Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V - niskie fps niezależnie od ustawień graficznych. XFX Radeon HD6870 1 GB Dual-heatpipe

Ɲestlee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj zainstalowałem GTA V i po uruchomieniu było słabo : 25-30 FPS.

Niezależnie czy ustawiłem wszystko na ultra i 1080p to buło 15-25 FPS.

Nawet w rozdziałce 800x600 jest 25-30...

Wyłączałem synchronizacje pionową i trochę bawiłem się opcjami ale nic to nie zmieniało.

Niedawno formatowałem komputer. W sumie nic tu ciekawego nie mam.

Oto konfiguracja mojego komputera:

Procesor: AMD Phenom II x4 940

Karta graficzna: XFX Radeon HD6870 1 GB Dual-heatpipe

Ram: 8 GB DDR2

MoBO: ASUS M4A78 PRO

Dysk: 500 GB - zwykły.

Może to wina sterowników?

Są to sterowniki AMD BETA!

Czy to po prostu niewydolność komputera?

Możliwe że to przez to że komputer chodzi już od około 30 godzin?

Wszystko się muli jak włączam GTA.

4043121350.png

Opublikowano

GTA jest wymagające, dlatego inne aplikacje się zacinają. komputer do najlepszych nie należy, więc głównie to jego wina (o ile nie masz aplikacji, które ciągle działają w tle itp.). Jeśli PC długo działa to wiadome, że w jakimś stopniu jego osiągi mogą spaść. Spróbuj wyczyścić komputer, nałożyć pastę termoprzewodzącą. Przed uruchomieniem gry wyłącz zbędne procesy i zdefragmentuj dysk (o ile to HDD). Po uruchomieniu gry ustaw przez Menadżer Zadań priorytet na "wysoki". Opcjonalnie możesz też pobrać programy typu gamebooster.

Opublikowano

Bawiłem się w to. Na ultra teoretycznie nie powinno chodzić a jest 25 FPS. Na najniższych mam 25-30.

Kolega ma 6450 kartę (radeon) także stara jak świat i gorsza. Ma 4 GB ram i ma procesor bardzo podobny tylko że taktowanie troszke wieksze takze jemu nie powinno chodzić, a gra w full hd na średnich... w 30 fps

4043121350.png

Opublikowano

Sprawdź w liście trybów jakie masz odświeżanie ustawione. Czasem mi wskakiwało 29 Hz i na GTX 970 miałem 29 fps.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...