Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Buty] Jakie buty na lato za 250zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcę zakupić buty na lato, budżet do 250 zł. Vansy mam, Conversy mi się nie podobają, więc ich nie chcę. Podobają mi się Roshe Run, Fluxy lub NB. Które byście mi polecili? Pozdrawiam,

Opublikowano

Witam.

Chcę zakupić buty na lato, budżet do 250 zł. Vansy mam, Conversy mi się nie podobają, więc ich nie chcę. Podobają mi się Roshe Run, Fluxy lub NB. Które byście mi polecili? Pozdrawiam,

Z tych trzech to tylko new balance. Masz pewność, że nie rozpadną się nawet w warunkach ekstremalnych. Roshe Run czy fluxy jakościowo są beznadziejne, fakt są "ładne", ale tylko "ładne".

Opublikowano

Mówiąc o fluxach i roshe runach miałem na myśli jakieś kolory, a nie czarne, tym bardziej, że na lato ;) Janosski to takie zwykłe trampeczki, takich mam pełno.

W NB nie zapoci mi się noga? Fluxy i Roshe Runy są lżejsze.

Opublikowano

Mówiąc o fluxach i roshe runach miałem na myśli jakieś kolory, a nie czarne, tym bardziej, że na lato ;) Janosski to takie zwykłe trampeczki, takich mam pełno.

W NB nie zapoci mi się noga? Fluxy i Roshe Runy są lżejsze.

Tego nie wiem. Mi się nie poci, ale każdy jest "inny". xD Są lżejsze, bo są szmaciane i to dosłownie. Jeśli tak bardzo ci na nich zależy to wybierz fluxy w pewnym stopniu są minimalnie lepsze. :p

Opublikowano

Kolega ma fluxy od miesiąca i są już całe ubrudzone, więc tego się obawiam. Jakie jeszcze buty na lato polecacie?

Opublikowano

Z tych trzech to tylko new balance. Masz pewność, że nie rozpadną się nawet w warunkach ekstremalnych. Roshe Run czy fluxy jakościowo są beznadziejne, fakt są "ładne", ale tylko "ładne".

Nie powiedziałabym, że New Balance to takie strasznie wytrzymałe, fakt do biegania są okej ale nie wiem jak się sprawdzają w tych ''ekstremalnych warunkach'' i wydaje mi się, że jednak mogą zawieść ale również je polecam. Jeśli chodzi o fluxy i roshe to mam je i jestem zadowolona i polecam jak najbardziej zakup bo warto. Buty są wygodne, tylko wieje przez nie wiatr więc czasami może być taki dyskomfort. Ale generalnie są wytrzymałe i nie trzeba ich wcale prawie czyścić. 

@Exíle mam szacunek do rzeczy, które kupuję, więc jeśli buty mają mieć dłuższą wytrzymałość i ktoś w sklepie mi poleca jakiś preparat bo sam na sobie sprawdzał to go kupuję, a jeśli Ty kupujesz sobie jakieś buty za 10 zł to sobie nie zabezpieczaj, nie interesuje mnie to. :P

Opublikowano

Nie powiedziałabym, że New Balance to takie strasznie wytrzymałe, fakt do biegania są okej ale nie wiem jak się sprawdzają w tych ''ekstremalnych warunkach'' i wydaje mi się, że jednak mogą zawieść ale również je polecam. Jeśli chodzi o fluxy i roshe to mam je i jestem zadowolona i polecam jak najbardziej zakup bo warto. Buty są wygodne, tylko wieje przez nie wiatr więc czasami może być taki dyskomfort. Ale generalnie są wytrzymałe i nie trzeba ich wcale prawie czyścić. 

Tak nie trzeba ich w ogóle czyścić. Co z tego, że w połowie są białe. xD Moje po tygodniu były brązowe od błota, a chodziłem w nich tylko do szkoły.

Opublikowano

Tak nie trzeba ich w ogóle czyścić. Co z tego, że w połowie są białe. xD Moje po tygodniu były brązowe od błota, a chodziłem w nich tylko do szkoły.

No jak chodzisz przez pola to ja się nie dziwię. Może i są białe, ale jak ty od razu wychodzisz w butach bez żadnego zabezpieczenia ich różnymi preparatami to wybacz. Miałam też na myśli sam materiał, który prawie się nie brudzi a muśnięcie go lekko zwilżoną szmatką daje efekt czystości. 

Opublikowano

No jak chodzisz przez pola to ja się nie dziwię. Może i są białe, ale jak ty od razu wychodzisz w butach bez żadnego zabezpieczenia ich różnymi preparatami to wybacz. Miałam też na myśli sam materiał, który prawie się nie brudzi a muśnięcie go lekko zwilżoną szmatką daje efekt czystości. 

Brak słów xD Kupuję buty za 400zł i oczekuję od nich choć trochę "jakości". Zabezpieczać buty? Konam xD Jakoś nigdy tego nie robiłem, bo żadne moje poprzednie buty niebyły tak kiczowate. Żałuję, że dałem za nie 400zł, bo są warte o 300 mniej, ale mimo wszystko sprzedałem je i wyszedłem na 0. ;)

Opublikowano

bo jak masz porównanie między butami za 200 zł do butów za 250 zł to rzeczywiście możesz stwierdzić, że new balance są wytrzymalsze...

sam mam jedną rotację flyknit rosherun całe czarne z podwoziem to od ~roku (chyba, nie wiem kiedy kupowałem) nie czyściłem ich ani razu, a są dalej jak petarda

no ale wiesz, jeśli mówisz o butach za 200 zł z allegro lub google grafika to tak jest, ja porównuje swoje roshe za 550 zł do proponowanych nb szmacianek takich samych.

co do autora tematu to tak

jeśli masz budżet do 250 zł to bier sobie nb, bo do reszty proponowanych przez siebie butów jeszcze ci brakuje, chyba że szukasz ~ made in kambodża z takim samym materiałem.

@..

jeśli ty każde buty zabezpieczasz jakimś szprajem to pozdrówki z podłogi, może se cholewy zamów z allegro białe i też preparuj je, bo jak cie stać na białe buty za które wyjmiesz z 5 baniek to nie ma co smarować, bo kupisz sobie drugie

bądź co bądź chodzić trzeba w nich umieć, a nie popierdalać po wszystkim i w każdą pogodę.

Opublikowano

kup jakieś sandały, nogi będą oddychać.(tylko nie zakładaj do nich skarpetek)

Opublikowano

bo jak masz porównanie między butami za 200 zł do butów za 250 zł to rzeczywiście możesz stwierdzić, że new balance są wytrzymalsze...

sam mam jedną rotację flyknit rosherun całe czarne z podwoziem to od ~roku (chyba, nie wiem kiedy kupowałem) nie czyściłem ich ani razu, a są dalej jak petarda

no ale wiesz, jeśli mówisz o butach za 200 zł z allegro lub google grafika to tak jest, ja porównuje swoje roshe za 550 zł do proponowanych nb szmacianek takich samych.

Bardzo chaotycznie to napisałeś i nic nie ogarniam, ale tak chyba miało być. W każdym bądź razie. Kupowanie butów za 550 zł w którym sam znaczek nike kosztuję 500 zł trochę mija się z celem i sam się o tym przekonałem. Jak kupowałem NB na zimę to patrzałem pod kątem jakości, gdy porównałem je z jakimiś nike w podobnej cenie dostałem szoku jaki głupi byłem przez ostatnie lata. Po 3 miesiącach dopiero coś się uszkodziło, ale zaniosłem do szewca i teraz czekają na zimę w mojej szafie. ;) Ja prowadzę trochę inny styl życia niż ty. Jestem tego pewien. Gdybym chodził tylko po mieście to te NB wytrzymałyby ze spokojem parę lat, ale uprawiam dużo sportu, jeżdżę na quadzie i ciężko mi zachować jakiekolwiek buty w nienagannej kondycji, a żeby nie było. Te zimówki kupiłem za 450zł, a najki do których porównywałem kosztowały 500 zł.

Opublikowano

Bardzo chaotycznie to napisałeś i nic nie ogarniam, ale tak chyba miało być. W każdym bądź razie. Kupowanie butów za 550 zł w którym sam znaczek nike kosztuję 500 zł trochę mija się z celem i sam się o tym przekonałem. Jak kupowałem NB na zimę to patrzałem pod kątem jakości, gdy porównałem je z jakimiś nike w podobnej cenie dostałem szoku jaki głupi byłem przez ostatnie lata. Po 3 miesiącach dopiero coś się uszkodziło, ale zaniosłem do szewca i teraz czekają na zimę w mojej szafie. ;) Ja prowadzę trochę inny styl życia niż ty. Jestem tego pewien. Gdybym chodził tylko po mieście to te NB wytrzymałyby ze spokojem parę lat, ale uprawiam dużo sportu, jeżdżę na quadzie i ciężko mi zachować jakiekolwiek buty w nienagannej kondycji, a żeby nie było. Te zimówki kupiłem za 450zł, a najki do których porównywałem kosztowały 500 zł.

Mówisz zdecydowanie o kilku rodzajów innych butów... Jak prowadzisz taki tryb życia to na cholerę ci ładne buty, jak popierdalasz w nich w na quadzie, czy to deszcz, czy inne warunki. 

Kupujesz buty albo, że ładnie wyglądać, albo żeby korzystać z nich w takim sposób jak ty - wtedy nie ma najśmielszego powodu do kupowania butów za 550 zł. Swoją drogą, czemu nie wystarczą ci jakieś zwykłe buty, omijajac marki nb, nike czy adidas.

Autor tematu (moim zdaniem) szuka chyba butów ładnych i fajnych, a nie żeby chodzić w nich aby chodzić. Nawet jeśli planuje się kupno butów do 250 zł fajnych (!) to wiadomo, że nie wytrzymają wszystkiego.

Akurat w przypadku butów cena ma trochę znaczenie. Do zimówek nie porównuje bo sam latach w timberlandach cały czas, a nike na zime to chłam moim zdaniem, więc możliwe że masz rację.

Opublikowano

Brak słów xDKupuję buty za 400zł i oczekuję od nich choć trochę "jakości". Zabezpieczać buty? Konam xD Jakoś nigdy tego nie robiłem, bo żadne moje poprzednie buty niebyły tak kiczowate. Żałuję, że dałem za nie 400zł, bo są warte o 300 mniej, ale mimo wszystko sprzedałem je i wyszedłem na 0. ;)

załamałem się. każde obuwie wymaga preparatów ochronnych. jeśli ich nie używasz możesz tylko żałować, że twoje buty po pierwszych trudniejszych dniach mają już stałe ubrudzenia i nie są świeże jak kiedyś.

osobiście wybrałbym fluxy

Opublikowano

załamałem się. każde obuwie wymaga preparatów ochronnych. jeśli ich nie używasz możesz tylko żałować, że twoje buty po pierwszych trudniejszych dniach mają już stałe ubrudzenia i nie są świeże jak kiedyś.

Nigdy nie używałem żadnych preparatów i na razie nie potrzebuję. Po prostu kupuję buty te lepszej jakości. xD Już nawet pomijam kwestie brudu, bo mi on zupełnie nie przeszkadza gdy biegam czy jeżdżę quadem tu chodzi o jakość. Roshe runy wypadają bardzo słabo w porównaniu do NB i sam się o tym przekonałem. xD

Opublikowano

No i wyłożyłem 350 zł na Nike Roshe Run. Są bardzo wygodne i przewiewne, choć pewnie za miesiąc pójdą do prania. Polecam.

Opublikowano

Bierz NB, albo Pagasusy od Nike. Z resztą szkoda zachodu i pieniędzy. Takie moje zdanie. Miałem większość tutaj wymienionych i tylko NB jakoś się trzymają, a nawet calkiem nieźle. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...