Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Classic - opinia

Kodexior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Potrzebuje waszej opinii na temat serwera w trybie klasycznym.

Czy zainteresowani bylibyście serwerem w stylu Metin2 Classic? Tzn. wszystko co z globalnego serwera, byłoby odtworzone na "kopii", lecz tylko do pewnego momentu (załóżmy - max. Atlantyda, stale i "epickie bronie" - te, które były używane na serwerach Longju, czyli autorstwa Ymir'u). Pamiętam, jak sukcesy święciły takie serwery jak Longju2, Longju3 czy NewLongju i właśnie uważam, że wtedy nastąpił największy wzrost w tejże grze. Żadnych customowych modów, kostiumów czy też "nowych wierzchowców" (to tylko założenia).

Sam pomysł jest dobry, lecz zastanówcie się chwilę, czy taki serwer ma sens? Dajmy taki scenariusz - wbijasz 80 poziom, możesz wejść do Atlantydy, ogólnie fajnie, spoko i w ogóle czad. Po wbiciu 90 poziomu nie ma więcej map - przecież to Classic. Niektóre osoby po osiągnięciu pewnego pułapu przestaną grać. Przecież nie każdy jest już takim laikiem. Wiadomo co z czego dropi i jak coś zdobyć. Czy moja praca nie okaże się bezpłodna i będzie znakiem marnotrawstwa czasu?

Co do IS: chciałbym, żeby serwer był utrzymywany przez sam IS, tj. nie musiałbym do interesu dopłacać po pewnym czasie. Czy interesuje was coś w rodzaju konta premium - jakaś specjalna ranga, efekty, czy cholera wie co. Żadnych EXPx2 czy GOLDx2. Nie chciałbym wpakowywać jakichś pierdół, które sprawią, że gra będzie nierówna (nie każdy chce inwestować w piksele).

Wyraźcie swoją opinię. Jeżeli serwer ma zostać stworzony, to do jakiego momentu w historii globalnego (podaj rok i miesiąc)? Czego unikać, czego się wzbraniać? Postawcie się w mojej pozycji i napiszcie co myślicie. Za każdy post dziękuję.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

To zależy, moim zdaniem można by zamiast tych wszystkich map, broni, zbroi, npc i tak dalej porobić podmianki. Czyli pozmieniać cały wygląd ale resztę zostawić. Np pamiętam jak jeszcze nimfa / magnetyczne to było coś... U na czymś takim bym zagrał.

...................\/...................

Opublikowano

To zależy, moim zdaniem można by zamiast tych wszystkich map, broni, zbroi, npc i tak dalej porobić podmianki. Czyli pozmieniać cały wygląd ale resztę zostawić. Np pamiętam jak jeszcze nimfa / magnetyczne to było coś... U na czymś takim bym zagrał.

Co masz na myśli pisząc "podmianki"? Zasugeruj coś. Ciężko się myśli z rana (jest 12...). Ja rozumiem to jako zmiana wyglądu starych NPC, tzn odświeżyć ich, tak? Tak samo z broniami. Tyle, że jak to zrobimy, to nie będzie Metin2 Classic już, a jakiś słaby priv (bądź co bądź, taki będzie :P).

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Hmm no wiem, ciężko by było uzbierać chociaż 100 graczy na taki serwer. Ja z chęcią bym zagrał, tak jak kolega wyżej zrobić coś z broniami typu magnetyczne ostrze (Dodać jakiś bon, zmienić wartości ataku) coś co by sprawiło, że zaczęły by być używane. Dodać jedynie v1 oraz jakieś małe dodatki, które umilą rozgrywkę. A co do is to dobrze kombinujesz, można dodać jakąś specjalną range lub gdy piszę osoba ta na czacie to np innym kolorem coś w ten deseń.

Opublikowano

Było kilka takich serwerów, dziś po niech nie ma nawet śladu. Metin 2 tak się rozwinął i poszedł do przodu, że nie zyskasz tylu graczy, aby utrzymać serwer. Rzeczywiście, każdy chyba z nostalgią wspomina czasy, gdzie pvp się robiło na 50 lvl w iglicy +6 (tej broni nie widziałem na serwerach od dobrych 4 lat:D), jednak to już nie wróci. Te wszystkie pety, kostiumy, dungeony, systemy gry zmieniły na dobre MENTALNOŚĆ graczy. Podejrzewam, że śledzisz rynek prywatnych serwerów skoro wpadłeś na taki pomysł- i pewnie zauważyłeś, że gracze są bardzo roszczeniowi. Wszystko ma być na już, mało kto siedzi w m2 3 miesiące żeby eq zrobić. Co chwile propozycje ułatwiające grę, jakieś autopoty, podchodzenie łuczników i milion innych rzeczy. To wszystko zmieniło za bardo metina- na przykłądzie komputera- mając nówkę sprzęt, będziesz używał starego kompa sprzed 5-6 lat? Podejrzewam, że nie. I tak samo działa metin.

Mój post nie ma na celu zniechęcić Cię, wyrażam tylko swoją opinię. Życzę powodzenia, jednak wątpię, żeby to wypaliło. Według mnie, możesz tylko na tym stracić.

Opublikowano

Metin2 to już nie ten sam metin co x lat temu.

Taki serwer teraz nie ma przyszłości  :( 

Z jednej strony szkoda bo czasami taki oldschool by się przydał, ew postawić na jakimś słabszym dedyku na start.

Potem zawsze można zmienić  :) 

Największy problem to będzie zdobyć serce graczy.

­

`

Zbyt pokręcony by żyć :((  , zbyt rzadki by umrzeć B) .

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...