Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lęki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taka fazka mieliście kiedyś tak że nagle w totalnie normalnym momencie nagle czujesz jakby coś wewnątrz ciała ciebie wciągało i narasta napięcie jak zamykasz oczy masz jakies urwane obrazy w czarnych ramach i zaczynasz się bać że umrzesz.

Miałem tak z kilkadziesiąt razy z czego większość zanim pierwszy raz coś wziąłem, a jak brałem to bylo rzadsze ale wyraźniejsze. Ktoś podejmie się próby wyjaśnienia tego? Bo ja nie potrafię być w tej akcji obiektywny.

Opublikowano

Taka fazka mieliście kiedyś tak że nagle w totalnie normalnym momencie nagle czujesz jakby coś wewnątrz ciała ciebie wciągało i narasta napięcie jak zamykasz oczy masz jakies urwane obrazy w czarnych ramach i zaczynasz się bać że umrzesz.

Miałem tak z kilkadziesiąt razy z czego większość zanim pierwszy raz coś wziąłem, a jak brałem to bylo rzadsze ale wyraźniejsze. Ktoś podejmie się próby wyjaśnienia tego? Bo ja nie potrafię być w tej akcji obiektywny.

Trochę nie rozumiem. Co brałeś?

Może filmik który kolega @up zamieścił Ci pomoże? :D

Opublikowano

A to akurat nie jest takie śmieszne

Ani odrobinkę? :(

@topic stop trolling pls :(

Opublikowano

Ani odrobinkę? :(

@topic stop trolling pls :(

Ani odrobinke. Opętanie (nieważne w co wierzymy) to najgorsza w życiu rzecz.. Byłem przy kilku egzorcyzmach ewangelickich, prawosławnych czy katolickich, w wszystkich przypadkach ten sam głos... Niestety świeckie i głupie społeczeństwo widzi tylko czubek swojego nosa. Ateiści a raczej antyteiści walczą z Bogiem czyli są hipokrytami bo walczą z czymś czego według nich nie ma... Teraz czekam na ból du*y ze strony ateistów ;)

r9wfFzB.png

Opublikowano

Ani odrobinke. Opętanie (nieważne w co wierzymy) to najgorsza w życiu rzecz.. Byłem przy kilku egzorcyzmach ewangelickich, prawosławnych czy katolickich, w wszystkich przypadkach ten sam głos... Niestety świeckie i głupie społeczeństwo widzi tylko czubek swojego nosa. Ateiści a raczej antyteiści walczą z Bogiem czyli są hipokrytami bo walczą z czymś czego według nich nie ma... Teraz czekam na ból du*y ze strony ateistów ;)

Wierzę tylko w siebie i póki nie zobaczę siły nadprzyrodzonej nie uwierzę chociaż zawsze jakiś inny punkt widzenia

Opublikowano

już wyjaśniam, zmień dilera.

Opublikowano

Mógłbyś napisać jak to wyglądało?
Opublikowano

I to jest taka pusta myśl ogłupiałych przez internet, szkołę i telewizje ludzi. Egoiści którzy widzą jedynie czubek swojego nosa. "Nie uwierzę dopóki nie zobaczę" a powietrza, atomów itp też nie widać więc w to też nie wierzysz ?

r9wfFzB.png

Opublikowano

już wyjaśniam, zmień dilera.

To teraz mały wykład walnę bo kłania się czytanie ze zrozumieniem (no offense) skoro miałem takie jazdy przed pierwszym zażyciem czegokolwiek (niektóre rzeczy są tak mocne że do końca życia coś w nas się zmienia np. kwas, metaamfetamina, xanax) czyli było to dzieło tylko i wyłącznie zdrowego umysłu plus nie miałem żadnego stresu czy szoków bądź sytuacji traumatycznych :)

ps dilera mam dobrego o to się nie martw

I to jest taka pusta myśl ogłupiałych przez internet, szkołę i telewizje ludzi. Egoiści którzy widzą jedynie czubek swojego nosa. "Nie uwierzę dopóki nie zobaczę" a powietrza, atomów itp też nie widać więc w to też nie wierzysz ?

To jest potwierdzone naukowo więc istnieje czyż nie? Ewolucja zabija myślenie i każdy o tym wie więc określanie społeczeństwa jako głupie jest generalizowaniem które stawia ciebie w roli osoby noszącej BÓL TEGO ZNISZCZONEGO PRZEZ RASĘ LUDZKĄ ŚWIATA co jest chyba większym egoizmem niż wiara w siebie ;)

off-top we własnym temacie pyk.

Opublikowano

Mógłbyś napisać jak to wyglądało?

Każdy obrządek jest inny po stronie egzorcysty lecz po stronie opętanego jest to samo. Np w KK egzorcysta zostaje sam z świeckim i duchownym pomocnikiem (czyli jest ich dwóch) ja miałem okazje być świeckim pomocnikiem. Egzorcyzmowaliśmy mężczyznę, lecz, pomocnicy czytają tylko fragmenty ewangelii i się modlą. Ksiądz (to nie formuła, każdy używa innych słów) mówi "W imię ojca syna jego i ducha świętego rozkazuje ci szatanie [tutaj pyta o imie, cel itp] później rozkazuje opóścić ciało. Ale przed tym przyjeżdża psychiatra, który często pełni rolę świadka. Jeśli psychiatra nie stwierdzi choroby psychicznej czy też działania narkotyków rodzina może wezwać (w zależności od wiary, pastora, batiuszkę, księdza, rabina czy egzorcyste muzułmańskiego) sam egzorcyzm nie trwa długo (ze względu na wytrzymałość ludzką). Wypędza go używając imion proroków, Boga (Allah lub Jahwe). I tak przez kilka razy aż do skutku. Osoba opętana krzyczy przerażliwym głosem...

r9wfFzB.png

Opublikowano

@golddynol istnienie świata nie materialnego i anty materii też jest potwierdzona naukowo ;) Człowiek widzi tylko 1/10 tego co jest na prawdę ;)

r9wfFzB.png

Opublikowano

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3%B3%C5%82_l%C4%99ku_napadowego

Najlepiej zapisz się do jakiegoś psychologa. Nie, nie ma to nic wspólnego z chorobą psychiczną. Zwykła nerwica.

Do psychologa chodzę raz w tygodniu bo to dobra mordeczka i go lubię, a co do nerwicy to wszystko się zgadza może za bardzo doszukuję się jakiegoś głębszego sensu.

Chyba temat do zamknięcia

@1361622928-U485574.pnggolddynol istnienie świata nie materialnego i anty materii też jest potwierdzona naukowo ;) Człowiek widzi tylko 1/10 tego co jest na prawdę ;)

Ja wierzę że jest wiele alternatywnych przyszłości ale to tylko filozoficzne podejście jakie mam do życia ;)

Opublikowano

@1361622928-U485574.pnggolddynol

Objawy podobne do nerwicy lękowej.

Jeśli chcesz się dowiedzieć coś na temat tej choroby - śmiało pisz na PW.

@up 

Wątpię, że coś stwierdzą, powiedzą że coś jest nie tak, ale badania w porządku zapewne.

"I am hopelessly in love with a memory. An echo from another time, another space."

Opublikowano

@1361622928-U485574.pnggolddynol

Objawy podobne do nerwicy lękowej.

Jeśli chcesz się dowiedzieć coś na temat tej choroby - śmiało pisz na PW.

@up 

Wątpię, że coś stwierdzą, powiedzą że coś jest nie tak, ale badania w porządku zapewne.

Stwierdzili że to wymyśliłem żeby dostać zwolnienie lekarskie. Proszę o zamknięcie tematu bo raczej nikt nie ma podobnego problemu więc dzięki za odzew :)

Opublikowano

Stwierdzili że to wymyśliłem żeby dostać zwolnienie lekarskie. Proszę o zamknięcie tematu bo raczej nikt nie ma podobnego problemu więc dzięki za ą zaodzew :)

To do jakiego ty lekarza poszedłeś? Zresztą za takie rzeczy nie ma zwolnień lekarskich, chyba, że masz np. Aspergera to masz wydłużony czas na egzaminach. Skoro tak stwierdzili to zawsze możesz sobie zrobić badania krwi, do których nie mogą się doczepić. 

"I am hopelessly in love with a memory. An echo from another time, another space."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...