Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do ligi i bola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.

Ja się nie znam zbyt na komponentach pod kompa, byłbym wdzięczny za podanie komponentów :D

Licze że te komponenty dadzą rade na normal ustawieniach :D

Opublikowano

Zależy czego szukasz dokładnie ,ale komputer do lola lub cs go to złożysz za 1000zł ,żeby chodziło na wysokich.

Edit. Oczywiście mówie o nowych częściach

Opublikowano

Sprecyzuj pytanie, podaj jaki fundusz, jakie detale, czy cały komputer czy tylko poszczególne części np karta, procek, ram etc.

Opublikowano

Sprecyzuj pytanie, podaj jaki fundusz, jakie detale, czy cały komputer czy tylko poszczególne części np karta, procek, ram etc.

1000zł   fajnie jakby chodziło na normal detalach lub high       częsci

Opublikowano

Do BoLa potrzebna będzie lepsza karta graficzna niż normalnie.

Opublikowano

Ceny daje w przybliżeniu ;P

H77-DS3H Płyta główna  (integra 256mb)    300zł

i3-2100 CPU @ 3.10GHz x4 Procek    453zł

Ram DDR3 GooDram 4GB    100/130złzł

Dysk WD-500GB   100/140złzł

Około 1k zł

Nie musisz do tego składać karty graficznej, ale jeśli chcesz to polecam Radeon r7 250OC 2GB (bez karty graficznej komp do lola na full z kartą spokojnie BF4 na średnich+++).

Opublikowano

Około 1k zł

Nie musisz do tego składać karty graficznej, ale jeśli chcesz to polecam Radeon r7 250OC 2GB (bez karty graficznej komp do lola na full z kartą spokojnie BF4 na średnich+++).

A czy np: BF3 pójdzie??

I czy procek będzie się dużo grzał, i ile będę miał fpsów około na full w lolu?

Opublikowano

Około 1k zł

Nie musisz do tego składać karty graficznej, ale jeśli chcesz to polecam Radeon r7 250OC 2GB (bez karty graficznej komp do lola na full z kartą spokojnie BF4 na średni

A czy to mogło by być dobre:

Inna płyta głowna z prockiem tym co pisałeś: http://allegro.pl/plyta-ga-h61m-s2-b3-z-proc-intel-i3-2100-gratis-i5377092110.html

Ram: http://www.agito.pl/pamiec-goodram-ddr3-4096mb-1333mhz-cl9-0-box-pl-387269-gr1333d364l94g/pd/D7ZLNMBBM/?utm_medium=Feed&utm_source=Ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=11441912

Dysk: https://dymicom.pl/pl_PL/p/Dysk-twardy-WD-Caviar-Blue%2C-3.5%2C-500GB%2C-SATA600%2C-7200RPM%2C-16MB-cache-WD5000AAKX-HP-OEM/840

Czy to mogło by być?

Razem: 638 zł

Opublikowano

Jesli chcesz miec pc za 1000zl to nie wymagaj cudow oraz duzej ilosci fps. Lepsze sztuki do gier zaczynaja sie od 2000 zl.

Opublikowano

A czy np: BF3 pójdzie??

I czy procek będzie się dużo grzał, i ile będę miał fpsów około na full w lolu?

Bez karty graficznej nie. Integra ma 256mb czyli lol bez ścinek. 

Opublikowano

Bez karty graficznej nie. Integra ma 256mb czyli lol bez ścinek. 

A ten post który wrzuciłem, to to byś polecił kupić:

Opublikowano

Nie, dla tego iż gdy kupisz tą płyte główną nie pograsz w lol'a bez karty graficznej. Lepiej kup to Co ja Ci napisałem bez karty a kiedyś sb karte graficzną dokupisz.

Opublikowano

Kolego ja na Twoim miejscu (nie wiem jak stoisz z funduszami) odłożyłbym troszkę więcej $$$ znając życie po jakimś czasie będziesz miał ochotę na przerwę od LoL-a, wówczas napewno miałbyś ochotę pograć w coś innego dlatego warto poszukać czegoś lepszego i droższego jak to ma Ci służyć jakiś czas. 

Brak :(

Opublikowano

Nie, dla tego iż gdy kupisz tą płyte główną nie pograsz w lol'a bez karty graficznej. Lepiej kup to Co ja Ci napisałem bez karty a kiedyś sb karte graficzną dokupisz.

OK znalazłem tą płyte główną w moim mieście :P

Teraz tylko procek, ram i dysk.

Opublikowano

W sumie najlepiej pójdź do komputerowego w Twojej okolicy i poproś czy mógł by Ci to sprzedać:

-Płyta główna H77-DS3H                       To już wiesz ;P

-GOOD RAM 4GB                                120zł

-i3-2100 3,10GHz Koniecznie CPU x4!!  Tylko nwm jaka będzie cena teraz ;/

-Dysk WD Black WD5000BPKX             150zł max

Opcjonalnie:

-Radeon Geforce r7 250X OC 2Gb    Gra w wiedzmina III gwarantowana ;)  (nie zapomnij R7 250X OC 2Gb)     420zł około

-Słuchawki JVC HA-M750 (Nie pożałujesz ;) tylko są bez mikro ;( ale i tak z*******e ;P)   120zł

-Razer Abysus    140zł

-4Tech KD-800L x-Slim USB LED     75zł

Spokojnie do tego zestawu z dodaną kartą r7 250X OC 2Gb podepniesz 2 monitory.

Jeśli nawet nie kupisz karty graficznej TERAZ to kup ten zestaw co podałem a potem zbieraj sobie 400zł i karte graficzną potem 100zł na kolejną kostke ramu pamiętaj że musi być taka sama żeby Ci sie potem nie gryzły ;) (Ram da Ci lepszą prace procka).

Powodzenia

Opublikowano

W sumie najlepiej pójdź do komputerowego w Twojej okolicy i poproś czy mógł by Ci to sprzedać:

-Płyta główna H77-DS3H                       To już wiesz ;P

-GOOD RAM 4GB                                120zł

-i3-2100 3,10GHz Koniecznie CPU x4!!  Tylko nwm jaka będzie cena teraz ;/

-Dysk WD Black WD5000BPKX             150zł max

Opcjonalnie:

-Radeon Geforce r7 250X OC 2Gb    Gra w wiedzmina III gwarantowana ;)  (nie zapomnij R7 250X OC 2Gb)     420zł około

-Słuchawki JVC HA-M750 (Nie pożałujesz ;) tylko są bez mikro ;( ale i tak z*******e ;P)   120zł

-Razer Abysus    140zł

-4Tech KD-800L x-Slim USB LED     75zł

Spokojnie do tego zestawu z dodaną kartą r7 250X OC 2Gb podepniesz 2 monitory.

Jeśli nawet nie kupisz karty graficznej TERAZ to kup ten zestaw co podałem a potem zbieraj sobie 400zł i karte graficzną potem 100zł na kolejną kostke ramu pamiętaj że musi być taka sama żeby Ci sie potem nie gryzły ;) (Ram da Ci lepszą prace procka).

Powodzenia

Troszeczke nie rozumiem x4 chodzi o wątki czy rdzenie bo ten procesar tak jakby udaje czterordzeniowca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...