Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile slotów utrzyma ten pakiet i czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Chciałbym sie dowiedziec ile slotow utrzyma serwer (Typ: EasySurvival) VPS-PLAY Link: https://microvps.pl/z 31 pluginami i +-7 skryptami oraz czy warto zakupic ten serwer?
Komentujcie ziomeczki! (P.S Udzielajcie rozbudowanych odpowiedzi! ;))
Dankeszyn! :D

Opublikowano

xxx

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Opublikowano

MAX 40-50 graczy za słaby procek

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Nie mam pewności ale możliwe 40-50 graczy przy bardzo dobrej optymalizacji.

Tak jak napisałem nie mam pewności ponieważ nie jest napisane czy Dyski są SSD + po co ci 2 rdzenie jeśli minecraft zużywa 1 :).

banner.png

Opublikowano

Co wy za kit puszczacie mu .
Z takimi parametrami daleko nie pojedziesz .
Ten procek co jest tam za 70zł to ja mam gorszą wersje w swoim PC (przerabiany) fakt jest dobry, ale po OC do 3.0 Ghz - 3.2Ghz (fabrycznie 4x 2.5Ghz) . Nie przerabiałem i udźwignął mocne gry ale bardziej zasługa grafiki.

Ty go będziesz używał jako serwer - do MC który strasznie "żre" RAM jak i proca (szczególnie jak używasz worldedit itp.) . 
Tak max 30 osób licz - po 100mb dla gracza , ja bym zrobił żeby RAM było 200mb dla gracza oraz zobaczył jak wtedy pracuje jak ok to możesz zwiększyć ilość slot, a jak nie jest OK usuń pluginy zbędne lub zmniejsz ilość.

PS. za 30 zł nie będziesz miał jakiegoś super vps'a .

Ja mam sewer MC na 50 slotów z tym że ja mam 59 pluginów z 10 skryptów jak nie więcej (one nie jedzą dużo , mógłbym powiedzieć prawie w ogóle , ale są ograniczone) .
Dodatkowo mam mocną i5 (nie pamiętam modelu ale mocna jest) , 7Gb ram na serwer MC (ogólnie jest 16 na machnie) .

142740.gif

Opublikowano

Hahahah, co to jest machina ? XDDDD

Na tym postawisz max. 25 slotów. Na fiberhost i microvps sprzedadzą ci szajs. Za taki mały budżet to tylko hosting współdzielony.

@Shao King

Chyba Cię pojeabo, że serwer mc używa tylko jeden rdzeń. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Opublikowano

Na tym postawisz max. 25 slotów. Na fiberhost i microvps sprzedadzą ci szajs. Za taki mały budżet to tylko hosting współdzielony.

@Shao King

Chyba Cię pojeabo, że serwer mc używa tylko jeden rdzeń. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Masz wodogłowie więc nie wypowiadaj się człowieku z autyzmem :). Minecraft nie dla takich jak ty. 

banner.png

Opublikowano

Masz wodogłowie więc nie wypowiadaj się człowieku z autyzmem :). Minecraft nie dla takich jak ty. 

odezwał się właściciel sieci serwerów 50 osób, który gówno wie i świeci tym na forum xD

## ANTY WARN ##

Jeśli chcesz mieć tyle slotów, to musisz wybrać mały serwer dedykowany, np z firmy soyoustart.pl

VPS'y z takich firm się nie nadają do takiego zastosowania. :)

Opublikowano

­60 slotow pójdzie na luzie :)

Może i procek słaby ale 18/19 tps raczej będzie :)

Arbuzownia24.pl

Twoja strefa rozmów

Polski serwer TeamSpeak3!

Opublikowano

­60 slotow pójdzie na luzie :)

Może i procek słaby ale 18/19 tps raczej będzie :)

odezwał się właściciel sieci serwerów 50 osób, który gówno wie i świeci tym na forum xD

## ANTY WARN ##

Jeśli chcesz mieć tyle slotów, to musisz wybrać mały serwer dedykowany, np z firmy soyoustart.pl

VPS'y z takich firm się nie nadają do takiego zastosowania. :)

Co wy macie za świeczki w głowach. Piszecie bzdury tylko po to by nabić posty, więc tutaj piszę "ADMIN zrób coś !"

Xayanix Twój Anty warn Cię ratuje ;) 

@Shao King

Ten wyżej dobrze gada . 

Szlag mnie trafia jak laiki biorą się za temat i wypowiadają jak jakiś ekspert . Mam serwer i wiem jak to wygląda więc z góry Ci mówię że na takich vps'ach nie zaszalejesz.

Rób jak uważasz ja Ci tylko sugeruje. Zobaczysz jak postawisz serwer i wtedy dopiero zrozumiesz.

Polecam stronkę : www.ovh.pl  tylko tam już musisz bulić kasę .

142740.gif

Opublikowano

Ten wyżej dobrze gada . 

Szlag mnie trafia jak laiki biorą się za temat i wypowiadają jak jakiś ekspert . Mam serwer i wiem jak to wygląda więc z góry Ci mówię że na takich vps'ach nie zaszalejesz.

Rób jak uważasz ja Ci tylko sugeruje. Zobaczysz jak postawisz serwer i wtedy dopiero zrozumiesz.

Polecam stronkę : www.ovh.pl  tylko tam już musisz bulić kasę .

O! Masz serwer widzę POTĘŻNY! 0/50 osób, jesteś EKSPERTEM nr1.To teraz pokaże Ci coś ciekawszego!

:) VV

46jtia.jpg

Chcesz powiedzieć, że VPS'y z takich firm są wydajne i nadają się na serwery MC? Proszę Cię! :D

Chcesz powiedzieć, że ten <wstaw obraźliwe słowo> Shao King ma rację, mówiąc że serwer MC wykorzystuje tylko jeden rdzeń?

#Antywarn

Jeśli jeszcze nie jesteś zdecydowany to polecam hosting soyoustart.pl, tanie maszyny dedykowane w lokalizacji OVH francja/kanada.

Opublikowano

O! Masz serwer widzę POTĘŻNY! 0/50 osób, jesteś EKSPERTEM nr1.To teraz pokaże Ci coś ciekawszego!

:) VV

46jtia.jpg

Chcesz powiedzieć, że VPS'y z takich firm są wydajne i nadają się na serwery MC? Proszę Cię! :D

Chcesz powiedzieć, że ten <wstaw obraźliwe słowo> Shao King ma rację, mówiąc że serwer MC wykorzystuje tylko jeden rdzeń?

#Antywarn

Jeśli jeszcze nie jesteś zdecydowany to polecam hosting soyoustart.pl, tanie maszyny dedykowane w lokalizacji OVH francja/kanada.

Po pierwsze primo umiesz czytać ?

Po drugie primo wiesz po co jest cytowanie ?

Po trzecie primo napisałem, że polecam ovh.pl .... 

Po czwarte primo serwer jest OFF i jest na nim 0 osób , bo robię nowy sezon na 1.8 z rozbudowanymi questami i wiedz, że z niecierpliwością na otwarcie czeka wiele osób z poziomem , a nie szczekająca gimba. 

Przy okazji też mogę zrobić screena jakiegoś tam serwera i powiedzieć , że to mój .. 

142740.gif

Opublikowano

Szczerze ? Jesli masz hajs na oplacanie przez 2/3 miesiace zeby go utrzymac bo moze dopiero wtedy zacznie ci sie hajs zwracac

BIHC.PL PIĄTEK 17:00 ZAPRASZAM

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...