Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cofnięcie stanu komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W windows XP pamiętam było tak, że bez problemu mogłem cofnąć system do stanu przykładowo z przed miesiąca.

I w windows 7 znalazłem to, ale trzeba jakiś punkt przywracania zrobić wcześniej.

A jeśli nie robiłem tego punktu bo nie przewidziałem przecież, że coś się stanie to nie moge cofnąć komputera do stanu z przed miesiąca/....?

Opublikowano

W systemie Windows 7 punkty przywracania są tworzone automatycznie co tydzień lub przed wprowadzeniem ważnych zmian w systemie (instalacja programu, sterownika, aktualizacja). Miejsce na dysku dla nich przeznaczone jest ograniczone i podczas tworzenia nowych, stare są usuwane. Jeśli punkty przywracania nie zostały ręcznie usunięte, po uruchomieniu narzędzia do przywracania systemu będziesz mógł wybrać jeden z dostępnych i za jego pomocą przywrócić system.

Opublikowano

W systemie Windows 7 punkty przywracania są tworzone automatycznie co tydzień lub przed wprowadzeniem ważnych zmian w systemie (instalacja programu, sterownika, aktualizacja). Miejsce na dysku dla nich przeznaczone jest ograniczone i podczas tworzenia nowych, stare są usuwane. Jeśli punkty przywracania nie zostały ręcznie usunięte, po uruchomieniu narzędzia do przywracania systemu będziesz mógł wybrać jeden z dostępnych i za jego pomocą przywrócić system.

Właśnie nie ja nic nie usuwałem na 100% a jak otwieram program do przywracania pisze, że nie utworzono punktów przywracania....

A tu SS:

post-995000-0-16244200-1432244614.jpg

Opublikowano

Przejdź do:

panel sterowania -> system i zabezpieczenia -> system -> ochrona systemu -> konfiguruj.

Ile jest przydzielonego miejsca na punkty przywracania?

Opublikowano

W oknie konfiguracji punktów przywracania znajduje się przycisk do usuwania wszystkich punktów przywracania. Użyj go i ewentualnie wyłącz ochronę systemu i włącz ją ponownie. Następnie utwórz nowy punkt przywracania ręcznie lub zainstaluj jakiś program (punkt przywracania zostanie wtedy utworzony automatycznie). Jeśli po jakimś czasie punkt zniknie, prawdopodobnie odpowiedzialna jest jakaś aplikacja (np. defragmentator dysków) lub występują problemy z dyskiem twardym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...