Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do gier

kieszek11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znajdziesz już nic nowego na win7, bo jest win8.1.

A co do laptopa do gier, to poza tym, że się nie nadaje, to grzeje się, więc warto patrzeć na markę, która montuje dobre chłodzenie i ogólnie trwały sprzęt. Jak dla mnie Lenovo jest taką firmą, ale też trochę wyżej się ceni.

Zobacz na to: http://allegro.pl/hit-x6823-i7-4gb-gtx670-500gb-15-6-2489zl-i5351382780.html

#A co do tego wyżej laptopa Acer V3 to z procesorem z "u" się nie nadaje, bo ma niskie taktowanie.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Tylko 17 calowe?

CZy 15 tez moga byc?

win 8.1 moze byc?

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Nie znajdziesz już nic nowego na win7, bo jest win8.1.

A co do laptopa do gier, to poza tym, że się nie nadaje, to grzeje się, więc warto patrzeć na markę, która montuje dobre chłodzenie i ogólnie trwały sprzęt. Jak dla mnie Lenovo jest taką firmą, ale też trochę wyżej się ceni.

Zobacz na to: http://allegro.pl/hit-x6823-i7-4gb-gtx670-500gb-15-6-2489zl-i5351382780.html

#A co do tego wyżej laptopa Acer V3 to z procesorem z "u" się nie nadaje, bo ma niskie taktowanie.

Tylko, że to ma rysy i klawiaturę z naklejkami. Ogólnie Asus najlepszy wybór, ale nie oczekuj niewiadomo czego od laptopa w tej cenie.

Opublikowano

Dell insprion 3542 z i7 ulv i GF840m. win 7 Laptop posiada dobry serwis i domową gwarancję dell (w razie awarii dzwonisz do serwisu oni wysyłają do Ciebie montera (serwisanta) i laptop jest naprawiany na miejscu). Łatwy dostep do podzespołów, umiarkowane temperatury.

Acer e5-572g z i5 i GF840m. win 7 Matowa matryca, Laptop jest niezle wykonany, posiada mocna akumulator nawet do ponad 5h działania na wifi, dobra kultura pracy, nie jest głosny ani sie nie przegrzewa.

W GTA V zagrasz :)

Opublikowano

A jak z wydajnością takie pytanie, bo co do mojej propozycji, to wydaje mi się, że GeForce 670M jest wydajniejsza niż 840M. Zaraz sprawdzę to z resztą.

A co do tego, że jest 4gb ramu, to możesz drugie 4 dokupić i masz naprawdę fajny komputer. Teraz zobaczyłem, że to nie Lenovo a ktoś po prostu kategorie pomylił, ale nie zmienia to faktu, że laptop fajny ;)

#edit tutaj macie porównanie GTX670M do 840M :

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-670M-vs-GeForce-840M

Opublikowano

W tej cenie z systemem lepszego nie znajdziesz :)

Opublikowano

Po pierwsze to 17 calowy w tej cenie bedzie mniej wydajny. Do tego bedzie miał matryca HD+ lub FULL HD. A wieksza rozdzielczosc to mniejsza wydajnosc w grach ( mniej FPS).

Za 2800 dostaniesz Lenovo Z710 z i5 i GF840m. Matryca FULL HD. Podświetlana klawiatura, głośniki JBL, aluminiowa obudowa (stylowy wygląd), doskonała kultura pracy w każdym aspekcie, łatwy dostęp do podzespołow.

Tylko tak jak mówie Acer bedzie od niego wydajniejszy.

Opublikowano

Ma wolny slot ale wtedy cena 100 zł większa...

Opublikowano

Tutaj nie zmienia to faktu, że GTX 670M jest wydajniejszy od 840M. Co z tego, że starsza technologia, skoro wyższa klasa. Zresztą 670M ma 1.5gb pamięci (o 0.5gb więcej), w dodatku jest to gddr5 (a nie gddr3, czyli kolejna przewaga GTX670M), no i na koniec, ma on większą szynę pamięci 192-bit(a nie 64-bit), czyli większa przepustowość i ogólnie pod każdym aspektem niemal jest lepszy. A skoro uważacie, że tak nie jest to dane techniczne polecam. Ogólnie nie polecam brać nic, co nie ma minimum 50-siątki (czyli np. 850M lub wyżej), bo to same śmieci (karty graficzne, które nie mają potencjału, bo mają stary i wolny ram (gddr3), 64-bit szyny pamięci, co gasi ich cały potencjał).

Dlatego lepiej nawet używanego kupić w ten cenie do gier. A co zrobi autor to jego sprawa, ja pokazałem i wyjaśniłem sensownie, czemu GTX 670M jest lepszy, a tutaj kolega wyżej gdzieś napisał tylko że 840M starczy do gier (ale nie napisał, że do gier z przed paru lat, a nie do najnowszych). Nie bez powodu są laptopy i po 10 tysięcy (po prostu te za 2.5k nie są do gier bo są za słabe).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...