Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dokupienie karty graficznej

kacper123190

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postanowiłem ze dokupie kartę graficzną do komputera pod wiedźmina ponieważ obawiam się ze na jednej to nawet nie pójdzie na minimalnych. Dobra podam zestawienie:

- Procesor intel i5 2500.

-Płyta główna gigabyte P67A-D3-B3

-Karta graficzna radeon hd6870

-Zasilacz OCZ 700w.

-Dyski 2x500 Raid

I tu jest moje pytanie czy na tym zestawie pójdzie wiedźmin 3 na minimalnych czu muszę kupić chłodzenie na procka i go kręcić oraz grafikę drugą i na SLI czy na tym zestawie mi odpali.

Drugie pytanie Czy grafika może być troszkę inna tzw. nie wiem jak je odróżnić dam tu moją jaką mam i drugą którą chciałbym dokupić.

Posiadam taką http://allegro.pl/sapphire-radeon-hd6870-1gb-ddr5-uszkodzona-i5364668704.html

a chciałbym dokupić taką http://allegro.pl/gigabyte-radeon-hd-6870-1gb-gddr5-bdb-stan-i5365248866.html

Niby nazwa ta sama a może być różnica? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

nie ma sensu sie pchac w crossfire budzetowych kart, lepiej kupic cos bardziej wydajnego

choc na tym powinno pojsc wiedzmin w 30 fps na minimum, fhd ofc

­

Opublikowano

Hmm a warto ją krecić na tym chłodzeniu co ma? Doda to jakieś fps? Jeszczę chciałbym uzyskać odpowiedź na pytanie czy te 2 grafiki będą ze sobą współpracować. Dodam jeszcze ze ramu mam 8gb 2 kości 1333.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi to pozostaje mi tylko wymienić pasty termoprzewodzące, kręcić grafe i kupować wiedźmina :) a po wakacjach kupuje geforce 980, płytę główną, chłodzenie na procka i zapewnę znów przyjdę na ten dział po poradę :P

Opublikowano

Myślałem ze ta ma zbyt małe sekcje zasilania do podkręcanie grafiki, oraz procesora, ale jeśli ma wystarczającę to zostawie ją. Teraz miałem zbyt duże wywatki by zainwestować w komputer, więc musi czekać ok. 2ms. bo od kilku ms. planuję tą rozbudowę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...