Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] AXeria.pl - Strona główna serwera

Sokou.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda wporządku - gdzie licznik ? :D

...................\/...................

Gość Lajk™
Opublikowano

Ładna, bardzo prosta.. jakbym widział gotowca na epvp :D

Dodaj licznik online i będzie git :D

Opublikowano

Taka sobie, nic ciekawego. I widac, że robil ja grafik niemajacy pojecia o projektowaniu www i kodowaniu grafiki.

Już ladniejsze gotowce, lepiej dopracowane widziałam tutaj, jak i na konkurencyjnych forach. :)

Ale skoro właścicielom serwera się podoba, to ok.

igNMhIy.png

Opublikowano

Taka sobie, nic ciekawego. I widac, że robil ja grafik niemajacy pojecia o projektowaniu www i kodowaniu grafiki.

Już ladniejsze gotowce, lepiej dopracowane widziałam tutaj, jak i na konkurencyjnych forach. :)

Ale skoro właścicielom serwera się podoba, to ok.

Dopracowane? Przecież ten layout jest bardzo dopracowany, nie chcemy mieć strony z milionem efektów, które nie są nikomu potrzebne.

Na stronie ważna jest nawigacja i warto aby przy okazji była schludna. 

Opublikowano

­

Dopracowane? Przecież ten layout jest bardzo dopracowany, nie chcemy mieć strony z milionem efektów, które nie są nikomu potrzebne.
Na stronie ważna jest nawigacja i warto aby przy okazji była schludna. 

Jest niedopracowany w kilku kwestiach, mianowicie: większość trzeba zakodować, jako pojedynczą grafikę, dużą grafikę, co automatycznie przekłada się na wagę strony.

Szablon jest za szeroki, chyba, że jest to powiększony screen. Tło powinno być z tonalnym przejściem na sam kolor po bokach i na dole strony, by nie był "obcięty" dla osób z większymi monitorami typu 4k, których jest coraz więcej.

Brak zastosowania gridów przy projektowaniu przez co elementy latają w nieładzie po całym szablonie. To jest niedopracowanie.  Czyli kilka podstaw w projektowaniu www zostało olanych. Nie chodzi tu o brak zastosowania nie wiadomo jakiego bajeru, żywca wyjętego z efektów sci-fi.

igNMhIy.png

Opublikowano

Jak dla mnie kolory średnio pasują do siebie, ale to tylko ja tak uważam.

Powiem tyle, strona jest prosta i nie jest przesadzone z efektami i to jest na plus.

Opublikowano

Jest niedopracowany w kilku kwestiach, mianowicie: większość trzeba zakodować, jako pojedynczą grafikę, dużą grafikę, co automatycznie przekłada się na wagę strony.

Serio to jest dużo?! xD

Nawet strona metin2.pl ma więcej zakodowanych "jako pojedynczą grafikę, dużą grafikę", więc nie rozumiem Twojego dużego zainteresowania tym tematem.

Po za tym z tymi monitorami 4k, to dojebałaś. Niektórym na ich drewnianych komputerach klient laguje, a ty z takimi pretensjami. Zły dział. xDDDDD

@topic

Podoba mi się to, że strona nie jest naćkana elementami z innych RPG.  :)

Opublikowano

­

Serio to jest dużo?! xD
Nawet strona metin2.pl ma więcej zakodowanych "jako pojedynczą grafikę, dużą grafikę", więc nie rozumiem Twojego dużego zainteresowania tym tematem.

Po za tym z tymi monitorami 4k, to dojebałaś. Niektórym na ich drewnianych komputerach klient laguje, a ty z takimi pretensjami. Zły dział. xDDDDD

@topic

Podoba mi się to, że strona nie jest naćkana elementami z innych RPG.  :)

Co ma rozdzielczość monitora do komputera? Chyba kolego mylisz pojęcia. Na dodatek co z tego, że ktoś ma słabszy komp? Projektuje się na wszystkich posiadaczy dostępu do strony, a nie tylko dla wybranych. Dodatkowo, gdzie ty w stronie mt2,k masz zakodowaną/zrobioną grafikę, tak jak napisałeś? Wszystko jest dobrze pocięte. Wyjątek stanowi szerokość bg, ale to nic dziwnego, skoro strona była projektowana zanim ktokolwiek pomyślał, że mogą być większe monitory niż fhd.

Edit: Autor tematu chciał obiektywną opinie nt szablonu, więc takową z mojej strony uzyskał. A że akurat troszkę się na tym znam, to i jest przy okazji konstruktywna.

Edit2. Proszę, by nie było to traktowane, jako atak z mojej strony, czy też hejting. Jeżeli autor tematu sobie życzy, mogę mu napisać, jak wyeliminować te niedociągnięcia, o których napisałam, bez drastycznej zmiany designu i przy użyciu małej ilości energii i czasu.

igNMhIy.png

Opublikowano

­

Szablon jest za szeroki, chyba, że jest to powiększony screen. Tło powinno być z tonalnym przejściem na sam kolor po bokach i na dole strony, by nie był "obcięty" dla osób z większymi monitorami typu 4k, których jest coraz więcej.

Brak zastosowania gridów przy projektowaniu przez co elementy latają w nieładzie po całym szablonie. To jest niedopracowanie.  Czyli kilka podstaw w projektowaniu www zostało olanych. Nie chodzi tu o brak zastosowania nie wiadomo jakiego bajeru, żywca wyjętego z efektów sci-fi.

Nah, jedynie tło, newsy i ninja, ale nie ma problemu, żeby to nagiąć i zapętlić nie jest to wersja finalna (drobne poprawki będą naniesione) więc to co mówiłaś, że nie których elementów nie da się powielić będzie poprawione.

Wymiary są standardowe, więc wątpię, żeby był za szeroki. Nie wiem o co konkretnie chodzi z tymi gridami, bo ich jest dosyć gęsto jak na moje oko więc może Ci się wydaje tylko. Tak w porównaniu do stron innych serwerów, to ta strona estetyką wygrywa wszystko, ale to tylko moje zdanie.

A i nie traktuje wyrażania opinii jako "hejt", jeżeli ktoś coś argumentuje to biorę to pod uwagę i doceniam :)

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

­

Nah, jedynie tło, newsy i ninja, ale nie ma problemu, żeby to nagiąć i zapętlić nie jest to wersja finalna (drobne poprawki będą naniesione) więc to co mówiłaś, że nie których elementów nie da się powielić będzie poprawione.

Wymiary są standardowe, więc wątpię, żeby był za szeroki. Nie wiem o co konkretnie chodzi z tymi gridami, bo ich jest dosyć gęsto jak na moje oko więc może Ci się wydaje tylko. Tak w porównaniu do stron innych serwerów, to ta strona estetyką wygrywa wszystko, ale to tylko moje zdanie.

A i nie traktuje wyrażania opinii jako "hejt", jeżeli ktoś coś argumentuje to biorę to pod uwagę i doceniam :)

Gridy, to "system", chyba tak to można nazwać, którego używa się do projektowania WWW. Przeważnie tworzy się w 960 gridach, coraz częściej w 1024. Najprościej tłumacząc, jest to szerokość w pixelach strony, a konkretniej elementów, które muszą być widoczne. Na tej stronce możesz pobrać gridy, jako plik psd, czy akcje do Photoshopa. Polecam, ułatwia robotę.

http://960.gs/

Nie wiem, czy ty jesteś grafikiem na serwerze, jak coś możesz mu przekazać info. Możesz sobie podejrzeć na przykładach, co takiego "robią" gridy.  Każdy webdesigner je stosuje, by zarówno strona wyglądała estetycznie, elementy nie latały po całej stronie i all było spójne. Tutaj widać, że tego zabrakło:

http://screenshot.sh/ouZSUhW23XmtT

Bardzo Wam się chwali, że wybraliście taki minimalistyczny design. ja osobiście wole takie, od tych przesiąkniętych kiczem i efektami. Skoro projekt jeszcze nie jest gotowy, to na pewno będziecie w stanie go jeszcze dopracować, by był naprawdę dobry :)

igNMhIy.png

Opublikowano

­

Gridy, to "system", chyba tak to można nazwać, którego używa się do projektowania WWW. Przeważnie tworzy się w 960 gridach, coraz częściej w 1024. Najprościej tłumacząc, jest to szerokość w pixelach strony, a konkretniej elementów, które muszą być widoczne. Na tej stronce możesz pobrać gridy, jako plik psd, czy akcje do Photoshopa. Polecam, ułatwia robotę.

http://960.gs/

Nie wiem, czy ty jesteś grafikiem na serwerze, jak coś możesz mu przekazać info. Możesz sobie podejrzeć na przykładach, co takiego "robią" gridy.  Każdy webdesigner je stosuje, by zarówno strona wyglądała estetycznie, elementy nie latały po całej stronie i all było spójne. Tutaj widać, że tego zabrakło:

http://screenshot.sh/ouZSUhW23XmtT

Bardzo Wam się chwali, że wybraliście taki minimalistyczny design. ja osobiście wole takie, od tych przesiąkniętych kiczem i efektami. Skoro projekt jeszcze nie jest gotowy, to na pewno będziecie w stanie go jeszcze dopracować, by był naprawdę dobry :)

Czym są gridy to tak z grubsza wiem (skrót ctrl + H w photoshopie :D), nie jestem grafikiem więc nie widziałem tego gołym okiem. Z tego co się orientuję, to graficy zawsze je stosują, ale może masz racje, że można troszkę przyrównać. Uwagi przekazałem, nie wiedziałem, że ktoś będzie wypowiadać od strony "technicznej", ale też duży plus jak ktoś powie coś więcej niż to czy kolorki mu pasują.

"Proste, że czuję różnice do reszty i pewnie dlatego ich drażni mój śmiech."

Opublikowano

Prezentuje się spoko.

Prosta i ładna.

Jedyne co mi nie pasuje, to napis :D

Dałbym na nim jakąś teksturę, bo wygląda jak z jakiegoś generatora www.

Opublikowano

Podoba mi się prostota, schludność strony. Przy słowie "koniec" usunęłabym to "światełko", bo wygląda jak "kuniec", przy "e" w sumie też :p

Opublikowano

Prawie wszystko mi się podoba - według mnie tylko to logo (napis) trochę odstaje jakościowo od reszty. Wygląda jakby było z jakiegoś generatora. :)

Opublikowano

strona jak strona każda do siebie jest praktycznie podobna ta ma estetyczne kolorki jak dla mnie jest ok ale to moje prywatne zdanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...