FOG_LEVEL0

FOG_LEVEL_LIST=[FOG_LEVEL0, FOG_LEVEL1, FOG_LEVEL2]

//mgła: gęsta/środek/światło* - taki poziom zamglenia będzie po wybraniu ''mgły'' w grze.

Przykładowo wybrałem : FOG_LEVEL0 = 300000.0

Opublikowano

Pobierając Machinima Studio dostępny jest tylko ten Tools do Aiona, WoW'a ale metina tam nie widziałem.

Zrób to co koledzy radzą, lub faktycznie clienta Malestii edytuj i jechane :3

Opublikowano

Problem w tym, że ja jestem graficzka/animatorką, a nie technikiem mt2, a ten bajerek miał mi slużyć tylko, jako dodatkowe ulatwienie w pracy przy nagrywaniu np. trailerow :) skoro wiaże sie to tylko z edycja mojego, nieistniejacego serwera lub babranie sie w plikach czyjegoś, to raczej nie ma sensu. Myslałam, że to po prostu specialny programik, ale skoro jest inaczej, to pozostane przy tradycyjnych metodach.

igNMhIy.png

Opublikowano

Skoro gra jest 3D to jak wnioskujesz, że nie ma osi Z? A wzniesienia na mapach to na jakiej zasadzie według Ciebie działają?

@topic

Nasz Machinima Tool wzorowany był na tym w WOW, lecz nigdy nie został skończony w 100%. W kliencie produkcyjnym (tym, który był na malesti) został on zakomentowany, więc pobranie klienta nic Ci nie da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...