Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedzmin 3 Spadki FPS

diablo660

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Nie wiem dlaczego ale mam spadki FPS (43-57) w Wiedzminie 3 Dziki "zgon" w miastach czy różnych akcjach, na wolnej przestrzeni mam stałe 60 FPS.

Wszystko mam ustawione na najniższe 

Mój sprzęt:

GTX 770

8 GB ram

i5 4670K

Nie wiem, może wyjdzie jeszcze jakaś poprawka.

PS.

Mam Oryginał ponieważ wspieram Polskich twórców:)

Opublikowano

Spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej ze strony nvidii, nie instaluj programy GeForce Experience. Wyłącz w opcjach gry synchronizację pionową, gra będzie płynniejsza w przypadku spadków. 

Gra powinna Ci bez problemu chodzić na wysokich więc trzeba rozgryźć czemu tak nie jest

Opublikowano

Spróbuj zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej ze strony nvidii, nie instaluj programy GeForce Experience. Wyłącz w opcjach gry synchronizację pionową, gra będzie płynniejsza w przypadku spadków. 

Gra powinna Ci bez problemu chodzić na wysokich więc trzeba rozgryźć czemu tak nie jest

Sterowniki mam najnowsze i mam też GeForce Experience, dlaczego mam usunąć ten program?

Wyłączyłem synchronizację pionową i ustawiłem suwak na 60 FPS i są ścinki i takie dziwne łamania obrazu (wiesz o co chodzi :) ) i tez FPS spadają nawet do 40 w wioskach :(

Opublikowano

Nie jestes jedyny, niektorzy maja na odwrot. Mysle ze to bug

I teraz nie wiem czy czekać na poprawke tego buga, bo jak sie okaże, że jak akurat skończę grę na tych lagach, a na drugi dzień nadejdzie poprawka to nie wyczymie.

Opublikowano

ja na r9 270 na wysokich (1680x1050) mam ponad 50 fpsów (bez spadków), a ludzie tak narzekają na radeony... :huh:

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...