Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mikrofon USB

Kycek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. 

Zamierzam sobie kupić mikrofon i teraz pytanie który.

Cena to 250zł.

Myślę nad tymi:

Power Dynamics PDS-M01
Novox NC-1
T.Bone SC 400
Superlux E 205

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Z tego co się orientuje to superlux e 205 nie jest na usb dopiero wersja z dopiskiem "U" na końcu, od siebie polece samson go mic i reloop spodcaster. Z tych twoich to ziomek ma tego novoxa i sprawuje się bez zarzutu w sumie.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Samsona Go Mic miałem i używałem. Byłem z niego zachwycony ale chce coś.. większego :D bo Go Mic jest naprawdę malutki 

Opublikowano

Behringer C-1u jest dobry ale i tak jakość dźwięku zależy od karty dźwiękowej i akustyki pomieszczenia.

Opublikowano

@'Amber

no właśnie nad nim myślę.

Posiadasz go ?

Tak i jestem z niego bardzo zadowolona. :)

­

Opublikowano

­Może po prostu odwiedź mnie na ts3. :D

na TS nie będzie czystego dźwięku ;d

Opublikowano

Czekam na dalsze opinie. Przyciąga mnie ten novox xD

btw.

Behringer C-1u jest dobry ale i tak jakość dźwięku zależy od karty dźwiękowej i akustyki pomieszczenia.

Mikrofony na USB posiadają własną kartę dźwiękową więc nie ma różnicy jaka jest w PC :P

No i Beringer to marna kopia Samsona

Opublikowano

Behringery słyną z awaryjności i tego, że się łatwo psują. Na dodatek mają słabą czułość.

Osobiście rozważałem zakupienie go, ale zdecydowałem się na Samson'a C01U i nie żałuję.

Z Samsonem nie mam żadnych problemów, świetna jakość wykonania jak i głosu.

O Novoxie też się dużo nasłuchałem w dodatku samych pozytywnych opinii, ale jednak na Twoim miejscu dołożyłbym 20 zł i kupił Samson'a C01U, lub celował w jakąś używkę za 200-250, tego jest sporo w sieći (np. na allegro)

Opublikowano

@HarveyDent

novoxa niestety ciężko gdziekolwiek dostać normalnie więc zdecyduję się chyba jednak na reloopa  :P

Dokładać do mikro też nie chcę więcej bo po prostu nie potrzebuję ^^

Opublikowano

@HarveyDent

novoxa niestety ciężko gdziekolwiek dostać normalnie więc zdecyduję się chyba jednak na reloopa  :P

Dokładać do mikro też nie chcę więcej bo po prostu nie potrzebuję ^^

Reloop sPodcaster ?

Dobry mikrofon jak na swoją cenę.

Jest fabrycznie przytwierdzony do statywu, który nie zajmuje zbyt dużo miejsca na biurku.

Jakością głosu podchodzi pod samsona.

A tutaj masz link do samsona za 249 zł (wysyła gratis) : http://allegro.pl/samson-c01u-usb-mikrofon-pojemnosciowy-usb-kielce-i5390693391.html

oraz Novox Nc-1, który twierdzisz, że trudno dostać : http://www.musicexpress.pl/23748-novox-nc-1-mikrofon-pojemnosciowy-studyjny-usb.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...