Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

<-----------------

<-----------------

<-----------------

<-----------------    REKLAMA

<-----------------

<-----------------

<-----------------

<-----------------

<-----------------

<-----------------

<-----------------

<-----------------    REKLAMA

<-----------------

<-----------------

<-----------------

79862510841108631370.jpg

Witam. Chciałbym zaprosić Was na serwer Freebuild (działki) z modami. Serwer posiada ponad 100 modyfikacji , które wymienię

za chwile. Obecnie mamy około 6 stałych graczy którzy grają przeważnie w godzinach wieczornych. 

Tworzę tą reklamę ponieważ być może ktoś szuka właśnie takiego serwera na którym może spokojnie budować co mu się podoba na swojej

działce bez obaw o to że ktoś mu to zniszczy.

Teraz podam informacje dotyczące serwera:

Nazwa serwera: Mineland.pl

IP: Mineland.pl

Ilość slotów: 100

Premium: Nie wymagane

Whitelista: Nie

Nether: Tak

Strona Serwera: http://www.mineland.pl

LAUNCHER:

Aby wejść na nasz serwer musisz pobrac launcher z tej strony:

http://www.mineland.pl/index.php/mlauncher

SKAN:https://www.virustotal.com/pl/file/031d50021734b592bcbd6a015f79b1d71f4970844cf787775c3bd242b466b470/analysis/

Po pobraniu pliku uruchamiamy launcher, wybieramy po lewej stronie launchera opcje "1.7.10 Mineland" i klikamy w przycisk FORCE UPDATE"

Po pobraniu się plików musimy zwrócić uwagę na jedną rzecz:

Jeśli mamy system 64-bitowy zaznaczamy okienko tak jak na zdjeciu a poniżej wpisujemy ilość ramu jaką chcemy przeznaczyć na gre.

Pamiętajmy. 1GB ram= 1024MB. Czyli jeśli chcemy przeznaczyć np. 3GB ramu to mnożymy 1024x3 i wynik wpisujemy w okienko.

Gdy posiadamy system 32-bitowy nie zaznaczamy okienka 64 bit mode.

95315279222855580768.png

Jeśli już mamy pobraną grę wpisujemy swój nick i klikamy przycisk "Graj!'

Uwaga: Uruchamianie gry może chwile potrwać więc proszę o cierpliwość!

DO POPRAWNEGO URUCHOMIENIA LAUNCHERA POTRZEBNY JEST PROGRAM:

NET.Framework 4.5 oraz Java 8!

Jeśli launcher nie uruchomi gry po kliknięciu przycisku "Graj!" należy uruchomić go od nowa!

LISTA MODYFIKACJI:

Paczka nie zawiera modu OPTIFINE!

Mod ten możemy wrzucić do folderu .mineland\mods i launcher go nam nie usunie.

78905841673836006824.png

+inne modyfikacje których nie ma na liście. 

ADMINISTRACJA SERWERA:

-Kiermasz

-Treper

Prezentacja serwera (Filmik) :

https://www.youtube.com/watch?v=lgONNTr0j5g&feature=youtu.be

Opublikowano

Polecam serwer! Nareszcie jakiś ogarnięty polski serwer na modach. Dobrze dobrane mody, brak bugów, lagów, lecz niestety jest dość mało graczy (naprawcie to!). Serwer godny polecenia każdej osobie szukającej serwera na modach.

Opublikowano

Magical Crops i Thaumcraft? Kupiliście mnie tym, a na ile to zależy od wykonania. Na tą chwilę mogę powiedzieć że luncher mi się podoba, stronka też niczego sobie. Widzę ile włożone w to zostało pracy. Jeśli serwer wygląda tak jak cała reszta to będę mile zaskoczony. Jak pogram to napiszę coś więcej :D

@Edit: Zastanawia mnie dlaczego w paczce z tak dużą ilością modów zabrakło miejsca na OptiFine - podstawowy mod drastycznie polepszający działanie MC. No i niektóre mody nie są najświeższe.

@Edit2: Niestety ale serwer wyrzuca mnie co chwile co uniemożliwia dobrą rozgrywkę.

bipsMal.png

Opublikowano

Magical Crops i Thaumcraft? Kupiliście mnie tym, a na ile to zależy od wykonania. Na tą chwilę mogę powiedzieć że luncher mi się podoba, stronka też niczego sobie. Widzę ile włożone w to zostało pracy. Jeśli serwer wygląda tak jak cała reszta to będę mile zaskoczony. Jak pogram to napiszę coś więcej :D

@Edit: Zastanawia mnie dlaczego w paczce z tak dużą ilością modów zabrakło miejsca na OptiFine - podstawowy mod drastycznie polepszający działanie MC. No i niektóre mody nie są najświeższe.

@Edit2: Niestety ale serwer wyrzuca mnie co chwile co uniemożliwia dobrą rozgrywkę.

Nie jestem administratorem serwera ale z tego co wiem to jest problem z jakimś modem i próbują to naprawić. Co to Optifine to spokojnie można wrzucić samemu do .mineland\mods i launcher nam tego nie usunie :)

Opublikowano

Pograłem i mogę napisać że jest całkiem nieźle. Co prawda nadal wprowadzane są pewne usprawnienia jednak gra się naprawdę dobrze i co najważniejsze: jest co robić. Modów jest dużo, więc jest z czego wybierać. W mieście na spawnie możemy spotkać NPC z questami, których ciągle przybywa. Administracja choć nie spędza całego dnia na serwerze to sporo nad nim pracuje. Tak więc jedyne czego brakuje na serwerze - to wy.

bipsMal.png

Opublikowano

Epicki serwer! Polecam! W końcu coś porządnego i to tylko dwójka administracji! Polecam (Oooh Ahh jak się jaram xdd)

508w00.jpg  LICZĘ NA +

Piszesz coś do mnie dodaj @I'm_rudy

Opublikowano

No nareszcie serwer, który jest robiony dla graczy. Fajnie się gra, tylko czm tak mało osób? 

KOLEKCJONER POSTÓW:

50 100 200 300 400 500 600 700 800 900 1k

lUU8K8b.png

Opublikowano

@kulka56 Piszesz, że serwer offline a nawet nie przeczytasz co piszą na fb czy forum, a tam jak byk było napisane, że trwa aktualizacja. Serwer działa i gra się bardzo dobrze.

bipsMal.png

Opublikowano

Odświeżam :) Jeśli ktoś nie może połączyć sie z serwerem prosze o klikniecie przycisku "Force Update" w celu zaktualizowania plików  B)

Przypominam że paczka nie zawiera OPTIFINE! Możemy ten mod wrzucić do folderu .mineland\mods i launcher nam go nie usunie. 

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...