Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z poprawnym wykryciem monitora i sterownikami

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lg flatron e2242<=== mój monitor
Chodzi o to że system wykrywa mi ten monitor jako "Plug and play" nie przeszkadzałoby mi to gdybym nie chciał sprawdzić maksymalnej częstotliwości odświeżania tego monitora, według amd catalyst control center moge ustawić pożądane przeze mnie 140hz, jednak w opcjach systemowych tego monitora "Plug and play" jest tylko opcja 60hz. Sterowniki z płytki załączonej do monitora nie chcą się zainstalować. Ma ktoś jakieś pomysły?

9MxT97C.jpg

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Nie ma żadnego problemu z niczym.

Przecież monitory takie nie obsługują aż takiej częstotliwości odświeżania zwłaszcza w Full HD.

Ustawić  sobie możesz jak kupisz o wiele lepszy monitor i przynajmniej droższy 2-3 razy niż ten.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

ok dzięki wielkie za szybką odpowiedź :D

Wiesz może jeszcze czy overclock monitora grozi czymś oprócz skracania jego czasu żywotności?

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Po co ci to na takim starociu z mierną matrycą ? W większości przypadków nie ma znaczenia dla monitora. 

Wystarczy zmniejszyć rozdzielczość by mieć większe odświeżanie,  najlepiej to zmienić kabel bo masz chyba przez VGA podpięty. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...