Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ASMR

Andraf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­

­

­

Czołem gałgany.

Słyszał ktoś kiedyś o czymś takim jak ASMR? Może jacyś fani?

Dla tych, którzy z pojęciem się nie spotkali - ASMR (Autonomous sensory meridian response) to taki mały orgazm dla mózgu, objawia się np. przyjemnym mrowieniem w kręgosłupie, które są wyzwalane przez pewne bodźce dźwiękowe takie jak np. cichy szept, szelesty i inne szumy.

Nie każdy to odczuwa, ale dla mnie to jest bardzo przyjemne.

Całkiem sporo tego na youtube, podrzucę kilka linków, może komuś się to spodoba

Opublikowano

Nie znałem tego jeszcze do tej pory. Na pierwszy ogień poszła Pani nr. 2 :P ( po kilku minutach ) Przyznam. Jest to jakaś forma relaksu. Nawet fajnie, przyjemnie się słucha, ale tak jak to napisałeś "mrowienie w kręgosłupie" nic takiego nie poczułem itp... Może za słabo się wczułem, haha ^^

Opublikowano

Ta pani numer 2 a dokładnie jej głos działa na moj mózg, ale nie tak jak to opisałeś. Pobudza wyobraźnię czyli cycki i inne zjawiska meteorologiczne :D

sygna.png

Opublikowano

Ja bardzo często słucham, praktycznie codziennie przed snem :)

Szczególnie angielskie ASMR. Najbardziej lubie ASMR typu whisper ear to ear.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@kavoweciastko

Z polskich "SoftAnnaPL" ­. Są jeszcze jakieś inne kanały? .. Szkoda, że nie umiem PERFECT angielskiego.

przed snem :)

Najbardziej lubie ASMR typu whisper ear to ear.

Przed snem najlepiej. Co do metody "whisper ear to ear" - chyba najlepszy sposób :P 

Opublikowano

@Sorata Nie mam pojęcia czy są jakieś polskie inne kanały oprócz SoftAnna, bo tak jak wspomniałam - głównie słucham angielskich, jakoś najlepiej przy nich mi się zasypia :D Nawet nie musisz znać angielskiego, bo tu nie chodzi o to by się skupiać na tym co mówi ktoś do nas :p

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@kavoweciastko

Od wczoraj wiele kanałów nie przejrzałem, ale z angielskich najwięcej filmików - Christen Noel,  ASMRrequests + jeszcze kilka z innych kanałów :D

bo tu nie chodzi o to by się skupiać na tym co mówi ktoś do nas :P

Może i masz rację...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...