Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor do csgo

Krayter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od kilku dni interesuje sie kupnem monitora do cs:go. Posiadam monitor samsung gw920, gdzie zdziwil mnie zaskakujaco dobry jak na tak stary monitor czas reakcji bo tylko 5ms o.O Aczkolwiek ma on 60hz oraz rozdzielczosc 1440x900

Potrzeba mi czegos 120hz + full hd(co juz jest w standardzie). Do teJ pory mialem 19cali i jest troche maly. Wiec mysle ze 21 bedzie git

Zapewne do cs'a sa tez przydatne inne cechy takie jak rodzaj matrycy, na ktorych sie nie znam. Dlatego prosze o porade w wyborze :)

Marka nie gra roli. Moze byc benq, lg czy samsung. Chodzi mi o jak najtanszy monitor.

Gram praktycznie tylko w cs'a. Czasem dla odpoczynku w gta 5 czy inne. Ale glownie to w csa :D

Opublikowano

Nie znajdziesz 21 calowego monitora z 120hz. Najlepszy i najtańszy monitor z 144Hz to benq xl2411z, ma matrycę tn, która ma słabe, zimne kolory, ale za to bardzo krótki czas reakcji. A kolory da się poprawić poprzez ustawienia karty graficznej. Posiada też słabe konty patrzenia, ale to nie przeszkadza jeżeli grasz siedząc przed monitorem. Monitor posiada też motion blur reduction, przez co obraz się nie rozmazuje przy dynamicznych ruchach/akcjach. Monitor jest praktycznie pozbawiony migotania ekranu, co było bardzo widoczne w monitorach crt. Monitor posiada redukcję niebieskiego koloru przez co chroni nasze oczy i wiele, wiele innych funkcji. Jeden z najlepszych monitorów gamingowych. Grają na nim najlepsi gracze csa i innych gier e sportowych. Lepszego konitora w tak niskiej cenie nie znajdziesz.

Opublikowano

@mmaxx czytalem o tym monitorze. Niestety jest on troszku za drogi. Nie czaje troszku dlaczego nie znajde monitora 120hz 21cali?

Moze byc uzywany :p

Opublikowano

@mmaxx czytalem o tym monitorze. Niestety jest on troszku za drogi. Nie czaje troszku dlaczego nie znajde monitora 120hz 21cali?

Moze byc uzywany :p

Nie znajdziesz, bo najmniejszy monitor z 120hz+ ma 24 cale. Nie ma tańszych monitorów. Albo kupujesz ten xl2411z, albo wcale. To jest najtańszy monitor, który posiada więcej niż 75hz. Jeżeli teraz nie masz kasy to radzę Ci dozbierać, bo uwierz mi warto.

Opublikowano

W tym AOC'u (ogólnie AOC) to jakieś nieporozumienie, te ich 'matryce' są gigantyczną porażką. Bynajmniej tak wyczytałem, wiele ludzi skarży się na stopkę. Przy okazji samemu miałem w planach kupno ale faktycznie nie opłaca się 'oszczędzać' na tego typu firmach. Dozbieraj do BenQ'a, chociaż te tańsze modele dupy nie urywają a ceny są.. To jednak lepszy pewny BenQ niż niesprawdzony AOC.

graphic.png
Opublikowano

A dlaczego nie? Jeśli masz możliwość sprawdzenia na własne 'oczy' tego monitora bądź ktoś opisał jego wady/zalety. + gwarancja rozruchowa 14 dni to minimum. Do tego gw od producenta czy coś i git.

Ludzie jeśli sprzedają monitor 144hz to z wyniku takiego że albo nie jest im potrzebny albo jest 'zepsuty', przeważnie bad pixele. Dość często sklepy nie uznają gwarancji za 1 zmarłego pixela.

graphic.png
Opublikowano

Nie produkuja bo im sie to nie oplacalo. Od kad seria ROG od asusa weszla na rynek zdominowala go jesli chodzi o sprzet 'for gejmers'.

Do poki ludzie sie nie opamietaja i nie przestana kupowac tych badziew. Nie do konca sa to badziewia ale cena jest ZA DUZA. To nie bedzie tanich monitorow 144Hz asus ma swietnegi 27 calowca w 144hz ale co z tego jak cena 2.4-4kzl

graphic.png
Opublikowano

Jeszcze nie kupilem i patrzac na ceny to szybko niw kupie :/ Tak wiec pozostalo mi żmudne zbieranie. Dzieki za odpowiedzi :)

Opublikowano

Nie napalaj się za bardzo bo skilla Ci to szczególnego nie doda, co najwyżej przy scopie z awp/scouta będziesz miał szybszą reakcje ale przy ak/m4 z silverowskim-goldowskim skillem to raczej nic Ci to nie da.

Bez urazy ale nawet na monitorze 60Hz da się grać na rangach LE/LEM (do suprema też da rade wejść, nawet globala jak komuś się będzie chciało).

graphic.png
Opublikowano

Rozumiem. Wiem ze to jest do osiagniecia bo sam mam orzelka :) Aczkolwiek i tak chce kupic 120hz

A co myslicie o tym?

Lg W2363D-PF. Bo bym mial byc moze okazje kupic uzywany :P Nie zalezy mi na 3d ale ma 120 :p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...