Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Uciągnie taką liczbę graczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No powiem Ci szczerze, że może być ciężko ;/ To, że pisze "bez limitu RAM i slotów", nie znaczy, że tak jest. Firmy hostingowe często stosują ten chwyt marketingowy, aby przyciągnąć większą ilość graczy. Do tego te 30 pluginów i 6 skryptów.. Do tego fiberhost nie jest najlepszym hostingiem. Ja osobiście preferuję mineserv, ale decyzja już należy do was

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

No powiem Ci szczerze, że może być ciężko ;/ To, że pisze "bez limitu RAM i slotów", nie znaczy, że tak jest. Firmy hostingowe często stosują ten chwyt marketingowy, aby przyciągnąć większą ilość graczy. Do tego te 30 pluginów i 6 skryptów.. Do tego fiberhost nie jest najlepszym hostingiem. Ja osobiście preferuję mineserv, ale decyzja już należy do was

Bez limitu RAM i slotów, nie powiedzieli że procesora.

To jest chwyt marketingowy na dzieciaków, którzy myślą że im więcej ramu, tym serwer będzie szybciej zapierdalał. To jest problem społeczeństwa. 

Ja nie muszę testować czy coś, już widzę że ta oferta nie uciągnie sporo graczy.

10% procesora, jak chcesz postawić coś na 100 graczy, to minimum te 20% procka, ale też tak ledwo ledwo.

ps: najlepiej to mieć 100% procesora, czyli własny dedyk z jakimś Intel Xeonem ;x Ale równa się to z ogromnymi kosztami (w okolicach 400-2000 zł... i to miesięcznie)

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Nie limitowany ram to w ogóle słaby chwyt marketingowy. Szczególnie, że dobrze skonfigurowany serwer spokojnie przy 300 graczach wystarczy mu 4GB ramu (zwykle to 2-3).

Jeżeli wiesz, że wbije Ci na start kilka set osób to tego nie kupuj. Bo wtedy na serwerach dedykowanych wykorzystanie procesora to 400%. Chyba, że dobrze rozplanujesz wpuszczanie "partiami" na serwer, to powinno wystarczyć.

Opublikowano

Według mnie tego typu oferty nie są dobrymi rozwiązaniami na serwery, które mają mieć większą ilość slotów. Wydaje mi się, że te 12,5% zasobów procesora może być za mało na 120 slotowy serwer, aby mieć te 20 TPSów, dodatkowo fiberhost oferuje zaawansowaną pomoc techniczną (cokolwiek kryje się pod tym pojęciem) dopiero po zakupieniu serwera za 120zł.

Opublikowano

Bez limitu RAM i slotów, nie powiedzieli że procesora.

To jest chwyt marketingowy na dzieciaków, którzy myślą że im więcej ramu, tym serwer będzie szybciej zapierdalał. To jest problem społeczeństwa. 

Ja nie muszę testować czy coś, już widzę że ta oferta nie uciągnie sporo graczy.

10% procesora, jak chcesz postawić coś na 100 graczy, to minimum te 20% procka, ale też tak ledwo ledwo.

ps: najlepiej to mieć 100% procesora, czyli własny dedyk z jakimś Intel Xeonem ;x Ale równa się to z ogromnymi kosztami (w okolicach 400-2000 zł... i to miesięcznie)

­

Zgadzam się. Wszyscy moi koledzy myślą że jak dokupią 5GB ramy do 6 letniego kompa to FarCry4 pójdzie na najwyższych detalach. A tak nie jest. 

Opublikowano

Yhm , 10% procesora... ;=

Weź LVLUP, napisz do mnie masz 20% zniżki na TS oraz Minecraft.

Staram sie pomagac innym uzytkownikom.

Obecnie siedze w dziale ELEKTRONIKA-OPROGRAMOWANIE.

Jesli piszesz cos do mnie oznacz mnie

Gdy pomagam w jakims temacie, staram sie doprowadzic do konca.Dajac mi LAJKA mozesz mnie zachecicc ;)

Opublikowano

Tak jak już wspominali, "nielimitowany RAM" jest tylko chwytem marketingowym. Pewna osoba z Administracji pisała mi, że dostajemy kilka GB ramu na start, ale później mamy możliwość darmowego zwiększenia ramu na serwerze poprzez napisanie do Administracji, że chcesz zwiększyć ram, bo maszyna już nie daje rady i są lagii  na twoim serwerze. Czy na pewno zwiększą Tobie ram? Nigdy nie wiadomo. Pewnie będziesz musiał coś dla nich zrobić (zapłacić albo zrobić reklamę na serwerze typu: Potrzebujesz serwer mc? Sprawdz oferty hostingu fiberhost). Ale pamiętaj: Sam ram nic nie zdziała.

Pamiętajcie: Nigdy nie ufajcie nikomu, że coś jest bez ograniczeń. Jedyne co może być bez ograniczeń to sloty.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...